Daca nu vrei sa te casatoresti nu e nimic gresit – traieste viata asa cum te face fericita!

Daca nu vrei sa te casatoresti nu e nimic gresit – traieste viata asa cum te face fericita!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2020 in Relatii

“Niciodata sa nu regreti nimic. Daca ceea ce ti s-a intamplat a fost frumos, atunci ai avut ceva minunat. Daca ceea ce ti s-a intamplat a fost rau, atunci a fost experienta.” – Victoria Holt

E important sa constientizezi de ce nu te casatoresti, pentru a depasi aceasta faza. Casatoria nu e o sperietoare, ci o etapa naturala din viata unei femei. Editorii de la yourtango.com au alcatuit o lista cu motivele care ii determina pe oameni sa fie sceptici cu privire la actul casatoriei si sa prefere o relatie fara acte. Iata de ce nu te casatoresti:

De ce nu te casatoresti – Reactii explicate stiintific

De ce nu te casatoresti – Frica de a nu repeta greseli, mai ales daca parintii tai au divortat. Daca vrei sa realizezi de ce ti-e frica de casatorie, intoarce-te in copilarie. Primele pareri fata de ideea de relatii de cuplu ti le formezi avandu-i drept exemplu pe parintii tai. Daca nu ai avut un model pozitiv de casnicie acasa, de unde sa te inspiri si cum sa te modelezi? Si, cel mai probabil, desi ai jurat sa nu procedezi ca parintii tai si sa nu repeti greselile, nu te-ai tinut de cuvant.

Daca parintii tai au divortat, probabil vezi doua mari optiuni: nu te vei casatori niciodata sau, daca o vei face, nu vei divorta niciodata. Trebuie sa intelegi ca doar pentru ca parintii tai nu au reusit sa gaseasca echilibrul unei casnicii, nu inseamna automat ca tu nu ai fi capabila sa fii casatorita si fericita!

De ce nu te casatoresti – Frica de vulnerabilitate. Exista o preconceptie potrivit careia, odata implicata intr-o casnicie, devii dependenta de cealata persoana. Nimic mai fals! Intr-o casatorie in care ambii parteneri se accepta unul pe altul si se fac fericiti, pozitiile sunt egale si nu trebuie sa te temi ca iti pierzi independenta. Bucura-te de experienta in doi si lasa temerile deoparte!

De ce nu te casatoresti – Frica de a fi ranita. Cand prietenele tale te intreaba de ce nu spui DA, ganul iti fuge imediat la momentele cand ai suferit din dragoste. Insa, ideea ca ai putea trece prin viata fara a fi ranita este de-a dreptul ireala. Daca esti intr-o relatie cu cineva, fara a fi casatoriti, acest lucru nu va garanteaza ca veti ramane impreuna mereu sau ca sunteti de neseparat. Te poti simti la fel de ranita dupa o relatie incheiata ca dupa un divort. Mai mult, daca ai o relatie din care au rezultat copii, fara ca voi doi sa fiti casatoriti, procesul de despartire este mult mai anevoios.

Uneori, actul casatoriei va poate face sa va ganditi de doua ori inainte de a lua decizii pripite si, astfel, va ajuta sa depasiti obstacolele vietii.

De ce nu te casatoresti – Frica situatiei materiale. Problemele legate de bani sunt adesea cele care impiedica doi oameni sa se casatoreasca. E mai simplu, de multe ori, sa aveti finantate separate si acest lucru il poti face cata vreme nu esti casatorita si, uneori, poate parea infricasator sa permiti altcuiva accesul la conturile tale.

De ce nu te casatoresti – Frica de preconceptii. Casatoria presupune, in unele culturi, ca femeia sa fie supusa, de multe ori poate casnica, iar barbatul sa fie „stalpul“ familiei. Din acest motiv, cand femeile castiga mai mult decat sotii lor, se creaza un soi de vinovatie sau de ezitare in a recunoaste acest lucru in mod public, cu toate ca e un motiv de mandrie! O casatorie buna inseamna un parteneriat intre cele doua persoane, doar ele hotarand ce este normal si ce nu in cuplu.

Nicio relatie nu este ferita de momente dificile si, la fel, nicio casnicie. Nu trebuie sa te temi de niciuna dintre ipostaze, in ambele cazuri fiind vorba despre o obligatie emotionala pe care o aveti unul fata de celalalt. In fiecare caz este nevoie de loialitate, daruire si curajul de a depasi momentele grele!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!