Dalai Lama a povestit despre ceea ce gândește cu privire la situația actuală din lume și de ce crede că soarta omenirii se va decide în curând.

Dalai Lama a povestit despre ceea ce gândește cu privire la situația actuală din lume și de ce crede că soarta omenirii se va decide în curând.

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStyleSpiritualitate

Adesea suntem captivați de gândurile înțelepților oamenilor mari. Ne dorim să studiem interviurile lor, să citim cărțile lor și să ne bazăm pe predicțiile lor. Acesta este firul firesc al naturii umane. Fiecare dintre noi are nevoie să creadă în ceva mai bun și facem tot posibilul să îl găsim. Să ascultăm sfaturi utile. Să le folosim în binele nostru. Să facem ceva care să ne ajute să trăim în pace și fericire. Așadar, hai să vedem ce spune unul dintre cei mai cunoscuți lideri spirituali ai lumii – Dalai Lama al XIV-lea.

Gânduri înțelepte ale marilor înțelepți

Jurnaliștii au discutat cu Dalai Lama despre tot felul de subiecte, dar cel mai important subiect pe agendă a fost pacea și viitorul planetei. Învățătorul spiritual a declarat că fiecare ființă care trăiește în prezent pe Pământ își dorește să fie fericită. Chiar și păsările și insectele mici. Înțeleptul crede că acest lucru este absolut corect, deoarece ne naștem pentru a trăi în fericire.

Soarta întregii lumi

Dalai Lama a observat că există probleme în lume pe care un om obișnuit nu le poate influența. De exemplu, încălzirea globală. Dar acest lucru nu înseamnă că fiecare dintre noi nu ar trebui să ne preocupăm de problemele ecologiei. Trebuie doar să o facem în mod corect. De exemplu, dacă cineva poate spune cu conștiința liniștită că a făcut tot ce era posibil, înseamnă că lumea se îndreaptă deja spre mai bine. Chiar și cu pași mărunți.

Soarta lumii urmează să fie decisă în următorii 80 de ani. Această perioadă ar trebui să fie suficientă pentru ca întreaga lume să își dea seama de direcția corectă a evoluției sale. Mai mult, Dalai Lama a condamnat orice formă de agresiune armată în toate sensurile. Înțeleptul crede că astfel de confruntări nu vor aduce nimic bun niciodată și nimănui.

Gândurile înțeleptului

“Lumea aparține celor peste 7 miliarde de oameni”, a declarat Dalai Lama în interviu. Acest lucru a fost menționat pentru a sublinia importanța democrației. Lama crede că oamenii educați și raționali din epoca modernă nu vor deveni niciodată dușmani. El observă că multe țări care erau în trecut rivale s-au unit și că treburile lor au mers în sus. Prin urmare, este important să urmăm această cale.

În plus, Dalai Lama a amintit importanța liniștii minții. “Liniștea minții nu poate fi atinsă decât prin rugăciuni sau credință. Trebuie să conștientizăm că furia este o emoție distructivă. Este important să înțelegem că baza furiei este ignoranța, iar baza compasiunii este logica și capacitatea de a privi lucrurile dintr-o perspectivă largă”.

Înțeleptul subliniază că bunurile materiale nu sunt întotdeauna capabile să ofere fericire pe termen lung. Prin urmare, este necesar să petrecem mult timp să ne concentrăm pe starea sufletului nostru și a minții noastre.

Așa cum a spus înțeleptul, este întotdeauna important să păstrăm liniștea minții, în orice situație. Aceste reflecții trebuie să fie luate în considerare de fiecare dintre noi.

Lumea și adevărul trec prin vremuri dificile acum. Sunt vremuri de afirmare. Și vor rezista acum doar cei care înțeleg importanța păcii și a cerului liniștit deasupra capului. Numai cei care stau curajos pe pământul lor vor putea rezista și se vor înălța și mai sus.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!