Dacă trecutul nu te mulțumește, uită-l pe loc. Alcătuiește-ți o nouă viață în care să crezi

Publicitate

„Nu am încercat niciodată să blochez amintirile trecutului, chiar dacă unele sunt dureroase. Nu înţeleg oamenii care îşi ascund trecutul. Tot ce ai trăit te-a ajutat să devii persoana care eşti în prezent.” – Sophia Loren

Există momente în viață în care iei anumite decizii pe care le regreți ulterior. Cele mai multe dintre ele au legătură cu planul sentimental și îți provoacă multă suferință. Dar te-ai întrebat vreodată cum ar fi să nu mai privești în urmă și tot ceea ce faci să rămână în trecut?

Iată 5 motive care să te ajute!

Nu poți schimba trecutul

Poate îți pare un clișeu, dar este 100% adevărat. Oricât de mult ai vrea, nu te poți întoarce în trecut să îl schimbi. Dar poți învăța din el pentru a nu mai greși a doua oară. Începe să faci o schimbare în viața ta prin a-ți promite că lucrurile din trecut nu se vor mai întâmpla vreodată. Și într-o zi, după câțiva ani, îți vei da seama că ai avut nevoie să treci prin toate aceste lucruri pentru a te maturiza și a deveni omul de astăzi.

„Nu poţi avea o zi de mâine mai bună dacă te gândeşti tot timpul la ziua de ieri.” — Charles F. Kettering

Oricine a făcut măcar un lucru pe care îl regretă

Nu ești nici prima, nici ultima persoană care regret anumite întâmplări din trecut. Face parte din a învăța cât mai mult din experiența de viață. Greșelile nu te fac o persoană rea, așa că nu ai de ce să te pedepsești. În momentul în care vei realiza că toți au trecut prin astfel de întâmplări, vei începe să te simți mai bine din punct de vedere psihic deoarece sentimentul de vinovăție va dispărea. Lasă greșelile din trecut să îți ghideze alegerile din viitor.

Publicitate

„Trecutul nu poate fi șters, dar poate fi reparat.” — John LaFarge

Nu ești aceeași persoană

De-a lungul timpului, fiecare om trece prin procesul de maturizare, motiv pentru care mentalitatea și deciziile luate se pot schimba radical. Nu poți să regret o decizie din trecut luată de o altă persoană decât ceea ce ești acum. Lasă viața să își urmeze cursul firesc și privește spre viitor cu încredere!

„Trecutul este un loc frumos de vizitat, dar greu de trăit în el.” – Aurel Rapa

Blochezi noi oportunități

Când trăiești mai tot timpul în trecut, e greu să mai observi lucrurile bune care apar în prezentul tău. Poți risca să pierzi multe șanse și oportunități care să te ajute în ceea ce ți-ai propus să faci. Funcționează exact ca un cerc vicios din care nu mai poți ieși. Poate o persoană este interesată de tine sau un nou loc de muncă apare din senin. Profită de fiecare șansă în parte și încearcă să fii cât mai ancorată în realitatea actuală. Ai putea să îndepărtezi oamenii de lângă tine din cauza negativității tale.

Viața e mult prea scurtă !

Și acesta poate îți sună a clișeu, dar tot la el ajungi atunci când realizezi că nu ți-a mai rămas mult timp de trăit. Nu toată lumea primește o șansă egală la fericire, de aceea, dacă tu ai primit-o, trebuie să te simți privilegiată, să zâmbești și să te bucuri de fiecare moment din viața ta. Nu lăsa nimic să îți strice doza de positivism și starea de spirit.

„Singurul farmec al trecutului este că a trecut.” – Oscar Wilde

Sursa: clickpentrufemei.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

De ce nu putem trai asa cum ne dorim…

Publicitate

“Patru lucruri avem mai mult decât credem: defecte, datorii, ani şi duşmani.” — Proverbe persane

Peste tot în jur aud vorbindu-se despre stres, anxietate şi frică, singurătate şi plictiseală, nesiguranţa zilei de mâine, jale şi durere… De fapt, nu-i nevoie să mă uit în jur. Cunosc prea bine toate aceste sentimente, oricât de multe sfaturi aş fi în stare să dau despre cum să le depăşeşti.

Mă-ntreb şi eu de multe ori: ce se-ntâmplă cu lumea în care trăim? De ce nu poţi să te uiţi la ştiri fără să te-apuce literalmente greaţa, şi jalea, şi revolta? De ce, în loc să te culci cu sufletul plin, recunoscător pentru încă o zi, ajungi să nu-ţi doreşti decât să dormi şi să uiţi? Şi să speri că mâine va fi mai bine, ca şi cum mâinele ăsta ar fi treaba altcuiva, la care tu doar asişti neputincios, înfrânt înainte de a începe lupta?

Dar oare tot ce poţi să produci în exterior este doar o reacţie la ceea ce îţi livrează lumea? Chiar n-ai niciun cuvânt de spus pentru lumea asta anapoda, chiar n-ai putea să fii pe deplin fericit chiar acum? Dacă ai ştii că există undeva izvorul fericirii sigure şi durabile, ai lăsa baltă totul şi ai porni să-l cauţi?

Sau ai zice ceva de genul: „Nu azi, am treabă multă la serviciu”. Sau: „Sunt prea obosit, mai am putere doar să mă uit la un film”… amânând la nesfârşit întâlnirea cu ceea ce se presupune că ar trebui să fie scopul vieţii tale.

Am rămas de multe ori fascinată când am citit despre experienţele unor oameni care au ajuns foarte aproape de moarte. Despre clipa aceea magică în care îţi retrăieşti întreaga viaţă, şi în acelaşi timp îţi dai seama cu claritate unde ai greşit şi unde ai trăit frumos.

Dacă toate zilele noastre, toate zbaterile şi strigătele şi ţopăielile chiar durează numai o clipă? Când mă uit în urmă, aproape că nici nu ştiu când au trecut ultimii cinci ani. Sau zece, sau douăzeci. Sunt tot eu, doar cu ceva mai multe riduri, kilograme şi fire albe – când or fi apărut oare?

Ne gândim la tot felul de lucruri, numai fericirea – după care, de fapt, tânjim cel mai tare – o lăsăm pe ultimul loc. Cumva aşteptăm să ni se dea pe tavă, ca şi cum n-ar fi deloc în puterea noastră. Fericirea e un fel de cadou pe care ni-l va da altcineva într-o zi: iubitul care să ne adore, şeful care să ne promoveze, copilaşul nou-născut.

Publicitate

Ceva care apare pe neaşteptate şi durează puţin. Pentru care trebuie să ai „noroc” şi de obicei la alţii arată mai bine. Şi între timp, viaţa ta, viaţa aia de-o clipă, trece.

Deci, ce poţi să faci ca să fii fericit ACUM? Din moment ce fericirea se simte în interior, ca o stare de bine indescriptibil, n-ai putea să ajungi la ea fără să aştepţi ca exteriorul să-ţi dea şi să-ţi facă?

Unii zic că e de ajuns să trăieşti în prezent, foarte atent şi cinstit, să iei lucrurile aşa cum sunt. Clipa devine atât de autentică încât dintr-o dată simţi că eşti unde trebuie să fii şi faci ce trebuie să faci. Dispare orice îndoială şi frică. Rămâne o pace dulce, fără legătură cu evenimentele din afară. E ceva între tine şi tine, dar parcă şi exteriorul simte cumva, şi dintr-o dată se ordonează cu rost.

Alţii, spun că pentru a fi fericit, trebuie să afli cine eşti tu cu adevărat. De la a-ţi accepta forma fizică şi a şti ce-ţi place să faci, până la a afla în ce constă esenţa ta ultimă, picătura de Dumnezeu care eşti.

În efortul de a descoperi asta, viaţa ta devine o călătorie interesantă şi da, chiar „totul se întâmplă cu un motiv”. Constaţi că te mişti într-o ţesătură de legături pline de sens. Lucrurile neplăcute din exterior – şi chiar şi cele din interior – nu mai sunt surse de durere seacă, inutilă şi fadă. Ele devin atunci învăţători şi borne pe drum.

Dacă ar fi să-ţi dau un singur sfat – ţie, celui care mă citeşti, dar şi mie în egală măsură – să ne trăim cu toţii viaţa pe care ne-o dorim, ar fi:

Întreabă-te mereu cine eşti. Caută mereu în inima ta răspunsul şi mobilizează-te să faci ce-ţi spune ea. Cine eşti tu în clipa asta? Dai dovadă prin fapte că ştii ce faci? Viaţa ta e acum. Şi durează numai o clipă.

Sursa: puteredefemeie.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet