Dacă aveți probleme cu inima, eliminați imediat aceste 10 alimente din meniul dumneavoastră

Dacă aveți probleme cu inima, eliminați imediat aceste 10 alimente din meniul dumneavoastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Știați că inima îmbătrânește mai repede decât alte organe? De aceea trebuie să ai grijă de sănătatea ei în mod constant. Știm cu toții că obiceiurile rele, stresul și lipsa de odihnă ne afectează „motorul”. Se pare că aceștia nu sunt toți factorii care afectează negativ sistemul cardiovascular. Cardiologii ne avertizează în mod constant despre faptul că inima, pentru a funcționa corect, trebuie să fim foarte atenți la alimentație.

Se pare că există o serie de alimente pe care le puteți folosi pentru a vă testa rezistența sistemului cardiovascular. Dacă doriți să trăiți cât mai mult fără a vă confrunta cu bolile de inimă, vă recomandăm să ascultați și să încercați să mâncați aceste alimente cât mai rar sau pur și simplu să le excludeți din meniul obișnuit.

Ce alimente dăunează inimii

1. Sarea

Toată lumea știe că sarea reține apa în organism și acest lucru nu numai că inhibă procesul de slăbire, ci dăunează și sistemului cardiovascular, rinichilor și funcției creierului. Medicii recomandă să nu consumați mai mult de 1 linguriță de sare pe zi.

2. Cartofi prăjiți

Potrivit numeroaselor studii, cartofii prăjiți afectează buna funcționare a inimii. Acest aliment consumat de foarte multă lume declanșează dezvoltarea hipertensiunii, care poate duce la apariția unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

3. Sucurile

Motivul este că sucurile ambalate conțin o cantitate foarte mare de zahăr. Zahărul împreună cu alte substanțe chimice conținute în sucuri măresc tensiunea arterială, crescând astfel sarcina pe vasele de sânge.

4. Alcool

Intrând în sânge, băuturile alcoolice rămân în sistemul circulator timp de 6-7 ore. În acest moment, inima funcționează intermitent: pulsul se accelerează și pătrunde mai puțin oxigen în celule, sângele devine mai gros, ceea ce face ca capilarele și vasele de sânge să explodeze.

5. Carne roșie

Carnea roșie, în principiu, cu greu poate fi numită un produs sănătos. Conține uleiuri hidrogenate care afectează negativ venele și funcția mușchilor inimii.

6. Produsele afumate din magazine

Periculos pentru sistemul cardiovascular este “fumul lichid” , care este utilizat de producători pentru a accelera procesul de preparare. Din acest motiv, carnea afumată este umplută cu substanțe toxice. În plus, astfel de alimente sunt saturate cu rășină și conțin glutamat monosodic cu multă sare.

7. Zahar

Un exces de zahăr din dietă contribuie la creșterea în greutate, iar supraponderalitatea este una dintre principalele cauze ale hipertensiunii. Pentru a evita consecințele neplăcute, medicii recomandă femeilor să nu mănânce mai mult de 3 lingurițe de zahăr pe zi și bărbați – 5 lingurițe. Este greu de apreciat cantitatea de zahar, atunci când mâncăm dulciuri sau bem sucuri.

8. Gogoși

Știați că gogoșile conțin mult mai multe grăsimi și zahăr decât cele mai cremoase prăjituri? Persoanele cu tensiune arterială crescută ar trebui să se abțină cu siguranță din a le mânca.

9. Margarina

Pentru producția sa, sunt utilizate cele mai ieftine uleiuri vegetale și grăsimi trans, care se așază pe pereții vaselor de sânge și, în cele din urmă, le înfundă.

10. Supa instant

Un pachet de supă instant conține 18 g de grăsime și multă sare. Încă se analizează efectele nocive ale supei instant, multe țări dorind să le elimine complet.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!