Daca esti prea bun, oamenii vor profita de tine iar acest lucru iti poate provoca despresii. Invata sa spui si nu, nu le mai oferi totul pe tava

Daca esti prea bun, oamenii vor profita de tine iar acest lucru iti poate provoca despresii. Invata sa spui si nu, nu le mai oferi totul pe tava

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 November 2019 in De Suflet

Unii oameni au multă dragoste de oferit.

Acest lucru este de cele mai multe ori un dezavantaj. Urăsc să recunosc acest aspect, însă sufletele pure și curate au întotdeauna de suferit. Nu îi lăsa pe cei din jur să ia bunătatea drept altceva, deoarece îți vei face un mare rău ție. Rămâi sincer și onest, întotdeauna, indiferent de situație și nu îți fie teamă să îndepărtezi din viața ta persoanele care nu își merită locul acolo.

Depresia te face să îți pui semne de întrebare.

Uneori ești atât de orbit de încercarea de a găsi persoane asemeni ție, încât unii nu vor vedea latura ta altruistă, ci te vor vedea ca pe o persoană narcisistă, interpretând greșit demersurile tale. Toate astea duc la depresie și la izvorârea întrebărilor de tipul: sunt oare un om bun? Cu ce am greșit?

VIAȚA ALTCUIVA

În copilărie, adulții din jurul meu mă făceau să cred că nu am nicio putere. Am fost educat după reguli medievale, așa că îți este destul de clar de ce spun că îmi era subminat comportamentul. După ce au trecut anii, am încercat să îmi focalizez acea energie pe iubire, emoție și romantism.

Nici așa nu a fost bine, deoarece foarte mulți au profitat de bunătatea mea și m-au batjocorit.

Am început apoi să îmi conturez o listă de priorități și să renunț la sacrificiile pe care le făceam pentru oamenii care nu meritau.

Astfel am realizat cine merita să rămână alături de mine și cine nu. Acum merg pe principiul: puțini prieteni, dar sinceri și devotați!

Ni se întâmplă adesea să ne simțim vinovați, pentru că am fost răniți de pietrele pe care alții le-au aruncat în noi și atunci mai comunicăm doar cu sinele, asta dacă nu ne simțim vinovați și pentru răul pe care ni l-am făcut singuri.

Ai auzit de expresia: “Primești ceea ce oferi”, iar dacă sufletului i-ai oferit dezamăgiri, asta ai să primești? Trebuie să îi înveți pe cei din jur cum să te trateze.

Sunt sigur că și tu ai renunțat la cel puțin o persoană din viața ta. Nu te-ai simțit vinovat la început? Dar oare mai târziu nu ai observat că îți este mai bine fără acea persoană în viața ta?

Gândește așa: De ce îți pasă? Dacă nu îți place modul în care cineva se poartă cu tine, de ce ar trebui să accepți măgăriile acelei persoane?

Tu contezi, tu contezi cel mai mult, tu trebuie să fii prioritatea ta!

Cel mai bun prieten pe care îl vei avea, este acela pe care îl privești zilnic în oglindă. Așa că îngrijește-te de relația voastră!

Cu cât depui mai puține emoții pentru ceilalți, cu atât vei suferi mai puțin. Știu că sună injust, însă crede-mă, fiecare plan începe cu tine, altfel toți cei din jur vor crede că li se cuvine ceea ce le oferi.

Chiar și în cazul relației de cuplu, dacă partenerul are impresia că îți poate conduce viața și deciziile, spune-ți părerea și nu accepta să te calce cineva în picioare! Iubirea nu ar trebui să rănească!

Petrece timp cu tine, faceți din nou cunoștință, iar lucrurile se vor îndrepta spre bine!

Simt nevoia cateodata sa citesc cateva randuri scrise de autori care sa se potriveasca ce-i drept cu starea sau felul in care ma simt intr-o anumita perioada. Daca ai ajuns aici inseamna ca si tu faci acelasi lucru ca si mine.

Mai jos o colectie de citate de la diversi autori:

“Binele nu inseamna sa nu faci o nedreptate, ci sa nu vrei in niciun fel sa o faci.” (Democrit)

“Daca vrei sa faci din aceasta lume un loc mai bun, trebuie sa te uiti in primul rand la tine insuti si sa te schimbi. Incepe cu persoana care se reflecta in oglinda – cu tine insuti!” (Michael Jackson)

“Cand suntem fericiti suntem buni, dar nu suntem intotdeauna buni cand suntem fericiti.” (Oscar Wilde)

“Toti va vor binele. Nu-i lasati sa vi-l ia.” (Stanislaw Jerzy Lec)

“Bunatatea e atitudinea omului in suferinta.” (Tudor Arghezi)

“Cand vezi un om bun, gandeste-te sa-l intreci; cand vezi un om rau, cerceteaza-ti inima.” (Confucius)

“Sa fii bun si bland la toate, dupa cum se poate.” (Tudor Arghezi)

“Niciun om nu stie cat de rau este pana ce nu a incercat din greu sa fie bun.” (Clive Staples Lewis)

“Capacitatea de a distinge intre bine si rau, intre viciu si virtute, dreptate si nedreptate pare a fi la indemana tuturor.” (Andrei Plesu)

“Celui bun nu ii pasa de dezaprobarea railor” (Democrit)

“Jur ca nu sunt un om care nu poate uita o jignire si abia asteapta sa se razbune. Nu incape indoiala ca dintotdeauna doream sa ma razbun pe cei care ma jignisera, dar jur ca nici nu concepeam alta razbunare decat sa-i umilesc prin marinimia mea. Voiam sa le rasplatesc raul prin bine si mi-era destul ca ei sa simta marinimia mea, s-o inteleaga, ca sa ma socotesc razbunat.” (Feodor Dostoievski)

“Deseori facem bine pentru a putea apoi face rau fara a fi pedepsiti.” (Francois de la ROCHEFOUCAULD)

“Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persoana sa stie cine esti.” (Gabriel Garcia Marquez)

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!