Daca vrei sa duci o viata fericita invata sa ai incredere in tine! Tu esti singura persoana care iti poate aduce fericirea adevarata!

Daca vrei sa duci o viata fericita invata sa ai incredere in tine! Tu esti singura persoana care iti poate aduce fericirea adevarata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 May 2019 in Dezvoltare Personala

“Curajul nu este absența fricii, ci credința că altceva este mai important decât frica.” – Ambrose Redmoon

Invata sa crezi in tine daca vrei sa ai o viata fercita. Acum ca esti adult, invata sa scapi de indoiala. Invata sa ai stima de sine. Invata sa crezi ca iei cele mai bune decizii.

Cum? Citeste sfaturile celor de la Huffington Post. Si scapa o data si pentru totdeauna de vocea aceea din capul tau care iti spune ca nu meriti mai mult sau mai bun! Vocea aceea nu este a ta!

Desi indoiala in propriile forte e programata in mintea noastra de mici, invata sa crezi in tine, acum ca esti adult si deciziile iti apartin. Invata sa crezi in tine pentru ca atunci cand crezi ca nu esti indeajuns de desteapta, suficient de buna sau suficient de frumoasa, intreaga ta viata va fi influentata de gandurile negative.

Invata sa crezi in tine, practicand tehnica de constienta si incercand usor-usor, trepatat sa contracarezi toate vocile acelea care iti spun ca nu esti asa sau altfel.

Invata sa crezi in tine si invata sa te iubesti

Este cel mai important pas. Accepta-te cu totul! Cu toate calitatile tale. Si cu toate defectele tale. Fii constienta ce esti si ce nu esti si iubeste-te pentru asta. Nimeni nu e perfect si toti meritam iubire.

Stii metoda “prefa-te pana faci”? Stai in fata oglinzii si spune-ti de 100 de ori ca te iubesti. Va fi greu. Va fi dureros, dar usor-usor vei incepe sa crezi asta.

Invata sa te ierti si sa ai compasiune pentru propria persoana

Cand nu te iubesti sau ai o parere proasta despre tine, vei avea multe sentimente de vinovatie. Daca gresesti, te vei uri, te vei “bate” pe dinauntru, vei fi agresiva cu propria persoana, te vei auto-sabota si mai mult.

Atunci cand ai incredere in tine, iti vei da voie sa gresesti. Si asa vei avea si mai multa incredere in tine. De fiecare data cand apar gandurile pesimiste, incearca constient si rational sa le trasnformi pozitiv si sa fii mai delicata cu tine.

Pana la urma, daca o prietena ar veni la tine si ti-ar spune ca a gresit ceva, nu ai tipa la ea si ai incuraja-o, nu? Fii prietena ta si iubeste-te si cand gresesti.

Invata sa crezi in tine avand o atitutine pozitiva, proactiva de “Eu pot”

De cele mai multe ori, oamenii cu stima de sine scazuta ezita sa ia decizii. Si asta pentru ca ei cred din start ca vor alege gresit.

Nu e niciun motiv sa nu iti implinesti dorintele. Tu esti singura care te limiteaza acum. Mai bine invata sa crezi in tine si spune-ti mereu ca poti sa iti duci planurile la bun sfarsit.

E nevoie de ceva munca si de rabdare insa vei ajunge acolo. Si inca ceva, ca de la om mare la om mare: nu exista succes fara greseli. Nu exista succes fara esec sau ratare. Dar focuseaza-te pe gasirea unei solutii atunci cand gresesti, decat sa te lasi doborata de probleme!

Inceteaza sa cauti validarea din exterior

De altfel si motivul pentru care nu crezi in tine e pentru ca mintea e inca setata pe ce zic “mama si tata”. De la ei primeai validarea. Sau de la alti adulti din jurul tau. Dar incearca sa te opresti. Incearca sa fii tu sursa propriei multumiri.

Cand cauti validarea exterioara, intreaba-te ce intentii ai. Ceri mereu sfaturi, te plangi mereu, sau “cauti” complimente? Astfel esti pe drumul de a depinde de altii sa te simti bine. Deci adio incredere in sine!

Poate ca vei gresi, poate ca instinctul tau nu e corect acum, insa vei invata din asta si vei creste. Nimeni nu evolueaza din lucruri bune, e nevoie de greseala!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!