Cum sa traim o viata sanatoasa si fericita in viziunea filozofului Paracelsus! 7 principii de viata care se aplica si in ziua de astazi!

Cum sa traim o viata sanatoasa si fericita in viziunea filozofului Paracelsus! 7 principii de viata care se aplica si in ziua de astazi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2019 in Dezvoltare Personala

„Nimeni nu trebuie să aparţină altcuiva, ci fiecare să-şi aparţină lui însuşi.” – Paracelsus a fost un celebru alchimist, fizician, medic, astrolog, teolog, filosof al Evului Mediu. El a scris in una dintre lucrarile lui despre regulile care se impun pentru a fi sanatosi si longevivi.

Cele 7 reguli de viata ale lui Paracelsus pentru un trai lun, sanatos si fericit:

1.Îmbunătăteşte-ţi starea de sănătate. Pentru a face acest lucru, trebuie să respiri cât mai des cu putinţă, profund şi ritmic, umplându-ţi plămânii cu aer proaspăt. Bea în fiecare zi, cu înghiţituri mici, doi litri de apă. Mănâncă multe fructe şi mestecă mâncarea cât poţi de mult.

2.Evită alcoolul, tutunul şi medicamentele, cu excepţia cazului în care urmezi vreun tratament pentru vreo afecţiune. Baia zilnică este un obicei pe care îl datorezi propriei tale demnităţi.

3.Alungă din spiritul tău orice idee de pesimism, de resentiment, de ură, de plictiseală, de tristeţe, de răzbunare sau de sărăcie, în ciuda tuturor motivelor pentru care ele ar putea exista. Evită orice ocazie de-a avea de-a face cu oameni vicioşi, josnici, dezaprobatori, leneşi şi bârfitori; evită de asemenea oamenii care sunt vanitoşi sau vulgari, pe cei care au o capacitate naturală inferioară de înţelegere sau pe cei ale căror subiecte de conversaţie sunt senzualiste.

4.Fă cât mai mult bine cu putinţă. Ajută orice persoană care s-ar putea afla în nevoie, însă niciodată să nu ai o slăbiciune pentru cineva mai mult decât trebuie. Trebuie să ai grijă de energia proprie şi să eviţi formele inutile de sentimentalism.

5.Uită orice ofensă, sau mai bine, străduieste-te să te gândesti la binele şi bunăstarea celui mai mare duşman al tău. Sufletul tău este un templu care nu trebuie să fie niciodată corupt de ură. Suntem cu toţii fiinţe minunate care sunt călăuzite de o voce interioară. Ai în vedere însă faptul că această voce nu îţi va vorbi aşa, deodată. Este nevoie să te pregăteşti pentru ea în timp, distrugând straturile suprapuse ale vechilor comportamente, gânduri şi greşeli care îţi apasă sufletul. Sufletul este divin şi perfect în sine, însă lipsit de putere din cauza metodelor imperfecte pe care i le-ai furnizat pentru manifestarea lui.

6.Retrage-te în fiecare zi într-un loc unde nimeni nu te poate deranja, cel puţin pentru jumătate de oră. Stai cât mai confortabil cu putinţă, cu ochii pe jumătate închisi, fără să te gândeşti la nimic. Acest lucru întăreşte puternic creierul şi spiritul şi te pune în contact cu energiile bune. În această formă de meditaţie şi tăcere, ne pot veni idei strălucite, capabile să ne schimbe întreaga existenţă. În cele din urmă, toate problemele tale vor fi rezolvate pozitiv de vocea interioară care te va ghida în acele momente, împreună cu conştiinţa ta. Acesta este diamantul de care vorbea Socrate.

7.Menţine o tăcere absolută asupra tuturor chestiunilor personale. Ca şi cum ai fi făcut un jurământ solemn, abţine-te de a expune celorlalţi, chiar şi celor mai intimi prieteni sau rude, ceea ce gândeşti, auzi, ştii, înveti, suspectezi sau descoperi. Cel puţin pentru o perioadă de timp, ar trebui să fii ca o casă cu ziduri sau ca o grădină închisă. Aceasta este o regulă de mare importanţă.

Să nu te temi de oameni sau de ceea ce ar putea aduce ziua de mâine.

8.Să ai un suflet puternic, curat şi totul se va arăta a fi cum nu se poate mai bine. Să nu te gândeşti la tine ca fiind slab sau singur deoarece în spatele tău se află armate puternice pe care nici nu ţi le poti imagina chiar şi în cele mai îndepărtate visuri. Dacă îţi ridici moralul, atunci nu va exista niciun rău care să te atingă. Singurul duşman de care trebuie să te temi eşti tu însuţi. Teama şi neîncrederea în viitor sunt mamele tuturor eşecurilor şi aduc cu ele numai probleme. Fii încrezător în forţele tale!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!