De ce a creat Dumnezeu răul? Răspunsul geniului Albert Einstein

De ce a creat Dumnezeu răul? Răspunsul geniului Albert Einstein

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2021 in Lecții de viațăPildeSpiritualitateViata

Un profesor de la universitate le-a pus studenților următoarea întrebare:

– Tot ce există este creat de Dumnezeu?

Un student a răspuns cu îndrăzneală:

– Da, totul este creat de Dumnezeu.

Profesorul a continuat:

– Dacă Dumnezeu a creat totul, atunci Dumnezeu a creat răul, deoarece acesta există. Și conform principiului că faptele noastre ne determină pe noi înșine, atunci Dumnezeu este rău.

Studentul a tăcut la auzul acestui răspuns. Profesorul a fost foarte mulțumit de el însuși. El s-a lăudat studenților că a demonstrat încă o dată că credința în Dumnezeu este un mit.

Un alt student a ridicat mâna și a spus:

– Pot să vă pun o întrebare, domnule profesor?

– Desigur, răspunse profesorul.

Elevul s-a ridicat și a întrebat:

– Domnule profesor, există frigul?

– Ce întrebare este aceasta? Desigur că există. Nu ți-a fost niciodată frig?

Studenții au râs la întrebarea tânărului, dar el a răspuns:

„De fapt, domnule, frigul nu există. Conform legilor fizicii, ceea ce credem că este rece este de fapt absența căldurii. O persoană sau un obiect poate fi studiat pentru a vedea dacă are sau transmite energie.

Zero absolut (-460 grade Fahrenheit) este o lipsă completă de căldură. Toată materia devine inertă și incapabilă să reacționeze la această temperatură. Nu există frig. Am creat acest cuvânt pentru a descrie cum ne simțim atunci când nu există căldură.

Elevul a continuat:

– Domnule profesor, există întunericul?

– Bineînțeles că da.

– Vă înșelați din nou, domnule. Întunericul, de asemenea, nu există. Întunericul este într-adevăr absența luminii. Putem studia lumina, dar nu întunericul. Putem folosi prisma lui Newton pentru a descompune lumina albă în multe culori și pentru a studia diferitele lungimi de undă ale fiecărei culori. Nu poți măsura întunericul. O simplă rază de lumină poate izbucni în lumea întunericului și o poate lumina. Cum puteți spune cât de întunecat este un spațiu? Măsurați câtă lumină este prezentă. Nu-i așa? Întunericul este un concept pe care o persoană îl folosește pentru a descrie ceea ce se întâmplă atunci când nu există lumină.

În cele din urmă, tânărul l-a întrebat pe profesor:

– Domnule, există răul?

De data aceasta ezitant, profesorul a răspuns:

– Desigur, așa cum am spus. Îl vedem în fiecare zi. Violența între oameni, fapte rele în întreaga lume. Aceste exemple nu sunt altceva decât o manifestare a răului.

La aceasta, studentul a răspuns:

– Răul nu există, domnule, sau cel puțin nu există pentru el însuși. Răul este pur și simplu absența lui Dumnezeu. Este ca întunericul și frigul, un cuvânt creat de om pentru a descrie absența lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a creat răul. Răul este rezultatul absenței iubirii divine în inima unei persoane. Este ca frigul care vine când nu există căldură sau ca întunericul care vine când nu există lumină.

Numele studentului era – Albert EinsteinDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!