Cum și în ce boli Hipocrate a folosit cojile de ceapă ca medicament?

Cum și în ce boli Hipocrate a folosit cojile de ceapă ca medicament?

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În fiecare an se produc tot mai multe medicamente pentru tratamentul diferitelor boli. Omul modern neglijează remediile naturale testate în timp, care au proprietăți curative incontestabile. Un astfel de remediu care a fost folosit cu succes încă de la Hipocrate sunt cojile cunoscutei cepe. Hipocrate a fost cel mai mare medic al antichității. Până în prezent, el este considerat una dintre cele mai importante figuri din domeniul medicinei, nu numai datorită jurământului hipocratic pe care îl depune fiecare medic.

Experiența multor generații care trăiesc după medicul grec antic ne oferă rețete utile și sfaturi despre cum să folosim cojile de ceapă pentru a trata diferite boli. Ceapa este un condiment universal care poate fi folosit nu numai la gătit, ci și în scopuri medicinale. În acest articol vom vorbi despre beneficiile și metodele sale de aplicare.

Proprietățile curative ale cojilor de ceapă

Cojile de ceapă au proprietăți curative dovedite, al căror efect este vizibil dacă este utilizat în mod regulat în boli ale plămânilor, varicelor și multe altele. Acestea conțin numeroase componente utile: calciu, fier, fosfor, săruri de potasiu, fitoncide și vitamine.

De aceea au o gamă destul de largă de acțiuni:

– întărește sistemul imunitar, crește producția de anticorpi și protejează organismul de efectele factorilor negativi de mediu;

– combate virușii și microbii, prevenind astfel dezvoltarea răcelilor și a complicațiilor cauzate de bolile sezoniere;

– sunt un antiseptic natural;

– încetinește îmbătrânirea organelor și țesuturilor datorită prezenței antioxidanților în compoziție;

– au un efect diuretic, prin urmare accelerează procesul de curățare a organismului de toxine;

– întărește pereții vasculari, reduce riscul formării cheagurilor de sânge și dezvoltarea bolilor cardiovasculare;

– normalizarea tensiunii arteriale, care este deosebit de importantă în prezența problemelor cardiace;

– stimulează procesul circulator, care îmbunătățește nutriția organelor și țesuturilor;

– previn formarea edemului și apariția reacțiilor alergice datorită conținutului de serotonină și histamină.

Mod de utilizare și contraindicații

Din coji de ceapă se pot prepara mai multe produse medicamentoase care vor servi ca un excelent substitut pentru produsele farmaceutice:

1. Ceaiul – ajută la scăderea durerilor de cap, scade tensiunea arterială, îmbunătățește vederea;

2. Tinctura cu alcool – normalizează activitatea tractului gastro-intestinal și a rinichilor, ajută la răceli, anemie, tulburări nervoase;

3. Decoct – utilizat pentru prevenirea gripei și a infecțiilor virale respiratorii acute și a reacțiilor alergice;

4. Ulei – utilizat pentru tratarea bolilor de piele, a congestiei nazale, pentru ameliorarea varicelor, umflarea și durerea la nivelul picioarelor;

5. Unguent – vindecă rănile, întărește părul, folosit pentru tratarea ciupercilor de pe piele și unghii.

Cum a pregătit Hipocrate medicamente din coji de ceapă?

Pentru a pregăti o tinctură alcoolică, se pun coji de ceapă tocate mărunt (o lingură) într-un recipient din sticlă, se toarnă alcool (cinci pahare) și se lasă amestecul să stea timp de șapte zile într-un loc răcoros.

Pentru a pregăti decoctul, va trebui să turnați două linguri de coji de ceapă și două pahare cu apă. Se fierbe timp de cincisprezece minute într-o baie de apă. După răcire, se strecoară și se lasă într-un loc răcoros aproximativ opt ore.

Dacă doriți să faceți un ulei de coji de ceapă, puneți coaja tocata mărunt de la 3 cepe într-un recipient din sticlă, turnați ulei peste ea (ricin, floarea-soarelui sau măsline), lăsați câteva săptămâni într-un loc răcoros și întunecat, apoi strecurați-l.

De asemenea, este foarte simplu să preparați un unguent – amestecați coaja de ceapă tocată mărunt cu puțină untură pură, și adăugați suc de ceapă. Puneți totul într-un recipient de sticlă și păstrați-l într-un loc răcoros. Consistența ar trebui să fie astfel încât să fie ușor de întins.

În cele din urmă: amintiți-vă contraindicațiile

Tratamentul cu ceapă este inacceptabil atunci când:

– aveți o intoleranță la aceasta;

– aveți boli gastro-intestinale acute;

– boli ale sistemului urinar;

– patologii ale ficatului și rinichilor;

– astm bronșic;

– administrarea anumitor medicamente, precum și a băuturilor alcoolice.

Înainte de a utiliza orice produs pe bază de coji de ceapă, este important să consultați medicul dumneavoastră, care va stabili dacă această metodă de tratament este benefică în cazul dumneavoastră.

Să fiți binecuvântați!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!