Curmalele conțin atât de multe substanțe sănătoase încât consumul regulat al acestora ar trebui să fie regulat. Faptul că curmalele sunt dulci și foarte gustoase se consideră ca un bonus. Mănâncă aceste fructe regulat timp de o săptămână și vei vedea cât de recunoscător îți va fi corpul.
De aceea, astăzi o să vă prezentăm câteva lucruri interesante despre curmale și ce se va întâmpla dacă le consumați regulat timp de doar 7 zile. Sperăm că după aceea veți dori să le includeți în alimentația dumneavoastră.
Beneficiile curmalelor uscate:
1. Îmbunătățesc starea oaselor
Ca multe alte fructe uscate, curmalele conțin mult fosfor, magneziu, și alte minerale, inclusiv bor. Aceste substanțe întăresc oasele și ajută la combaterea osteoporozei și a altor boli.
2. Îmbunătățesc digestia
Curmalele sunt bogate în fibre, care sunt necesare pentru funcționarea normală a sistemului nostru digestiv. Previn constipația și ajută la curățarea intestinelor, deoarece persoanele care consumă curmale au un sistem digestiv mult mai bun decât cei care nu le consumă.
3. Combat stresul și depresia
Curmalele conțin vitamina B6. S-a demonstrat că ajută organismul să producă serotonină și norepinefrină, care îmbunătățesc sănătatea creierului. Serotonina ne reglează starea de spirit, iar noradrenalina combate stresul.
Acest studiu demonstrează, de asemenea, că nivelurile scăzute de vitamina B6 în organism sunt unul dintre factorii care duc la depresie. Cu cât consumăm mai multă vitamină B6, cu atât ne simțim mai bine nu numai fizic, ci și moral.
4. Vă încarcă de energie
Datele sunt bogate în fibre, potasiu, magneziu, vitamine și antioxidanți. Acest lucru le face o gustare ideală. Datorită conținutului ridicat de fructoză și glucoză, acestea oferă organismul zahăr și te umple de energie. Curmalele nu numai că măresc nivelul de energie, ci și ajută corpul să se refacă rapid după exercițiile fizice.
5. Previn bolile de inimă
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că curmalele reduc trigliceridele și încetinesc procesele oxidative din organism. La rândul său, acest lucru reduce riscul de boli cardiovasculare, inclusiv ateroscleroza. În plus, acest produs este bogat în potasiu și, prin urmare, ajută la scăderea tensiunii arteriale și reduce riscul de accident vascular cerebral.
6. Reduc riscul de cancer de colon
Curmalele protejează sistemul digestiv și intestinele de bacterii, împiedicându-le să se răspândească în colon. Un studiu a arătat că persoanele care mănâncă regulat aceste fructe au doar bacterii benefice care protejează colonul de dezvoltarea celulelor canceroase.
7. Ameliorează simptomele alergiilor sezoniere
Foarte multă lume suferă de alergii sezoniere. Din fericire, unele alimente, inclusiv curmalele, ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute. Studiile au arătat că curmalele reduc manifestările inflamatorii la pacienții cu alergii.
8. Promovează pierderea în greutate
Aceste fructe vor fi utile și celor care vor să slăbească. În primul rând, curmalele conțin fibre dietetice, care ne fac să ne simțim sătui pentru o perioadă mai lungă de timp. În plus, acestea previn creșterea glicemiei, care provoacă o senzație puternică de foame.
În al doilea rând, curmalele conțin mulți antioxidanți, cum ar fi antocianine, fenoli și carotenoizi. Acestea scot corpul de toxine, stimulează digestia și accelerează metabolismul, ceea ce duce la scăderea în greutate.


