Cum se instalează gândurile în subconștient?

Cum se instalează gândurile în subconștient?

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Unul dintre principalele legi ale Universului afirmă că ceea ce semeni, aceea vei culege. Asta înseamnă că fiecare gând are tendința de a se materializa. Din nefericire, gândurile negative se materializează mai rapid, deoarece sunt încărcate mai puternic cu energie.

Dacă ne imaginăm că subconștientul nostru este ca un câmp, atunci gândurile noastre sunt semințele pe care le plantăm. O recoltă bogată ne așteaptă doar dacă semănăm semințele bune.

În plus, nu trebuie să uităm că răsadurile vor apărea doar dacă îngrijim corespunzător această cultură. Acest lucru este valabil și pentru gândurile pozitive, pe când gândurile negative cresc ca buruienile de la sine.

Repetiția frecventă

Gândurile trecătoare devin înrădăcinate în subconștient prin repetiție frecventă. Există și gânduri obsesive, care, asemenea virușilor, pătrund în subconștient independent de voința noastră, atrăgând forme de gândire similare până când experiența corespunzătoare se materializează în realitatea noastră.

Putem lăsa lucrurile să meargă de la sine sau putem, în mod conștient, să “semănăm” doar acele gânduri care contribuie la atingerea obiectivelor noastre, îmbunătățirea vieții, îndeplinirea dorințelor noastre profunde și realizarea altor lucruri utile.

Concentrarea atenției

Gândurile se așează în subconștient atât prin repetiție frecventă, cât și atunci când le acordăm o atenție specială.

Această atenție poate fi atât conștientă, când alegem să ne concentrăm pe anumite gânduri, cât și involuntară, atunci când suntem influențați de alții și atenția noastră este direcționată intenționat de către cineva. În primul caz, alegem singuri destinul nostru, în al doilea devenim prizonieri ai circumstanțelor.

Emoții puternice

Încă o cale către subconștient sunt gândurile încărcate cu emoții puternice. Cu cât emoția este mai intensă, cu atât gândul se așează mai adânc în subconștient. De exemplu, frica este o emoție foarte puternică, așa că gândurile legate de frici se înrădăcinează adânc în subconștient și sunt greu de înlăturat de acolo.

Influența superioară

O persoană pe care noi o considerăm superioară poate avea o influență puternică asupra gândurilor și judecăților noastre, mai ales dacă o respectăm sau avem încredere în acea persoană. Uneori, acceptăm opiniile și convingerile sale fără a le analiza sau a le gândi deoarece credem că el știe mai bine decât noi.

Gândurile pot ajunge în subconștient pe diferite căi. Am descris câteva dintre ele mai sus, dar există multe altele. În orice caz, trebuie să ne străduim să filtrăm fluxul de informații și să ne asigurăm că în subconștient vor fi introduse doar gânduri pozitive, care ne vor fi de folos în viață.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!