Dacă un bărbat nu respectă o femeie, aceste 7 fraze îl pot da de gol

Dacă un bărbat nu respectă o femeie, aceste 7 fraze îl pot da de gol

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2023 in PersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

Când un bărbat îmi povestește despre relația sa, pot să detectez foarte ușor dacă respectă femeia și o prețuiește sau, dimpotrivă, nu o iubește, nu o respectă și nu încearcă să îmbunătățească relația.

Iată câteva fraze care vor dezvălui adevărata față a bărbatului. Desigur, frazele în sine nu garantează nimic, dar dacă rostește măcar 3-5 din ele frecvent, atunci ar trebui să vă dea de gândit:

1. ,,Eu câștig bani pentru familie, tu ce faci?”

Nu contează dacă o femeie lucrează sau stă acasă cu copiii, aici vorbim despre faptul că bărbatul o acuză pe femeie că el aduce o contribuție mai mare pe partea financiară, în timp ce partenera lui nu. El vede doar că, contribuția ei este mică sau inexistentă.

El crede că dacă are grijă de gospodărie, face curățenie, mâncare și se ocupă de copii, acest lucru nu compensează faptul că el aduce bani în casă.

În trecut, am avut și eu astfel de gânduri în momente de conflict, și este o gândire foarte nedreaptă. Această gândire umilește femeia, ca și cum nu ar fi un om lângă tine, ci o povară. Dar atunci de ce ai avea nevoie de o astfel de femeie? Atunci când iubești femeia de lângă tine, nu poți avea gânduri de acest gen.

2. ,,Femeile sunt ființe iraționale”

Încercarea de a umili femeia și de a demonstra că ea nu știe nimic, că este inferioară, dar de mult timp s-a dovedit că femeile și bărbații au același nivel de inteligență.

De obicei, bărbații care spun asta iubesc să pară superiori în fața femeilor, lăudându-se cu inteligența sau cunoștințele lor. Dar de ce să nu îndreptăm această inteligență către a ajuta sau a susține partenerul?

3. ,,Nu avem nevoie de renovări / vacanță / mobilă nouă”

Clasica devalorizare a dorințelor celuilalt: noi nu avem nevoie de nimic. De obicei, asta spun bărbații care nu vor să muncească pentru a îmbunătăți confortul locuinței și viața de familie.

4. ,,Exagerezi, ești prea emotivă”

Când o femeie este nemulțumită de ceva, cum ar fi dezamăgirea că nu iese nicăieri sau supărarea pe ceva ce i-a spus bărbatul, el spune că emoțiile ei sunt inutile și doar înrăutățesc relația.

Pentru că totul era bine, iar ea face din nou isterie din nimic. Dar au și bărbații astfel de explozii de furie sau iritare față de “nimicuri” pentru femei – de exemplu, când vor să fie singuri și să se uite la televizor, iar cineva îi distrage.

Sau când vor să se ocupe de mașină și soția se plânge (“iar pierzi timpul pe la mașină”). Pentru ea, asta e o nimica toată, dar pentru bărbați e important. Așa că poate e mai bine să ne respectăm emoțiile și dorințele reciproc.

5. ,,E vina ta, m-ai scos din sărite”

Una dintre cele mai triste fraze pe care un bărbat le poate spune. De ce? Pentru că este o transferare a responsabilității pentru propriile sale sentimente. “Sunt furios, și ea e vinovată pentru asta!”.

Așa vorbesc copiii care nu vor sau nu știu să recunoască că sentimentele lor sunt doar ale lor. De asemenea, deseori asta spun bărbații care fac rău femeilor. E cu adevărat deplorabil.

6. ,,Toate femeile sunt manipulatoare”

De obicei, bărbații spun asta cu amărăciune, spunând că femeile înșeală mereu. Dar, dintr-un motiv oarecare, în afaceri sau la locul de muncă, nimeni (sau aproape nimeni) nu îi înșală în mod constant pe alții.

Din punct de vedere științific, absolut orice vorbă a unei persoane este manipulare 100%. Toate cuvintele sunt folosite pentru a obține ceea ce vrem. Atât femeile, cât și bărbații doresc în mod constant ceva de la ceilalți, nu comunică deschis, se tem să spună direct, și așa mai departe.

7. ,,Nu-ți convine? Găsește pe altcineva!”

Această frază reprezintă faptul că bărbatul nu intenționează să se schimbe. El spune că dacă femeia nu îl acceptă, atunci să plece. De obicei, acesta este sfârșitul, pentru că bărbatul nu mai dorește să aibă grijă de soția/iubita lui și s-a săturat de ea, deci nu îi pasă. Dacă pleacă, pleacă.

Am scris despre asta într-un articol mai lung cu mult timp în urmă, despre bărbații care trăiesc în iluzia că trebuie să fie acceptați așa cum sunt. Din păcate, asta nu este posibil nici pentru bărbați, dar nici pentru femei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!