Cum să tratezi în mod natural negii

Cum să tratezi în mod natural negii

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În acest articol, vă vom vorbi despre o serie de remedii naturale care sunt benefice pentru tratarea negilor. Deși nu funcționează la fel de repede ca alte terapii, au mai multe beneficii. În primul rând, sunt blânde cu pielea și nu au practic efecte secundare. În al doilea rând, sunt mult mai ieftine.

Desigur, negii nu sunt cea mai mare problemă de sănătate. Totuși, nu uitați să consultați un dermatolog dacă apar leziuni ale pielii . În plus, negii nu par doar inestetici, se pot agăța de haine și se pot deteriora. Și acest lucru poate fi deja destul de periculos.

Așadar, citiți mai departe despre cum să tratați negii în mod natural. Principalul lucru este să ai răbdare și totul va funcționa!

Remedii naturale pentru negi

1. Usturoiul

Usturoiul este un puternic antibiotic natural care combate virusurile, ciupercile, bacteriile și paraziții . Prin urmare, este un remediu excelent pentru tratamentul negilor. Singurul dezavantaj este mirosul puternic, dar, de dragul rezultatului, merită puțină răbdare.

Aplicați o bucată de usturoi pe neg și fixați-l cu o bucată de leucoplst.

Încercați să țineți usturoiul departe de pielea sănătoasă. Lăsați-l să acționeze câteva ore, de preferință peste noapte.

Repetați în fiecare zi până când veruca cade.

2. Zeamă de smochin

Sucul lăptos de smochine – este unul dintre cele mai vechi instrumente folosit pentru a ajuta la tratarea negilor și a bătăturilor. Se obține din fructe verzi proaspăt culese. Dacă un smochin crește în apropiere, asigurați-vă că încercați acest tratament incredibil de eficient .

Datorită conținutului de latex natural, sucul lăptos înmoaie bine pielea aspră .

Amintiți-vă că acest remediu este cel mai util în anumite perioade ale anului: primăvara și vara. Atunci apar primele smochine verzi. Aveți grijă să nu aplicați zeama pe membranele mucoase – acest lucru poate provoca iritații severe.

3. Pelin

Chiar și în China antică, vindecătorii foloseau pelinul pentru a cauteriza negii. Rulați o frunză a acestei plante într-o bilă mică și așezați-o direct pe neg, fără a atinge pielea sănătoasă. Apoi aprindeți bățul de chibrit și încălziți ușor pelinul.

Acest mod curios de a trata negii dă rezultate în 2-3 zile. Negul cade după câteva încercări. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să nu vă ardeți pielea sănătoasă .

De asemenea, puteți încerca moxibustia. Această tehnică chineză antică este o formă de acupunctură. Punctele energetice sunt stimulate de trabucuri speciale care ard din frunze de pelin.

4. Coaja de banană

Există adesea multe proprietăți medicinale ascunse în cojile de fructe pe care de obicei le aruncăm. Un prim exemplu în acest sens este coaja de banană. Datorită conținutului de acid acetilsalicilic, ajută la tratarea eficientă a negilor.

Frecați interiorul cojii peste zona în care a apărut negul în fiecare zi. Acest lucru trebuie făcut cel puțin de 2 ori pe zi: dimineața și înainte de culcare.

Acest remediu este excelent pentru orice problemă a pielii. În plus, cojile de banane vă pot albi chiar și dinții .

5. Ceapa

Această legumă este utilă nu numai în bucătărie. Acesta ajută la eliminarea excesului de lichide și toxine , ceea ce înseamnă că ajută la curățarea organismului.

În același mod în care folosim ceapă pentru diferite boli, poate fi folosit pentru tratarea negilor.

Cel mai simplu mod este să freci negul cu o bucată de ceapă timp de câteva secunde. În ciuda efectelor sale destul de ușoare, încercați să păstrați sucul de ceapă departe de pielea sănătoasă .

Acest lucru poate provoca o ușoară iritare.

Pentru a evita acest lucru, vă puteți lubrifia pielea cu ulei de măsline.

6. Oțet de mere

Oțetul de mere nu are nevoie de introducere. Acest produs are multe beneficii și ar trebui să fie ținut aproape în permanență .

Datorită conținutului său de acid și enzime, ajută la tratarea ușoară, dar eficientă a verucilor.

Pur și simplu umeziți un tampon de bumbac cu oțet și aplicați-l pe neg. Repetați procedura de 2-3 ori pe zi.

Dacă este posibil, lăsați tamponul de bumbac pe piele, prinzându-l cu un plasture. Astfel remediul va avea efecte mai rapid.

Strat cu strat, pielea moartă va începe să se dezlipească și, ca urmare, negul va dispărea complet.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!