Dacă ești înconjurat de oameni sceptici și indiferenți, îți va fi foarte greu să crezi în tine

Dacă ești înconjurat de oameni sceptici și indiferenți, îți va fi foarte greu să crezi în tine

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

Nu este un secret că mediul înconjurător joacă un rol esențial în reușita obiectivelor noastre. Pe lângă faptul că alți oameni pot să ne încurajeze și să ne motiveze, ei pot, de asemenea, și să ne taie aripile cu critica lor și neîncrederea în succesul nostru.

Dacă analizați parcursul de viață al oamenilor de succes, veți observa că fiecare dintre ei a avut pe cineva lângă ei care i-a inspirat și i-a motivat.

Un exemplu strălucit este Elon Musk, al cărui mama, Maye, a crescut doi copii, fiecare dintre ei fiind implicat într-o activitate pe care o iubește și a obținut rezultate impresionante.

Este minunat dacă părinții tăi au fost ei înșiși un exemplu de succes și te-au încurajat încă de la o vârstă fragedă spunându-ți: “Nu-ți fie teamă să încerci, eu am încredere în tine!” Cu toate acestea, puțini au parte de acest noroc.

Părinții care nu au avut niciodată încredere în ei înșiși și s-au temut întotdeauna să iasă în evidență transmit aceasta moștenire copiilor lor, iar aceștia cresc la rândul lor cu aceeași teamă și nesiguranță.

Din fericire, lipsa de încredere în sine nu este o condamnare. Încrederea în sine poate fi dobândită la orice vârstă, dar este extrem de important să te înconjori de oameni potriviți pentru a putea face asta. Cunosc exemple de oameni foarte interesanți și talentați, cu un potențial uriaș, care nu încearcă să-l valorifice din cauza nesiguranței și a criticilor din partea celor apropiați.

De ce fac acest lucru cei apropiați lor este o discuție separată. De cele mai multe ori, în spatele acestui comportament se ascunde invidia simplă: “Dacă eu nu am reușit nimic, atunci nici tu nu vei reuși, ca să nu mă simt un eșec în comparație cu tine.”

Această idee, ascunsă în adâncurile subconștientului, determină o persoană să facă tot posibilul să nu permită altcuiva să o depășească. Acesta este comportamentul clasic al păianjenilor din cutie care trag în jos pe cei dornici să iasă afară.

Să îți urmezi visul, fiind înconjurat de păianjeni într-o cutie, este la fel ca și cum ai încerca să înoți împotriva unui curent puternic. Există cei care reușesc să înfrunte forța de rezistență, dar acești supraviețuitori sunt atât de puțini încât nu aș pune speranța în asta.

La fel, un om singur are mult mai multe șanse să iasă din mlaștină și să ajungă undeva mai sus decât frații și surorile lui care trăiesc printre oameni toxici. Te poți motiva singur cu ajutorul poveștilor de succes ale altora. Mulțumim tuturor celor care împărtășesc cu noi experiența lor de a depăși dificultățile, pe drumul către succes.

Varianta ideală ar fi să găsești oameni cu aceleași idei și să vă susțineți reciproc. Dacă în mediul tău nu există astfel de oameni, ci ești înconjurat de sceptici, invidioși și indiferenți, acest lucru spune că tu însuți nu ești pregătit să îi inspiri pe alții, deoarece mediul nostru este oglinda noastră.

În acest caz, îți recomand să începi cu tine. Începe să observi egoismul tău, indiferența și invidia ta și să scapi de ele. Nu ezita să îi încurajezi sincer pe ceilalți. Odată ce te schimbi tu, oamenii potriviți vor fi atrași spre tine. Îți doresc asta. Îți doresc să înflorești și să ai un viitor plin de succese.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!