Dacă aveți o pisică, aceste sfaturi simple vă sunt utile

Dacă aveți o pisică, aceste sfaturi simple vă sunt utile

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 January 2021 in CuriozitățiLifeStyleSfaturiSpiritualitate

Orice proprietar de pisică, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu diverse probleme. Uneori sunt serioase, necesitând soluții imediate, dar de cele mai multe ori se dovedesc a fi dificultăți minore. Cu toate acestea, capacitatea de a face față acestora poate facilita foarte mult viața atât a proprietarului, cât și a pisicii.

Iată câteva sfaturi utile:

Despre litiera pentru pisici

Pentru proprietarii ale căror pisici locuiesc în casă, principala sursă de probleme este litiera. Pentru a evita resturile și dezordinea, mulți proprietari achiziționează „litiere închise”. Cu toate acestea, nu este cea mai bună soluție, deoarece animalul este destul de incomod într-o astfel de toaletă, ceea ce îi va afecta foarte mult procesele.

Cea mai bună soluție este să cumperi o tavă standard. De asemenea, pentru a scăpa de mirosul neplăcut puteți achiziționa nisip cu granule care absorb mirosul și îl împiedică să se răspândească. Știm, probabil că este puțin mai costisitor, dar vei scăpa de grija mirosului.

Despre pisici și ghivecele de flori

Nu este un secret faptul că majoritatea pisicilor preferă să se relaxeze pe un șifonier, pe rafturi sau pe pervaz. Dar acest lucru nu este întotdeauna posibil, deoarece în aceste locuri se pun, de obicei, lucrurile valoroase și fragile. Și vorbind despre pervaz, acesta este un loc bun pentru a ține ghivecele de flori.

Dar cum să ții ghivecele de flori departe de labele pisicii? Cea mai ușoară metodă este acoperirea pământului din ghivece cu conuri uscate, iar florile vor rămâne în siguranță. Dar există mai multe metode eficiente, de exemplu, puteți pulveriza pisica cu apă ori de câte ori decide să facă rele.

Despre ghearele pisicii

Problema ghearelor de pisică este cea mai frecventă, ele afectează aproape toate obiectele din casă. De la zgârierea mobilierului și ruperea perdelelor, până la rănirea proprietarului. Pentru primul caz, există mai multe soluții.

O modalitate bună este să lipiți bandă dublu-adezivă pe mobilă. Odată prinsă într-o astfel de capcană, este puțin probabil ca pisica să decidă să zgârie din nou. De asemenea, puteți lua și următoarele măsuri: folosind un miros neplăcut (usturoi, parfum, citrice) sau pulverizare cu apă. Atunci când situația scapă de sub control, puteți duce pisica la veterinar pentru a-i tăia unghiile.

Despre părul de pisică

Aproape oricare proprietar de pisică are hainele pline de fire de păr. În primăvară, această problemă este destul de gravă. Primul lucru de luat în considerare la rezolvarea acestei probleme este calitatea periei pentru părul animalelor. O perie de calitate va ajuta la pieptănarea cantității maxime de păr de pe pisică. De asemenea, o mănușă de cauciuc poate ajuta la îndepărtarea părului de pe mobilier.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!