Cum te afecteaza faptul ca ai in jurul tau persoane toxice

Cum te afecteaza faptul ca ai in jurul tau persoane toxice

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2018 in Dezvoltare Personala

„Înconjoară-te de oameni cu care ai interese comune și care îți ridică stima de sine”, spune Love. „Să fii în preajma oamenilor pozitivi și generoși e cheia pentru un mental sănătos și fericit”.

Cunosti o persoana toxica? Chiar daca nu acum, la un moment dat in viata ta cu siguranta ai intalnit o persoana care se potriveste cu descrierea. Comunicarea cu o astfel de persoana poate fi dificila si te poate seca de energie.

Pe psychologytoday.com cateva trasaturi pentru a intelege mai bine persoanele toxice si pentru a intelege ce trebuie sa faci in relatiile cu acestea.

1. Persoanele toxice sunt manipulative – modul lor de operare este de a face oamenii sa faca ce vor ele sa faca. Este vorba doar despre ele. Se folosesc de alte persoane pentru a realiza ceea ce se intampla, insa cand tu ai nevoie de tine nu le pasa deloc. Nu este o egalitate in relatie, ci din contra, le place sa domine si sa manipuleze.

2. Persoanele toxice judeca – tine-ti ochii deschisi si urechile tintite pentru ca vor exista numeroase critici: despre tine, despre ce ai facut si ce nu ai facut. Nu este niciodata despre ele.

3. Persoanele toxice nu isi asuma responsabilitatea pentru sentimentele lor – mai degraba, sentimentele lor sunt proiectate asupra ta. Daca incerci sa indrepti atentia asupra lor, isi vor apara cu vehementa perspectiva si nu isi vor asuma niciodata responsabilitatea pentru ce simt sau ce fac.

4. Persoanele toxice nu isi cer scuze – ele nu vad niciun motiv pentru a face asta pentru ca totul se intampla intotdeauna din vina altcuiva. In multe cazuri, ele incearca sa castige simpatie si atentie solicitand statutul de victima.

5. Persoanele toxice sunt schimbatoare – este greu sa stii cu cine te afli intr-un anumit moment deoarece isi schimba starea de spirit imediat si, de cele mai multe ori, parca ar avea personalitate diferita. Iti pot schimba perspectiva, atitudinea si comportamentul in functie de ceea ce simt ca trebuie sa realizeze sau de ceea ce vor sa se intample.

6. Persoanele toxice au nevoie de dovezi – ele te vor convinge sa renunti la anumite persoane pentru a fi cu ele si vor avea nevoie de dovezi ca esti alaturi de ele.

7. Persoanele toxice te fac sa te aperi – ele sunt manipulatori cu experienta si se concentreaza pe probleme, nu pe solutii.

8. Persoanele toxice nu sunt interesate de lucrurile care sunt importante pentru tine. De fapt, lucrurile bune care se intampla in viata ta sunt nesemnificative pentru ele si le impiedica sa se concentreze asupra propriilor scopuri. Fereste-te de persoanele care iti gasesc defecte si te indeamna sa gresesti.

Persoanele toxice te vor face de multe ori sa iti doresti sa rezolvi si problemele lor. Vor dori sa simti ce simti si ele si sa fii responsabila pentru ce se intampla cu ele. Cu toate acestea, problemele lor nu sunt niciodata rezolvate pentru ca odata ce le-ai ajutat cu o situatie dificila, apare inevitabil alta. Persoanele toxice isi doresc simpatia si sprijinul tau, motiv pentru care vor crea drama dupa drama pentru a le obtine. Rezolvarea si salvarea nu functioneaza niciodata cu acestea.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!