De ce ai întotdeauna picioarele reci?

De ce ai întotdeauna picioarele reci?

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 February 2021 in PersonalitateSanatate

Vorbim în principal despre situații în care picioarele și / sau mâinile rămân reci chiar și în condiții calde. Femeile slabe au adesea picioarele și mâinile reci. În grupul de vârstă cuprins între 16 și 35 de ani, una din două femei a experimentat acest simptom.

De ce îmi îngheță mâinile și picioarele

Termoreglarea corpului este cel mai mult influențată de trei sisteme ale organismului:

  1. rinichi,
  2. ficat,
  3. glanda tiroidă și glandele suprarenale.

Toate aceste trei sisteme sunt interconectate energetic.

Ficatul este cel mai fierbinte organ din corpul uman.

Dacă rinichii unei persoane sunt slăbiți, ficatul și alte sisteme generatoare de căldură vor fi lipsite de energie.

În același timp, rinichii au nevoie de sânge cald pentru funcționarea normală, dacă temperatura acestuia este sub critică, corpul pornește imediat mecanismul de protecție, care este foarte asemănător cu funcționarea unui termostat în sistemul de răcire al motorului unei mașini.

Datorită modificărilor tonusului unor mușchi și vase de sânge, brațele și picioarele sunt „limitate” în aportul de sânge. Desigur, aceasta nu este o limitare completă, ci o reducere semnificativă a fluxului sanguin în extremități.

Apoi sângele începe să circule în principal în cercul mic de circulație a sângelui (trunchi și cap). Este mult mai ușor pentru organism să încălzească corpul (piept și abdomen), deoarece există mult sânge în acea zonă și datorită metabolismului intens în organe este eliberată căldură. Când sângele trece prin extremități, devine foarte rece.

Adică, mâinile și picioarele umane pot fi comparate cu niște radiatoare.

Când porniți mașina iarna după o lungă perioadă de staționare, termostatul este închis și tot lichidul de răcire circulă într-un circuit mai mic. Proiectanții au făcut acest lucru pentru a permite motorului să se încălzească mai repede până la temperatura de funcționare. De îndată ce temperatura motorului atinge o anumită valoare, termostatul se deschide și fluidul începe să circule într-un circuit mare, prin radiator, răcind motorul. Aceasta este analogia corpului uman față de tehnologie.

Medicina atribuie extremitățile reci unuia dintre simptomele IRR (distonie vegetativ-vasculară).

Care pot fi consecințele mâinilor și picioarelor reci pentru o perioadă lungă de timp.

Orice organ sau țesut în caz de reducere a aportului de sânge se degradează în timp. Prin urmare, dacă problema extremităților reci nu este rezolvată pentru o lungă perioadă de timp, pot apărea o serie de alte boli. De exemplu, boli ale pielii și ale unghiilor de la mâini sau picioare.

Ce poți să faci dacă îți îngheță în mod constant membrele?

Este bine seara, înainte de culcare să vă puneți șosetele.

De asemenea, trebuie să vă mișcați mai mult. Orice activitate fizică, în special creativă (în beneficiul altora) va avea un efect benefic asupra dumneavoastră.

Iarna, trebuie să vă protejați picioarele și mâinile de hipotermie.

Influența factorilor emoționali asupra căldurii corpului

În urmă cu câțiva ani, pe internet a apărut o imagine, care arată relația dintre starea emoțională a unei persoane și temperatura corpului. După cum puteți vedea în imagine, întregul corp al unei persoane fericite este cald.

Acordați atenție la imagine a celor două stări ale omului – furie și mândrie. Într-adevăr, furia este un produs al mândriei.

Figura arată, de asemenea, că depresia și suferința perturbă cel mai mult aportul de sânge la brațe și picioare. Aceste condiții apar din faptul că o persoană se gândește prea mult la sine. Pentru a ieși din depresie trebuie să faci mai mult bine oamenilor, să îi ajuți pe ceilalți. Trebuie să învățăm să trăim nu doar pentru noi înșine.

Depresia creează și o lipsă de credință. Când o persoană crede că nenorocirile care i se întâmplă sunt nedrepte și îi fac rău.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!