Osteocondroza cervicală este o boală frecventă care afectează din ce în ce mai mult tinerii. Boala se caracterizează prin modificări degenerative-distrofice ale discurilor intervertebrale din coloana cervicală.
Cauzele
Cauzele care pot duce la dezvoltarea osteocondrozei sunt procesele degenerative supraponderale, legate de vârstă, în organism. De asemenea, este posibil să se observe predispoziția genetică și apariția acestei patologii la mai mulți membri ai aceleiași familii. Diverse leziuni pot provoca procese distructive la nivelul coloanei vertebrale. Statul cocoșat, picioarele plate, sporturile profesionale, munca fizică grea afectează coloana vertebrală.
Simptomele osteocondrozei cervicale
Surprinzător, cel mai frecvent semn al bolii este durerea de gât, care apare de obicei seara. Acest lucru se datorează faptului că sistemul musculo-scheletic a fost stresat în timpul zilei, mai ales dacă ai stat aproape toată ziua în aceeași poziție. Alte simptome alarmante ale osteocondrozei cervicale sunt slăbiciunea mușchilor mâinii, amorțeala degetelor, furnicăturile.
Artera care furnizează sânge creierului trece prin gât, iar deplasarea vertebrelor o comprimă semnificativ, având drept consecințe dureri de cap, pierderea auzului și țiuitul urechilor.
Remedii care ameliorează simptomele osteocondrozei cervicale
Asigură-te că iei legătura cu medicul tău dacă ai oricare dintre simptomele enumerate mai sus. La urma urmei, această boală are capacitatea de a progresa. Îți vom prezenta câteva remedii care te vor ameliora simptomele bolii, dar nu o vor trata!
Unguent 1
Amestecă o lingură de ceai de flori de sunătoare cu câteva frunze de mentă, apoi toarnă niște apă clocotită peste ele și lasă la infuzat timp de 10 minute. După ce infuzia este gata, strecoară ceaiul obținut, topește 2 linguri de vaselină și amestec-o cu ceaiul. Adaugă o linguriță de tinctură de hellebore și unguentul pentru dureri este gata.
Unguent 2
Amestecă o linguriță de ceai de flori de sunătoare cu o linguriță de salvie măcinată, apoi toarnă niște apă clocotită peste ele și lasă la infuzat timp de 10 minute. După ce infuzia este gata, strecoară ceaiul obținut, topește 2 linguri de vaselină și amestec-o cu ceaiul, unguentul pentru dureri este gata.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.