Daca plecam de la premisa ca exista Dumnezeu, atunci exista si raul, iar daca simti ca cineva iti poarta sambetele sau ca esti urmarit de cel necurat exista cateva remedii la indemana.
Plantele care alunga duhurile rele
TRIFOI – Pune o lingurita de trifoi uscat, pisat, intr-o cana de otet cu apa sfintita. Ia creanga de busuioc si incinge-o in aceasta solutie si apoi stropeste peste tot prin casa, la colturile incaperilor, pentru a alunga spiritele rele ori fostii stapani ale caror suflete nu s-au odihnit in tihna, scrie teotrandafir.
LUCERNA – Daca tii cate un buchetel de lucerna in fiecare incapere importanta din casa ta, saracia te va ocoli. Lucerna este asociata inca din secolele trecute cu prosperitatea si buna dispozitie, cu sanatatea si norocul in dragoste.
FRUNZE DE DAFIN – Pune sub haine si sub lenjeria de pat frunze de dafin pentru sanatate, bani si dragoste. De asemenea, frunzele de dafin sfintite de preot tin la departare spiritele rele.
CORIANDRU – Poarta mereu la tine un pliculet cu coriandru, in buzunar sau in geanta. Coriandrul are capacitatea de a echilibra vibratiile in asa masura incat atunci cand simti ca te doare capul, doar mirosind acest condiment magic, te vei vindeca automat. De asemenea, coriandrul este recomandat in situatiile in care simti ca ai putea sa devii vulnerabil.
BOABE DE MUSTAR – Daca ai la tine mereu boabe de mustar vei fi ferit de duhurile rele. De asemenea, boabele de mustar tin la departare accidentele de orice tip.
ROZMARINUL – Fie ca il consumi sau il ai la indemana, rozmarinul verde sau uscat te ajuta sa iti imbunatatesti memoria atunci cand simti ca aceasta te lasa.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Sursa: caplimpede.ro
Norocul și ghinionul
Era odata un țăran chinez, foarte sărac, dar deștept. Care își lucra din greu pământul împreună cu fiul său. Într-o zi fiul îi spuse:
– Tată, ce ghinion, calul nu a venit la muncă astăzi.
– Pentru ce numești asta ghinion? răspunse tatăl. Să vedem ce ne aduce ziua de mâine.
După câteva zile calul reveni însoțit de o minunată iapă sălbatică.
– Tată, ce noroc pe noi! exclamă fiul. Calul nostru ne-a mai adus un ajutor.
– De ce numești tu asta noroc? răspunse tatăl. Să așteptăm să vedem ce ne aduce ziua de mâine.
Câteva zile mai târziu, fiul vru să încalece calul cel nou dar, acesta, neobișnuit cu asta, se împotrivi și-l trânti la pământ.
Fiul își rupse un picior.
– Tată, ce ghinion! Mi-am rupt piciorul!
– De ce numești asta ghinion? Să vedem ce ne aduce ziua de mâine!
Baiatul nu era convins de filozofia tatălui și plângea în patul său. Câteva zile mai târziu, trecură prin sat trimiși ai regelui în căutare de tineri pe care să-i ducă la război. În casa bătrânului țăran, văzura doar un tânăr cu piciorul rupt și îl lăsară în pace.
Tânărul înțelese atunci că nu trebuie să consideri ca absolute nici ghinionul, nici norocul, ci trebuie să-i dai răgaz timpului, ca să vezi dacă un lucru este bun sau rău…
MORALA acestui vechi sfat chinezesc este că viața are atâtea întorsături, iar în evoluția ei poate fi atât de imprevizibilă, încât răul poate deveni bine, iar binele, rău…
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!