Dacă trecutul nu te mulțumește, uită-l pe loc. Alcătuiește-ți o nouă viață în care să crezi

Dacă trecutul nu te mulțumește, uită-l pe loc. Alcătuiește-ți o nouă viață în care să crezi

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2018 in De Suflet

„Nu am încercat niciodată să blochez amintirile trecutului, chiar dacă unele sunt dureroase. Nu înţeleg oamenii care îşi ascund trecutul. Tot ce ai trăit te-a ajutat să devii persoana care eşti în prezent.” – Sophia Loren

Există momente în viață în care iei anumite decizii pe care le regreți ulterior. Cele mai multe dintre ele au legătură cu planul sentimental și îți provoacă multă suferință. Dar te-ai întrebat vreodată cum ar fi să nu mai privești în urmă și tot ceea ce faci să rămână în trecut?

Iată 5 motive care să te ajute!

Nu poți schimba trecutul

Poate îți pare un clișeu, dar este 100% adevărat. Oricât de mult ai vrea, nu te poți întoarce în trecut să îl schimbi. Dar poți învăța din el pentru a nu mai greși a doua oară. Începe să faci o schimbare în viața ta prin a-ți promite că lucrurile din trecut nu se vor mai întâmpla vreodată. Și într-o zi, după câțiva ani, îți vei da seama că ai avut nevoie să treci prin toate aceste lucruri pentru a te maturiza și a deveni omul de astăzi.

„Nu poţi avea o zi de mâine mai bună dacă te gândeşti tot timpul la ziua de ieri.” — Charles F. Kettering

Oricine a făcut măcar un lucru pe care îl regretă

Nu ești nici prima, nici ultima persoană care regret anumite întâmplări din trecut. Face parte din a învăța cât mai mult din experiența de viață. Greșelile nu te fac o persoană rea, așa că nu ai de ce să te pedepsești. În momentul în care vei realiza că toți au trecut prin astfel de întâmplări, vei începe să te simți mai bine din punct de vedere psihic deoarece sentimentul de vinovăție va dispărea. Lasă greșelile din trecut să îți ghideze alegerile din viitor.

„Trecutul nu poate fi șters, dar poate fi reparat.” — John LaFarge

Nu ești aceeași persoană

De-a lungul timpului, fiecare om trece prin procesul de maturizare, motiv pentru care mentalitatea și deciziile luate se pot schimba radical. Nu poți să regret o decizie din trecut luată de o altă persoană decât ceea ce ești acum. Lasă viața să își urmeze cursul firesc și privește spre viitor cu încredere!

„Trecutul este un loc frumos de vizitat, dar greu de trăit în el.” – Aurel Rapa

Blochezi noi oportunități

Când trăiești mai tot timpul în trecut, e greu să mai observi lucrurile bune care apar în prezentul tău. Poți risca să pierzi multe șanse și oportunități care să te ajute în ceea ce ți-ai propus să faci. Funcționează exact ca un cerc vicios din care nu mai poți ieși. Poate o persoană este interesată de tine sau un nou loc de muncă apare din senin. Profită de fiecare șansă în parte și încearcă să fii cât mai ancorată în realitatea actuală. Ai putea să îndepărtezi oamenii de lângă tine din cauza negativității tale.

Viața e mult prea scurtă !

Și acesta poate îți sună a clișeu, dar tot la el ajungi atunci când realizezi că nu ți-a mai rămas mult timp de trăit. Nu toată lumea primește o șansă egală la fericire, de aceea, dacă tu ai primit-o, trebuie să te simți privilegiată, să zâmbești și să te bucuri de fiecare moment din viața ta. Nu lăsa nimic să îți strice doza de positivism și starea de spirit.

„Singurul farmec al trecutului este că a trecut.” – Oscar Wilde

Sursa: clickpentrufemei.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!