Dacă ești singur și nu știi care este motivul, caută răspunsul în articolul nostru

Dacă ești singur și nu știi care este motivul, caută răspunsul în articolul nostru

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Visezi la o relație romantică și invidiezi actorii din filmele și serialele TV, vrei să te îndrăgostești cu toată inima și să găsești bărbatul ideal? Dar cu toate acestea, dintr-un motiv oarecare rămâi în mod constant singură?

Unii oameni au nevoie doar de o săptămână pentru a-și reveni după o despărțire, în timp ce alții rămân singuri ani de zile pentru că nu își pot reveni după relația anterioară. De ce se întâmplă asta?

S-a dovedit că există o serie de obiceiuri și acțiuni desfășurate de oameni care doresc sincer să se îndrăgostească. Dar tocmai din cauza așteptărilor false și a acțiunilor greșite, astfel de fete și băieți rămân fără partener mult mai mult decât și-ar dori.

Ce te împiedică să te îndrăgostești?

Suferi din cauza relațiilor din trecut

De cele mai multe ori suntem de părere că dacă va trece o lună, cu siguranță ne vom reveni din relațiile anterioare. Dar adevărul este că fiecare are o perioadă diferită de readaptare la viață fără persoana pe care a iubit-o recent. Pentru unii, este ușor să îi dea drumul, dar pentru alții este insuportabil de greu.

În plus, dacă despărțirea a fost dureroasă, psihicul va fi precaut mult timp. Chiar dacă pari gata să întâlnești pe cineva și vrei să te îndrăgostești, există șansa ca în subconștient să-ți fie încă frică să nu simți din nou acea durere. Din această cauză, vei fi reticent atunci când apare ocazia să intri într-o nouă relație.

Cel mai bine este să discuți cu actuala persoană despre ceea ce simți, despre temerile tale, despre lucrurile care te-au făcut să suferi în relația anterioară. În acest fel, persoana actuală va conștientiza că simți nevoia să iei lucrurile încet și să te simți pregătită înainte de a intra într-o nouă relație.

Ți-e frică de schimbare

Dacă rămâi în continuare în mediul în care ești obișnuit, te vei scufunda adesea în amintiri dureroase. Probabil că mergi în continuare pe aceleași străzi, mergi la aceleași restaurante și cafenele, limitându-ți practic posibilitatea de a întâlni pe cineva nou și de a te îndrăgosti accidental de el, pentru că acele locuri îți vor aminti constant de vechea relație.

Cel mai bine este să schimbi măcar o parte din rutina obișnuită: să mergi la diferite localuri, să alegi un nou hobby și să te regăsești pe neașteptate într-un loc în care nu ai mai fost niciodată. Există posibilitatea nu numai de a întâlni oameni noi, ci și de a găsi un viitor partener.

Ai idealuri nerealiste și nu te vei mulțumi cu mai puțin

Renunță la idealurile nerealiste care te împiedică să găsești fericirea. Toată lumea are în minte un portret iluzoriu al unui partener ideal, pe care și-ar dori să-l vadă lângă ei. De exemplu, o fată crede că va fi fericită doar dacă băiatul este brunet cu ochi verzi.

De fapt, astfel de fantezii și iluzii nu fac decât să reducă probabilitatea de a te îndrăgosti de cineva. Unele tipuri de „partener ideal” sunt atât de rare în viață încât selectivitatea percepută va ține o persoană singură pentru ani de zile.

În cele din urmă, toate aceste încercări de a întâlni imaginea din cap nu fac decât să înrăutățească lucrurile. Cine știe, dintr-o dată un tip discret, cu ochi căprui și părul creț te va face cea mai fericită, pentru că se va dovedi a fi inteligent și amabil.

Este foarte posibil ca, dacă vei găsi persoana care să se potrivească cu idealurile tale fizice, să nu aibă un caracter drăguț și să nu vă potriviți.

Nu îți fie teamă să le oferi oamenilor o șansă, pentru că pe lângă aspectul fizic, caracterul este cel mai important la o persoană. Gândește-te la câți oameni ai refuzat doar pentru că, de exemplu, nu ți-a plăcut aspectul persoanei sau culoarea părului acesteia.

Încearcă să cunoști și să comunici cu mai multe persoane, nu se știe niciodată care se dovedește a fi persoana potrivită pentru tine. De ce să nu-ți asumi un risc și să nu arăți interes pentru o persoană care a îndrăznit să te abordeze? Nu este necesar să intri imediat într-o relație, poți doar să încerci să cunoști puțin interlocutorul, gândurile sale. 

Crezi că vrei să te îndrăgostești, dar în realitate ai alte obiective

În realitate, se poate dovedi că dorința ta obsesivă de a te îndrăgosti este imaginară. În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, te lupți cu disperare cu singurătatea, suferi și să nu înțelegi de ce toți cei din jurul tău au o persoană semnificativă, iar tu nu.

Dar dimineața, când mergi la serviciu și faci afaceri te afli într-un calm deplin, nu te gândești nici măcar o dată la problema care pare să te chinuie până la lacrimi. Poate că doar te-ai uitat la prietenii și cunoștințele tăi care sunt într-o relație, așa că ești geloasă și vrei același lucru.

Dar, în realitate, se poate dovedi că dorința ta obsesivă de a te îndrăgosti este imaginară. Ai o mulțime de alte griji și treburi, ești obosit de la birou sau vrei să obții o promovare mai repede. De aceea te gândești la „nevoia” de a-ți găsi un partener doar înainte de a merge la culcare, nu și în restul timpului.

Uitându-te la toată lumea din jurul tău, începi să ai impresia că doar într-o relație vei putea fi fericită, dar dacă stai să analizezi, viața ta este perfectă chiar și fără un partener. Nu ar trebui să te mai compari cu alții, doar pentru că ei găsesc fericirea în cineva, asta nu înseamnă că acesta este și cazul tău. Ar trebui să te gândești dacă îți dorești cu adevărat o relație.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!