Cum sa traim o viata sanatoasa si fericita in viziunea filozofului Paracelsus! 7 principii de viata care se aplica si in ziua de astazi!

Publicitate

„Nimeni nu trebuie să aparţină altcuiva, ci fiecare să-şi aparţină lui însuşi.” – Paracelsus a fost un celebru alchimist, fizician, medic, astrolog, teolog, filosof al Evului Mediu. El a scris in una dintre lucrarile lui despre regulile care se impun pentru a fi sanatosi si longevivi.

Cele 7 reguli de viata ale lui Paracelsus pentru un trai lun, sanatos si fericit:

1.Îmbunătăteşte-ţi starea de sănătate. Pentru a face acest lucru, trebuie să respiri cât mai des cu putinţă, profund şi ritmic, umplându-ţi plămânii cu aer proaspăt. Bea în fiecare zi, cu înghiţituri mici, doi litri de apă. Mănâncă multe fructe şi mestecă mâncarea cât poţi de mult.

2.Evită alcoolul, tutunul şi medicamentele, cu excepţia cazului în care urmezi vreun tratament pentru vreo afecţiune. Baia zilnică este un obicei pe care îl datorezi propriei tale demnităţi.

3.Alungă din spiritul tău orice idee de pesimism, de resentiment, de ură, de plictiseală, de tristeţe, de răzbunare sau de sărăcie, în ciuda tuturor motivelor pentru care ele ar putea exista. Evită orice ocazie de-a avea de-a face cu oameni vicioşi, josnici, dezaprobatori, leneşi şi bârfitori; evită de asemenea oamenii care sunt vanitoşi sau vulgari, pe cei care au o capacitate naturală inferioară de înţelegere sau pe cei ale căror subiecte de conversaţie sunt senzualiste.

4.Fă cât mai mult bine cu putinţă. Ajută orice persoană care s-ar putea afla în nevoie, însă niciodată să nu ai o slăbiciune pentru cineva mai mult decât trebuie. Trebuie să ai grijă de energia proprie şi să eviţi formele inutile de sentimentalism.

5.Uită orice ofensă, sau mai bine, străduieste-te să te gândesti la binele şi bunăstarea celui mai mare duşman al tău. Sufletul tău este un templu care nu trebuie să fie niciodată corupt de ură. Suntem cu toţii fiinţe minunate care sunt călăuzite de o voce interioară. Ai în vedere însă faptul că această voce nu îţi va vorbi aşa, deodată. Este nevoie să te pregăteşti pentru ea în timp, distrugând straturile suprapuse ale vechilor comportamente, gânduri şi greşeli care îţi apasă sufletul. Sufletul este divin şi perfect în sine, însă lipsit de putere din cauza metodelor imperfecte pe care i le-ai furnizat pentru manifestarea lui.

Publicitate

6.Retrage-te în fiecare zi într-un loc unde nimeni nu te poate deranja, cel puţin pentru jumătate de oră. Stai cât mai confortabil cu putinţă, cu ochii pe jumătate închisi, fără să te gândeşti la nimic. Acest lucru întăreşte puternic creierul şi spiritul şi te pune în contact cu energiile bune. În această formă de meditaţie şi tăcere, ne pot veni idei strălucite, capabile să ne schimbe întreaga existenţă. În cele din urmă, toate problemele tale vor fi rezolvate pozitiv de vocea interioară care te va ghida în acele momente, împreună cu conştiinţa ta. Acesta este diamantul de care vorbea Socrate.

7.Menţine o tăcere absolută asupra tuturor chestiunilor personale. Ca şi cum ai fi făcut un jurământ solemn, abţine-te de a expune celorlalţi, chiar şi celor mai intimi prieteni sau rude, ceea ce gândeşti, auzi, ştii, înveti, suspectezi sau descoperi. Cel puţin pentru o perioadă de timp, ar trebui să fii ca o casă cu ziduri sau ca o grădină închisă. Aceasta este o regulă de mare importanţă.

Să nu te temi de oameni sau de ceea ce ar putea aduce ziua de mâine.

8.Să ai un suflet puternic, curat şi totul se va arăta a fi cum nu se poate mai bine. Să nu te gândeşti la tine ca fiind slab sau singur deoarece în spatele tău se află armate puternice pe care nici nu ţi le poti imagina chiar şi în cele mai îndepărtate visuri. Dacă îţi ridici moralul, atunci nu va exista niciun rău care să te atingă. Singurul duşman de care trebuie să te temi eşti tu însuţi. Teama şi neîncrederea în viitor sunt mamele tuturor eşecurilor şi aduc cu ele numai probleme. Fii încrezător în forţele tale!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta! Afla ce vad ceilalti in ochii tai!

Publicitate

Ochii sunt fereastra sufletului, spune o vorba din popor. Cu alte cuvinte, prin intermediul lor poti afla adevarul despre o persoana. Mai mult, culoarea ochilor este cea care ne da de gol poate mai mult decat ne-am dori.

Iata, asadar, ce trebuie sa stii despre fiecare nuanta in parte:

Ochii ALBASTRI

Despre persoanele cu ochi albastri se spune ca au o putere interioara iesita din comun. Sunt altruiste, curioase si foarte atente la detalii.
Aceste persoane sunt deosebit de romantice si de emotionale. De obicei nu sunt foarte sociabile si reusesc cu greu sa faca primul pas intr-o relatie, cel mai mult din cauza timiditatii.

Nu sunt oameni foarte alerti si cand vine vorba despre sporturi, le prefera pe cele in care nu se solicita viteza, ci mai degraba concentrare mare, precum golful sau sahul. Sunt darnici si fac cu placere surprize sau cadouri peroanelor care le sunt dragi. Chiar daca par la prima vedere persoane superficiale, pentru ele familia si dragostea sunt extrem de importante, motiv pentru care se straduiesc sa nu dea gres.

Se implica din tot sufletul in ceea ce fac, sunt constante in sentimentele lor si dau dovada de o sinceritate iesita din comun.

Ochii VERZI

Se spune asa: Ochii verzi niciodata sa nu-i crezi! Ei bine, asta si pentru ca adora sa se joace cu sentimentele celor din jur si pentru ca sunt foarte pasionale, iubesc aventura. Sunt persoane misterioase, care stiu sa flirteze.

Pentru ca sunt orgolioase sunt si foarte razbunatoare. Nu lasa nicio fapta sa treaca nepedepsita, mai ales atunci cand considera ca cineva le-a facut un rau intentionat. Sunt ambitioase, au multe vise si atunci cand si-au fixat un obiectiv il vor urma pana la capat. In acelasi timp sunt si persoane curioase, care adora sa experimenteze lucruri noi. Au capacitatea de a vedea partea buna din fiecare om si sunt genul de persoane primite peste tot cu bratele deschise. Sunt firi contradictorii si intotdeauna exista in mintea lor o mica lupta intre da sau nu si chiar intre bine si rau.

Publicitate

Ochii CAPRUI

Oamenilor cu ochi caprui le place sa iubeasca, dar si sa fie iubiti. Sunt firi pragmatice si nu isi incredinteaza inima chiar oricui. Saruta cel mai bine si le place sa emane fericire in jurul lor. Se supara usor, dar le trece si foarte repede. Sunt persoane rationale, care nu iau niciodata decizii decat dupa ce au analizat logic si au cantarit fiecare situatie in parte. Nu fug niciodata de responsabilitati, oricat de dificile ar fi obstacolele care le ies in cale. Cand vine vorba despre o relatie se implica profund si le place sa il faca pe partener sa simta iubit. Sunt firi sociabile, care atrag oamenii in jurul lor si care sunt incantate sa isi fac noi prieteni. Nu se razbuna pe cei carora le-au facut un rau, dar nici nu sar in ajutorul celor carora nu si-au oferit la randul lor sprijinul cand au avut nevoie.

Ochii NEGRI

Persoanele cu ochii negri sunt curioase si sunt in stare sa intoarca orice lucru, orice situatie pe toate partile. Urasc minciuna, iar asta inseamna ca nici nu le place sa fie mintite, dar nici nu sunt capabile sa spuna neadevaruri. Sunt oameni generosi, care daruiesc cu placere din tot ce au: bani, bunuri, timp, bunadispozitie. Sunt persoane foarte pasionale si temperamentale, adora provocarile si sunt capabile sa isi asume riscuri mari. Fac rar declaratii de dragoste, dar atunci cand isi iau inima in dinti si spun “te iubesc” inseamna ca sunt absolut convinse de sentimentele lor. Sunt in stare sa treaca cu vederea multe lucruri, insa nu uita niciodata o vorba ce le-a ranit orgoliul.

Sursa: ele.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Personalitate