Curățarea ficatului de grăsimi în 3 etape

Curățarea ficatului de grăsimi în 3 etape

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În acest articol vă vom prezenta câteva modalități de curățare a ficatului gras. Ficatul cântărește aproximativ 1,5 kilograme, este situat pe partea dreaptă și îndeplinește 500 de funcții diferite.

Problema este că nu există simptome care să arate că ficatul acumulează grăsime, cu excepția îngrășării. Iar când procesul de îngrășare este în curs de desfășurare, persoana începe să simtă oboseală, slăbiciune și greață, durere în abdomen, în umărul drept, durere în mușchiul trapez drept, durere de cap în partea dreaptă și durere în mușchiul romboid drept.

Dacă nu se face nimic în această privință, după câțiva ani, se dezvoltă ciroza hepatică, se formează țesut cicatricial, iar ficatul își pierde capacitatea de a-și îndeplini funcția principală – detoxifierea. Astfel, se acumulează în continuare deșeuri toxice și cantități excesive de cortizol.

Ficatul acționează ca un tampon și reglează excesul de cortizol, hormonul stresului. Un ficat cu probleme nu mai controlează acest proces. Excesul de cortizol este una dintre cauzele sindromului de „oboseală suprarenală”, adică scăderea funcției suprarenale din cauza stresului cronic.

De asemenea, excesul de estrogen se acumulează în organism. Acesta se poate manifesta în diferite moduri: la bărbați, sânii pot crește, iar la femei, datorită dominanței estrogenului, există riscul de a dezvolta cancer de sân.

Când funcția hepatică scade, se produce mai puțină bilă. Dacă nu se produce destulă bilă, atunci deșeurile toxice și grăsimile nu se descompun.

Nu poți absorbi vitaminele A, D, E, K, acizi grași omega-3, iar lista poate continua.

Există două tipuri de ficat gras: primul se datorează consumului excesiv de alcool, al doilea se datorează alimentației nesănătoase. Ficatul gras de tip 2 se găsește la 25% din populație. Fructoza duce la apariția ficatului gras de 20 de ori mai mult decât orice alt zahăr.

Nu există o regulă care spune că ficatul poate fi gras numai la persoanele supraponderale sau cu burta mare, persoanele slabe mor din cauza ficatului gras de două ori mai des decât persoanele supraponderale. Oamenii slabi cred ca sunt sănătoși și pot mânca orice, dar în realitate nu este adevărat.

Oamenii de știință au efectuat cercetări și au descoperit că șoarecii cu o alimentație deficitară în metionină și colină au dezvoltat un ficat gras, dar nu s-au îngrășat, nu au dezvoltat rezistență la insulină sau diabet.

Metionina este un aminoacid, iar colina este un nutrient esențial din vitaminele B. Metionina este materia primă pentru cel mai puternic antioxidant din organism, glutationul.

Metionina este un compus pe bază de sulf care ajută la descompunerea substanțelor chimice, în timp ce colina este un dizolvant de grăsimi în organism și poate elimina grăsimea din ficat.

Modalități de a elimina ficatul de grăsime:

Atunci când vreți să eliminați grăsimea din ficat, căutați alimente care sunt bogate în colină și metionină.

Colina este prezentă în gălbenușurile de ou, ficat, produsele lactate și legumele crucifere. Metionina se găsește în carnea de vită, pui, porc, nuci, pește și ouă. Adică, aceste două oligoelemente se găsesc în alimentele bogate în grăsimi și proteine.

Pentru a curăța și vindeca un ficat gras, nu trebuie să treceți la alimente fără grăsimi și nu trebuie să minimizați cantitatea de proteine, ele ar trebui să fie moderate.

În loc de sucuri și diete găsite pe internet, aveți nevoie de o combinație de legume crucifere și o varietate de proteine, inclusiv pește și gălbenușuri de ou.

Curățarea ficatului de toxine

Alimentele crucifere sunt bogate în fitonutrienți care ajută organismul să curețe toxinele din ficat. Unele produse de origine animală, peștele și fructele de mare conțin antioxidanți care ajută la eliberarea toxinelor din ficat.

Pasul 1 – Alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați

Acest pas, care va ajuta la curățarea rapidă a ficatului de grăsimi și toxine, este dieta keto , adică o alimentație săracă în carbohidrați. O versiune sănătoasă a dietei keto se bazează pe conceptul de mâncăruri sărace în carbohidrați și bogate în legume.

Pasul 2 – Post intermitent

A treia etapă a curățării ficatului este postul intermitent. Postul stimulează organismul să-și consume rezervele de glicogen, să folosească grăsimea drept combustibil, iar acest lucru creează un fel de vid care scoate grăsimea. Pentru a face acest lucru, ar trebui să mâncați doar în intervalul orar 8 – 18.

Pasul 2  – Suplimente alimentare cu colină

De asemenea, vă recomandăm să luați suplimente cu colină, cu siguranță puteți obține colină din proteine, dar suplimentele vor accelera procesul de curățare a ficatului.

Noi recomandăm 400-500 de miligrame în plus zilnic. Puteți începe cu 300 până la 400 de miligrame de tablete sau pulbere de colină.

Luați în considerare și legumele crucifere, fierberea lor la abur sau fierberea lor va reține mai mulți fitonutrienți.

Dacă încercați să curățați un ficat gras cu o dietă săracă în grăsimi, nu veți produce suficientă bilă pentru a-l detoxifiere. Una dintre funcțiile bilei este detoxifierea. Bila este necesară nu numai pentru absorbția vitaminelor liposolubile, ci și pentru a ajuta ficatul să elimine deșeurile toxice.

Producția de bilă este stimulată de o cantitate mare de grăsimi saturate. Prin urmare, trebuie să consumați suficiente proteine ​​pentru a scurge bila și pentru a nu avea un deficit de metionină și colină.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!