Cum să vă protejați de osteocondroza cervicală și cum vă afectează bunăstarea

Cum să vă protejați de osteocondroza cervicală și cum vă afectează bunăstarea

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Osteocondroza cervicală este o boală frecventă care afectează din ce în ce mai mult tinerii. Boala se caracterizează prin modificări degenerative-distrofice ale discurilor intervertebrale din coloana cervicală.

Cauzele

Cauzele care pot duce la dezvoltarea osteocondrozei sunt procesele degenerative supraponderale, legate de vârstă, în organism. De asemenea, este posibil să se observe predispoziția genetică și apariția acestei patologii la mai mulți membri ai aceleiași familii. Diverse leziuni pot provoca procese distructive la nivelul coloanei vertebrale. Statul cocoșat, picioarele plate, sporturile profesionale, munca fizică grea afectează coloana vertebrală.

Simptomele osteocondrozei cervicale

Surprinzător, cel mai frecvent semn al bolii este durerea de gât, care apare de obicei seara. Acest lucru se datorează faptului că sistemul musculo-scheletic a fost stresat în timpul zilei, mai ales dacă ai stat aproape toată ziua în aceeași poziție. Alte simptome alarmante ale osteocondrozei cervicale sunt slăbiciunea mușchilor mâinii,  amorțeala degetelor, furnicăturile.

Artera care furnizează sânge creierului trece prin gât, iar deplasarea vertebrelor o comprimă semnificativ, având drept consecințe dureri de cap, pierderea auzului și țiuitul urechilor.

Remedii care ameliorează simptomele osteocondrozei cervicale

Asigură-te că iei legătura cu medicul tău dacă ai oricare dintre simptomele enumerate mai sus. La urma urmei, această boală are capacitatea de a progresa. Îți vom prezenta câteva remedii care te vor ameliora simptomele bolii, dar nu o vor trata!

Unguent 1

Amestecă o lingură de ceai de flori de sunătoare cu câteva frunze de mentă, apoi toarnă niște apă clocotită peste ele și lasă la infuzat timp de 10 minute. După ce infuzia este gata, strecoară ceaiul obținut, topește 2 linguri de vaselină și amestec-o cu ceaiul. Adaugă o linguriță de tinctură de hellebore și unguentul pentru dureri este gata.

Unguent 2

Amestecă o linguriță de ceai de flori de sunătoare cu o linguriță de salvie măcinată, apoi toarnă niște apă clocotită peste ele și lasă la infuzat timp de 10 minute. După ce infuzia este gata, strecoară ceaiul obținut, topește 2 linguri de vaselină și amestec-o cu ceaiul, unguentul pentru dureri este gata.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!