Dacă te doare INIMA, tratează-ți PICIOARELE

Dacă te doare INIMA, tratează-ți PICIOARELE

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Membrele superioare și inferioare ale unei persoane au un număr mare de capilare. Foarte des, capilarele care și-au pierdut elasticitatea și s-au înfundat cu diverse produse de degradare își pierd capacitatea de a se contracta.

Exercițiul pentru capilare are același efect ca o alergare ușoară relaxată, cu diferența că poate fi efectuat de toți oamenii fără excepție: bolnavii de boli de inimă și chiar imobilizați la pat. Membrele superioare și inferioare ale unei persoane au un număr mare de capilare. Foarte des, capilarele care și-au pierdut elasticitatea și s-au înfundat cu diverse produse de degradare își pierd capacitatea de a se contracta. Astfel are loc staza de sânge. Deci, este necesar să faceți capilarele să vibreze.

„Revitalizarea capilarelor” – un exercițiu pentru îmbunătățirea întregului organism

La strângerea mâinilor și a picioarelor, apare o vibrație suplimentară în capilare, ceea ce le face să prindă viață, să se contracte mai des și să împingă sângele mai activ. Îmbunătățirea locală a circulației sângelui în capilare duce la o îmbunătățire a circulației sângelui în întregul corp – toate vasele de sânge ale corpului formează un singur sistem. Acest lucru se realizează cel mai bine dacă stați întins pe spate cu brațele și picioarele în sus.

Mișcarea care face ca, capilarele să se contracte, ceea ce face ca sângele să circule normal, mișcarea este cea care curăță și vindecă – acesta este unul dintre cele mai importante principii ale sănătății și una dintre principalele căi către aceasta.

Majoritatea capilarelor sunt în extremități. Dacă membrele sunt reci, atunci capilarele nu funcționează bine. Aceasta înseamnă că întregul sistem circulator nu mai funcționează corect. Prin urmare, inima începe să obosească. Astfel, toate organele și țesuturile nu primesc un aport normal de sânge. Pe lângă exercițiile de vibrații, exercițiile speciale pentru picioare ajută și în acest caz.

Exercițiu „trestie în vânt”

Poziția de pornire: întinde-te pe burtă pe o suprafață tare, îndoaie genunchii și îndepărtează orice tensiune din picioare, imaginându-ți că picioarele tale de la genunchi până la talpă s-au transformat într-o trestie, miscându-se în bătaia vântului. Balansează lin picioarele în toate direcțiile.

După ce le-a oferit picioarelor libertate de mișcare, este necesar să le oferim posibilitatea, îndoindu-se și îndreptându-se, să ajungă călcâiele să lovească fesele. Se va putea ajunge până la fese dacă vei exersa de mai multe ori, nu imediat.

Imaginați-vă că vântul vă atacă picioarele cu un stuf din ce în ce mai puternic, iar picioarele fie împreună, fie alternativ se îndoaie din ce în ce mai jos, apropiindu-se de fese. În orice caz, ar trebui să încerci să faci astfel de mișcări de parcă ai vrea să te lovești de fese, chiar dacă nu poți ajunge la ele.

Trebuie să faceți exercițiul zilnic, străduindu-vă ca călcâiele să încerce să ajungă la fese. Acest exercițiu crește semnificativ fluxul sanguin de-a lungul întregii lungimi a picioarelor, îmbunătățește nutriția mușchilor și țesuturilor, ameliorează oboseala de la picioare, începând de la șold și terminând cu picioarele.

Masaj cu nuci

Mulți oameni cunosc masajul membrelor cu ajutorul nucilor pe care l-au văzut la bunicii și străbunicii lor. Acest masaj îmbunătățește alimentarea cu sânge a membrelor, ameliorează tensiunea nervoasă și îmbunătățește starea generală de bine.

Trebuie să luați două nuci, să le puneți între palme, apăsând ușor începeți să faceți mișcări de rotație de-a lungul picioarelor. Este important să faceți un efort pentru ca nucile să fie presate cât mai strâns cu palmele.

Apoi puneți câte o nucă sub fiecare picior și începeți să le rulați cu picioarele pe o suprafață tare, făcând eforturi pentru ca nucile să fie presate mai tare în talpă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!