Dacă ți se va da vreodată șansa unui nou început nu ezita, apucă cu ambele mâini această oportunitate și fă tot ce-ți stă în putință pentru a fi fericit

Cele 4 lumânări (citiți și luați aminte!) Patru lumânări ardeau încetişor. Ambianţa era atât de plăcută, încât le puteai auzi vorbind: – Eu sunt Pacea, spunea una dintre ele, oricum, nimeni nu mă mai poate păstra aprinsă. Cred că mă voi stinge… – Eu sunt Credinţa, spunea alta. Dincolo de tot ce se întîmplă, eu am fost lipsită de orice obligaţie, aşa că nu mai are nici un sens să stau aprinsă. Şi numai a terminat de vorbit, că o adiere blândă a stins-o. – Eu sunt Iubirea, declară a treia lumânare. Nu mai am putere să stau aprinsă. Oamenii mă dau la o parte şi nu-mi mai înţeleg valoarea. Ei nu mai pot să-l iubească măcar pe aproapele lor. Spunând acestea, s-a stins încetişor. Între timp, în încăpere intră un copilaş, văzu cele trei lumânări stinse şi zise: – De ce nu ardeţi? Vai, ar trebui să fiţi aprinse mereu! Spunând acestea, copilul începu să plângă. Atunci cea de a patra lumânare i-a spus în şoaptă: – Nu-ţi fie frică! Câtă vreme mai ard eu, le poţi aprinde din nou şi pe toate celelalte. Eu sunt Nădejdea. Copilul luă Nădejdea şi le aprinse pe celelalte… Daca ti-a placut aceasta pilda frumoasa despre viata, te rugam sa distribui si tu mai departe, pentru a o citi si prietenii tai. Iti multumim!

Ultima casă. Poveste cu tâlc.

Un meşter tâmplar urma să iasă la pensie după o carieră lungă, dedicată construirii caselor. Însă, la începutul carierei de tâmplar, când lucra pentru un cunoscut antreprenor, acesta i-a cerut să-i facă o promisiune specială. – Ce promisiune? – Tâmplarul a trebuit să-i promită antreprenorului ca fiecare casă pe care urma să o construiască avea să o considere că pe cel mai important proiect pe care l-a primit vreodată. A trebuit să promită să construiască fiecare casă cu dăruire, grijă şi dragoste. Înainte să se pensioneze, tâmplarul s-a dus la biroul şefului că să-l înştiinţeze ca locuinţa la care lucra avea să fie ultima din carierea lui. Şeful i-a spus că-i pare rău că pleacă de la ei şi l-a rugat, dacă se poate, să-i facă o ultimă favoare. “Mai construieşte încă o casă”, i-a cerut angajatorul, “după care poţi să te pensionezi.” Tâmplarul, care-l respecta foarte mult pe şeful lui, a acceptat şi s-a apucat imediat să construiască noua casă. Însă, spre deosebire de toate casele pe care le construise de-a lungul anilor, acum nu s-a mai folosit de toate cunoştinţele sale şi a aplicat tot felul de metode rapide ca să termine casa în timp record şi să se pensioneze repede. A făcut treabă de mântuială, a folosit materiale de calitate inferioară şi s-a grăbit să termine lucrarea. În câteva săptămâni, casa a fost gata, iar tâmplarul s-a dus să-l înştiinţeze pe şeful lui. “Mulţumesc că ai făcut asta pentru mine”, i-a spus şeful, cu blândeţe în glas. Apoi i-a dat tâmplarului cheile de la uşa casei. “Sunt cheile tale. Casa pe care tocmai ai construit-o e cadoul meu de pensionare pentru tine, ca semn de respect pentru toţi aceşti ani de trudă şi dăruire.” Tâmplarul a încremenit de uimire. Nu-i venea să creadă că locuinţa pe care tocmai o terminase era a lui. Dacă ar fi ştiut, şi-ar fi dat toată silinţa s-o facă mai bună. Vedeti...tâmplarul a încălcat cea mai importantă promisiune pe care şi-o luase faţă de angajator şi de el însuşi, promisiunea că-şi va face meseria cât mai bine, cu toată măiestria de care era capabil. Şi, fiindcă şi-a încălcat acest angajament esenţial, a ajuns să locuiască în singură casa prost făcută din toate câte construise în cariera lui. Aşa se întâmplă şi în viaţa noastră. Trebuie să ne ţinem de promisiuni şi sa nu ajungem să trăim în situaţii nu tocmai ideale, situaţii pe care le-am creat noi înşine, prin faptele noastre. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai și vei sfârși spre a avea mai mult. Dacă vrei să te concentrezi pe ceea ce nu poți avea, nu vei avea niciodată destul.” – Oprah Winfrey

Noi începuturi.

De câte ori nu ne-am gândit să o luăm de la început. De câte ori nu ne-am visat făcând parte dintr-o altă lume, locuind într-un alt capăt de țară sau pur și simplu trăind viața cuiva. Este simplu și atât de ușor să închizi ochii și să concepi în mintea ta noi începuturi. Mult mai greu este în realitate. Unii chiar reușesc să facă acest lucru, dar cel mai mulți eșuează lamentabil. Am fost una dintre aceste persoane care s-a încăpățânat să-și dorească un nou început.

Credeam că acel capitol al vieții mele se încheiase dar nu făcusem nimic să îndepărtez fantomele care mă bântuiau și nici să alung regretele care îmi măcinau sufletul. Credeam în naivitatea de a pune punct și de a scrie un alt capitol și pentru un timp chiar a mers. Însă nu totul durează și mai ales când punctul nu este pus unde trebuie. Momentele mele de tristețe, eșecurile , obstacolele, dezamăgirile continuau să supraviețuiască în mine chiar dacă la început nu sesizam acest lucru.

În dorința mea impetuoasă, aș putea spune, de a lăsa în urmă trecutul nu conștientizam că acesta nu se dezlipise nici o secundă de mine. Trăiam fantezia unui nou început dar mult mai târziu am realizat că încă mă mai doare, că încă mai visez urât noaptea, că încă nu am un țel binedefinit în viață. Am început prin a aduna toate bucățile sufletului meu împrăștiat în mii de direcții, toate experiențele și lecțiile trăite și simțite, toate deziluziile și visele născute din dulci închipuiri, toate amintirile avute și le-am așezat într-o cutie pe care am sigilat-o cu câteva lacrimi și vorbe de recunoștiință.

Publicitate

Apoi am început să mă adun, să mă compun și să încep să trăiesc din nou. Mi-au dat lacrimile prima dată când am putut respira aerul curat fără să mă simt stingheră sau prizoniera propriilor greșeli. M-a durut sufletul când am realizat că mă pot bucura și că pot râde după mult timp de muțenie și rătăcire. Un sentiment de nedescris m-a cuprins în prima dimineața a eliberării mele și am știut în acel moment că m-am salvat. M-am gândit la toate lucrurile pe care le-am învățat, la toate încercările la care am fost supusă și nu am mai simțit teamă.

Mi-am dat seama în acel moment că nu mai conta decât șansa de a o lua de la capăt, șansa imensă care ne este dată tuturor pentru a face lucrurile cum trebuie. Un nou capitol implică multă răbdare dar și dăruire. O poți face doar dacă ești pregătit, doar dacă ai învățat ceva din ce ți s-a dat, doar dacă ești o altă persoană.

Dacă ți se va da vreodată șansa unui nou început nu ezita, apucă cu ambele mâini această oportunitate și fă tot ce-ți stă în putință pentru a fi fericit.

“Atunci când ai încredere în tine nu ai nevoie să convingi pe nimeni de nimic. Atunci când eşti mulţumit de tine nu ai nevoie de aprobarea altora. Atunci când te accepţi aşa cum eşti, întreaga lume te va vedea şi te va accepta. ” – Laozi

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Probabil te-ai întrebat şi tu măcar o dată în viaţă „Ce-o fi găsit el la aia?” sau „Ce are ea şi nu ai tu?”. În timp ce ea e măritată cu unul dintre cei mai populari bărbaţi, tu încă te întrebi cum arată fata visurilor oricărui băiat. Noi vrem să te ajutăm şi-ţi oferim 10 tipuri de femei cu care nu se însoară bărbaţii. 1. Miss „Şefa tuturor”. La începutul relaţiei, un bărbat se poate simţi atras de astfel de femei. Dar cu timpul, ea permanent îl face să se simtă ca un elev, pe care trebuie să-l conducă. Niciunui bărbat nu-i place să se simtă inferior. 2. Miss „Jucătoare cu sentimentele”. Această femeie crede că dacă se joacă cu sentimentele unui bărbat, îl va atrage mai mult. În realitate, bărbatul se simte atras de o femie greu de obţinut doar la început. Atunci însă când doreşte o relaţie mai serioasă, el vrea ca ea să renunţe la modul ei superficial de a fi. 3. Miss „Vreau să te schimb”. Acesta e tipul de femeie care spune că îşi iubeşte bărbatul aşa cum este. Cu toate astea, încetul cu încetul, începe să-i schimbe garderoba, gusturile în muzică, iar când face cunoştinţă cu prietenii săi, este imediat exclusă din grup. 4. Miss „Gelozie”. Această femeie a suferit mult în trecut, iar acum se răzbună pe toţi cei care intră în viaţa ei. La început, fiecare iubit vrea să-i arate că el e diferit decel pe care l-a avut în trecut, dar odată ce i se cere explicaţii din 5 în 5 minute, el se va simţi nevoit s-o părăsească. 5. Miss „Trăiesc doar pentru tine”. La început , bărbatul se simte flatat că el e centrul universului iubitei sale. Dar în timp ce ea îl sună dintr-un minut în altul şi-i spune cât de dor i s-a făcut, fii sigură că va fi părăsită în foarte scurt timp. 6. Miss „Daddy”. Această femeie caută mai degrabă un tată decât un iubit sau prieten. Vrea să ştie de la el răspuns la toate întrebările şi problemele pe care le are. În scurt timp, el însă va vrea o parteneră pe aceeaşi undă, nu una căreia să-i rezolve problemele. 7. Miss „Vorbesc de 5 ori pe zi cu mama mea”. Această femeie are mereu numărul mamei ca ultimul număr apelat. Când un băiat o întâlneşte pentru prima oară, se simte atras de faptul că ea petrece mult timp cu familia, dar în scurt timp se satură că la fiecare gest, ea să-i ceară aprobarea mamei. 8. Miss „N-ar trebui să spun asta, dar…”. Această femeie ştie despre fiecare persoană totul. La început unui bărbat i se pare interesant că ea cunoaşte atât de multă lume, dar la un moment dat începe să se gândească ce vorbeşte ea despre el pe la spate. 9. Miss „Vreau să fiu cea mai bună”. Acestă femeie vorbeşte în permanenţă despre reuşitele şi realizările altora şi i se pare mereu că ceea ce are nu e deajuns. Bărbatul de lângă ea se simte la un moment dat neputincios sau chiar extenuat şi decide să renunţe. 10. Miss „Nu vreau să mănânc”. Această femeie alege mereu să mănânce sănătos, ţine o dietă fără sfârşit. La început lui i se pare okay acest fapt, gândindu-se că iubita lui nu se va îngrăşa niciodată. Apoi îşi schimbă părerea când se vede nevoit să mănânce de fiecare dată singur. Băieţii iubesc să mănânce cu cineva şi nu contează că e vorba de o supă sau de o tartină. Ţine minte! Fiecare bărbat e atras de o femeie pozitivă, veselă şi cu simţul umorului. Acestea sunt principalele arme pe care trebuie să le pui în evidenţă. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!