Dalai Lama: Amintiți-vă că uneori să nu obțineți ceea ce doriți este de fapt foarte norocos

Dalai Lama: Amintiți-vă că uneori să nu obțineți ceea ce doriți este de fapt foarte norocos

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viață

Dalai Lama nu este un nume, ci un titlu. Tenzin Gyatso este al 14-lea Dalai Lama la rând. Liderul spiritual al budiștilor din Tibet, Mongolia, Tenzin este considerat un mare profesor de către milioane de oameni din întreaga lume. A câștigat Premiul Nobel pentru Pace pentru cauza sa, dedicată luptei pașnice pentru autonomia tibetană față de China.

Iată câteva citate înțelepte ale lui Dalai Lama al 14-lea:

1. Fericirea nu vine singură. Ea este rezultatul acțiunilor tale.

2. Petrece ceva timp singur în fiecare zi. Acest lucru te va ajuta să devii mai echilibrat și mai pozitiv.

3. Dușmanul este cel mai bun profesor al tău. El te provoacă să-ți descoperi și să-ți exprimi punctele forte.

4. În zilele noastre, puțină lume mai are abilitatea de a arăta compasiune față de alte persoane. Cu toate acestea, tu continuă să fii plin de compasiune, nu doar față de cei dragi, ci față de toți oamenii. Față de cei cunoscuți și necunoscuți, pentru că fără compasiune lumea ar fi condamnată.

5. Dacă crezi că ești prea tânăr pentru a avea puterea de a schimba ceva, încearcă să dormi cu un țânțar în camera ta și vei afla răspunsul.

6. Iubirea este absența dorinței de a judeca pe altul.

7. Dacă situația poate fi remediată, atunci nu are rost să te îngrijorezi. Dacă situația nu poate fi remediată, atunci nu te va ajuta cu nimic faptul că ești îngrijorat. Nu are rost să îți faci griji.

8. Judecă-ți succesul după sacrificiile pe care a trebuit să le faci pentru a-l atinge.

9. Amintește-ți că uneori să nu obții ceea ce îți dorești este de fapt un lucru bun. Mai important este să obții ceea ce ai nevoie.

10. Fii recunoscător prietenului care îți arată neajunsurile și greșelile. El face acest lucru doar ca să devii mai bun la ceea ce faci.

11. Când îți dai seama că ai făcut o greșeală, nu pierde timpul învinovățindu-te. Începe să cauți o soluție.

12. Orice s-ar întâmpla, nu renunța. În ziua de azi ne ascultăm atât de mult mintea încât uităm să ne mai ascultăm inima. Dacă inima spune că trebuie să luptăm în continuare, atunci trebuie să o ascultăm.

13. Să știți că succesul și dragostea necesită muncă și asumarea anumitor riscuri.

14. Cheia fericirii este pacea interioară. Când vei înțelege acest lucru, problemele externe cu care te confrunți nu vor mai conta.

15. Fii gata să te schimbi, dar nu schimba valorile în care crezi.

16. Aceste trei reguli te vor ajuta să trăiești mai bine: respectă-te pe tine, respectă-i pe ceilalți, fii responsabil pentru acțiunile tale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!