Da, poate că nu întotdeauna suntem cu persoanele pe care le iubim… însă poate că acesta este un semn de la Univers, care încearcă să ne spună că acestea nu sunt persoanele potrivite pentru noi…

Da, poate că nu întotdeauna suntem cu persoanele pe care le iubim… însă poate că acesta este un semn de la Univers, care încearcă să ne spună că acestea nu sunt persoanele potrivite pentru noi…

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 August 2018 in De Suflet

Se spune că atunci când ești îndrăgostită, lumea ta este complet schimbată. Totul în jurul tău este roz. Ai fluturi în stomac, zâmbești mai des și te bucuri mai intens de viață. În jurul partenerului tău se învârte întreaga lume. El este motivul existenței tale. Crezi că poți depăși toate încercările și obstacolele pe care ți le pune în fața viață atâta timp cât sunteți împreună. În sfârșit simți că viața ta are un sens. În sfârșit poți spune că ești împlinită.

Când iubești… oferi totul – pentru că simți că așa trebuie să faci. Așa ai fost învățată. Se spune că dragostea adevărată este măsurată prin lucrurile pe care le poți face pentru fericirea persoanei pe care o iubești. Că trebuie să respecți tot ce își dorește și să te asiguri că îi oferi toată atenția și grija pe care o merită.

Dar dacă dragostea nu este chiar așa?

Dacă după toate sacrificiile și compromisurile pe care le-ai făcut și după toată iubirea pe care i-ai oferit-o… sentimentele tale nu vor mai fi apreciate de persoana de lângă tine? Dacă dragostea pe care ai crezut-o reală este, de fapt, imaginație pură deoarece erai complet copleșită doar de emoțiile transmise de sufletul tău. Dacă tu ai fost cea care și-a pus speranțele în această iubire… însă el niciodată nu a simțit aceleași lucruri pentru tine?

Multe persoane sunt de părere că dragostea este precum un coșmar – poate răni chiar și cele mai puternice persoane, poate frânge chiar și cele mai nevinovate inimi. Poate face ca o persoană cu suflet bun să își pună întrebări la care va rămâne fără întrebări. Poate răni atât de profund încât poate determina chiar și o persoană îndrăgostită de iubire și de viață să se teamă să mai iubească (pentru că nu vrea să mai sufere și să mai aibă parte de durere, de nopți albe și de râuri de lacrimi vărsate).

Dragostea nu aduce întotdeauna zâmbete oamenilor – acesta este un lucru pe care toți trebuie să îl știm – mai ales atunci când cel pe care îl iubești nu îți împărtășește sentimentele.

Dragostea vine la cei care sunt pregătiți pentru ea, nu la cei care cred că au nevoie de ea. Și nu trebuie să lași că toată durerea din trecut să devină motivul pentru care nu mai crezi în iubire. Poți lua o pauză de la iubire, însă nu spune niciodată că nu vrei să mai iubești în această viață. Nu contează de câte ori ai inima franța… iubește în continuare. Nu lăsă ca greutățile să îți fure credința în iubire și recăpătă-ți șansa de a avea o viață fericită.

Da, poate că nu întotdeauna suntem cu persoanele pe care le iubim… însă poate că acesta este un semn de la Univers, care încearcă să ne spună că acestea nu sunt persoanele potrivite pentru noi… și că există cineva acolo cu adevărat destinat pentru noi. Poate că toată durerea avută reprezintă doar pregătiri pentru a ne forma pentru iubirea adevărată care va dura o viață.

Iubirea este magică. Peste 56% dintre americani cred în dragoste la prima vedere. Un gest romantic minunat în care ne bucurăm de momentul magic când ochii noștri se întâlnesc pentru prima dată și timpul se oprește în jur. Visam să întâlnim acea persoană care ne poate face inima să bată mai tare și să simțim fluturași în stomac.

Călătoria pe care o parcurgem pentru a ne găsi sufletul pereche poate fi lungă, dificilă și copleșitoare. Cu atât de mulți oameni în această lume, de unde știi că ai găsit ceea ce trebuie? De unde știi că acesta este sufletul tău pereche?

Am două vești pentru tine: una bună și una mai puțin bună. Vestea bună este că sufletul tău pereche este în această lume. Vestea mai puțin bună este că vei săruta multe broscuțe înainte de a îți găsi prințul.

Iată care sunt tipurile de iubire pe care le vei întâlni în călătoria pe care faci în căutarea sufletului pereche:

1. Prima dragoste

Când întâlnești prima dragoste ai parte de o experiență nouă și interesantă. Cu nicio experiența anterioară în iubire, te lași purtată de sentimentele noi pe care le simte inima ta. Ești îndrăgostită, dar nu de partenerul pe care îl ai – ci de idee iubirii de basm, de fericirea pe care o simți. Adânc în sufletul tău simți că ceva nu este în regulă, însă încerci doar să te bucuri de acest moment. În cele din urmă, însă, vei depăși această relație deoarece sufletul tău va fi pregătit să experimenteze și un alt tip de dragoste.

2. Dragostea dificilă

Pe măsură ce sufletul tău crește și tu experimentezi noi iubiri, vei întâlni această iubire – o iubire dificilă ce la început pare o legătură incredibilă cu cineva care este aproape prea perfect. În timp vei descoperi defectele lui. Această dragoste va fi precum un roller coaster care te va ridica, îți va da aripi și, în același timp, te va pune la pământ și îți va arăta ce înseamnă să suferi cu adevărat. De-a lungul acestei relații vei învăța multe despre tine, despre câte poate suporta sufletul tău și despre ce meriți cu adevărat. În timp, după ce vei trece peste durere, vei fi fericită că ai experimentat și acest tip de iubire.

3. Dragostea obișnuită

Ești în căutarea unei iubiri care să îți ofere stabilitate și securitate – elemente ce lipseau din dragostea dificilă. Acum descoperi și dragostea obișnuită. Această relație va fi una frumoasă, în care veți comunica deschis, veți face planuri, veți visa la un viitor comun. Totuși, în timp, pasiunea se va stinge. Nu vei mai simți iubire, ci doar prietenie. Vei avea zâmbetul pe buze, însă inima ta nu va mai simți nimic, iar sufletul nu va mai putea pretinde că totul este în regulă, motiv pentru care te va convinge să mergi mai departe în viață, pe un drum separat.

4. Dragostea pasională

Tocmai ce vei începe să crezi că adevărata pasiune nu există în relațiile adulte, la ușa sufletului tău va bate dragostea pasională, care îți va schimba în mod radical viața. În această relație vor exista sentimente puternice, gesturi mari și vei ajunge să crezi că acesta este alesul inimii tale. Din neferire, pe cât de repede ți-a aprins tălpile, pe atât de repede iubirea va păli și flacăra se va stinge. Această relație va aduce cu ea emoție, sensibilitate și confuzie.

5. Dragostea necondiționată

Dacă depășești cele 4 tipuri de iubiri, vei găsi calea spre iubirea necondiționată. Acum este momentul în care îți întâlnești sufletul pereche, dragostea adevărată. În ciuda faptului că tocmai v-ați întâlnit, vei simți că îl cunoști de o viață și nu îți mai poți imagina viața fără el. L-ai căutat atât de mult… iar acum, în sfârșit, inima ta se simte acasă.

Sursa: kudika.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!