Daca vrei sa traiesti o viata lunga si departe de medicamente, urmeaza acesti 7 pasi: mai putine zaharuri si mai multa apa!

Daca vrei sa traiesti o viata lunga si departe de medicamente, urmeaza acesti 7 pasi: mai putine zaharuri si mai multa apa!

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 September 2018 in Sanatate

Visul tau este sa atingi 100 de ani? In acest caz ar trebui sa urmaresti cu atentie obieciurile pe care la ai si care te pot impiedica sa atingi acest obiectiv.

Iata ce obiceiuri ar trebui sa adopti dac vrei sa traiesti mai mult.

Redu consumul de zahar

Cei mai batrani oameni de pe glob consuma cam o cincime din zaharul ingerat de persoanele obisnuite. Ei pun miere in ceai si se bucura de dulciuri doar cand celebreaza ceva. Incearca sa nu consumi mai mult de 4 linguri de zahar pe zi in mancare si bautura. Dulciuri, prajituri si bomboane – ar trebui gustate doar de cateva ori pe saptamana. Si evita produsele procesate cu indulcitori – in special daca zaharul se afla in primele 5 ingrediente.

Gustari: doua maini de nuci/alune pe zi

Din dieta persoanelor centenare nu lipsesc alunele si nucile. Un studiu recent realizat de catre Universitatea Harvard a descoperit ca oamenii care consuma nuci, alune si migdale au o rata a mortalitati cu 20% mai scazuta decat cei care nu mananca niciodata asemenea produse. Alte studii au aratat ca dietele cu nuci, alune si migdale reduc nivelul LDL (colesterol rau) cu pana la 20%.

Ramai la alimentele care sunt recunoscute pentru ceea ce sunt

Persoanele care traiesc peste 100 de ani mananca alimentele in totalitate: nu arunca galbenusul de ou ori coaja fructelor. Si nici nu iau suplimente. Iau tot ce au nevoie din alimentele pe care le consuma, produse pe care le cumpara de la producatorii locali. Asadar, elimina produsele care au o lista lunga de ingrediete si achizitioneaza fructele si legumele de la producatorii locali. Oamenii de stiinta abia acum au inceput sa intelegea modul in care elementele din fructele colaboreaza sinergetic pentru a imbunatati starea de sanatate a celor care le consuma.

Creste consumul de apa

Oamenii de stiinta recomanda sa bei 7 pahare de apa pe zi intrucat, daca esti hidratat, scad sansele formarii cheagurilor de sange. In plus, daca bei apa, nu vei consuma bauturi carbogazoase ori cu indulcitori artificiali.

Cand bei alcool, alege vinul rosu

Centenarii beau 1-3 pahare de vin rosu pe zi. Vinul, sustin mai multe studii, ajuta organismul sa absoarba mai usor antioxidantii din legume. In plus, putin alcool la finalul unei zile de munca poate reduce stresul, ceea ce este bine pentru starea ta generala de sanatate.

Bea ceai verde

Oamenii din Okinawa consuma ceai verde toata ziua. S-a demonstrat ca aceasta bautura reduce riscul de a te confrunta cu boli de inima si unele forme de cancer.

Ia-ti doza de cafeina din cafea

Persoanele care traiesc in Sardinia consuma cantitati importante de cafea. Studiile au aratat ca un consum de cafea este asociat cu o rata mai mica de dementa si afectiunea Parkinson.

Decalogul lui Horatiu Mălăele.

Motto: „Trebuie să ai orgoliul modestiei tale”

1. Nu îţi crea o imagine falsă. Este incomodă, greu de întreţinut şi uşor de depistat.

2. Fii prietenul duşmanilor tăi. Un proverb islamic spune că „numai iubindu-i poţi să-i distrugi”.

3. Rămâi modest. Dar fă în aşa fel ca lucrul ăsta să se ştie. Trebuie să ai orgoliul modestiei tale.

4. Dacă pierzi teren lasă impresia că ai făcut-o intenţionat. Impune un principiu: am dat doi paşi înapoi, ca să-mi pot lua avânt.

5. Nu fura pe nimeni. Dacă o faci totuşi, schimbă obiectul într-o altă podoabă.

6. Nu refuza ajutorul imbecililor. Pentru a rămâne sus îţi trebuie unanimitate.

7. Nu-ţi explica greşelile. Învăluie-le în mister şi abstracţiune. Nu schimbă mare lucru, dar derutează.

8. Nu te întinde prea tare. Rişti să-ţi pierzi controlul graniţelor.

9. Nu lupta împotriva cabalelor întemeiate pe ambiţie şi frustrare. Îţi pierzi vremea, iar lor le creezi scop.

10. Dacă nu reuşeşti, modelează-ţi existenţa după principiul: „Nu se întâmplă decât ceea ce trebuie să se întâmple”. Este o dură, dar relaxantă fatalitate.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!