Cum sa-ti dezvolti puterile mentale! Am fost creati cu o energie imensa insa nu ne dam seama de asta!

Cum sa-ti dezvolti puterile mentale! Am fost creati cu o energie imensa insa nu ne dam seama de asta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 June 2019 in Spiritualitate

Hiperconștiența este una dintre puterile mentale importante pe care le poate dezvolta cineva. Indiferent ce îți dorești să fii sau să devii, cerința este să fii întru totul calm, prezent și atent. Imaginile exterioare nu numai că îți oferă securitate, dar îți și revelează detalii referitoare la situația și la persoanele din jurul tău, detalii pe care altfel nu le-ai observa. Observând cu atenție semnalele și limbajul corpului poți descifra cu ușurință adevăratele emoții și sentimente ale celor din jur.

A învăța să faci distincția între ce spun oamenii și ce vor să spună cu adevărat, este o abilitate care se adresează tuturor simțurilor. Rezultatul nu va fi doar că vei fi dificil de mințit, dar îi poți ajuta pe ceilalți să-și rezolve anumite probleme. Este ca și cum ai intra într-o încăpere și ai putea să vizualizezi într-o fracțiune de secundă simțămintele fiecărei persoane aflate deja înăuntru, vei fi capabil să prefigurezi ce va spune fiecare chiar înainte ca acesta să deschidă gura. Astfel stând lucrurile, poți să participi imediat la discuție, aflat întru totul în temă.

Imaginează-ți ce impresionați ar fi interlocutorii văzând că ești capabil să vorbești cu încredere despre ceea ce simte fiecare din cei din jur și să-i ajuți să-și rezolve conflictele încă nerostite. Și toate acestea datorită doar unei observații desfășurate pe durata unei fracțiuni de secundă! Cum se ajunge la la această capacitate? Există câteva elemente cheie pe care trebuie să le înveți pentru ca acest atribut să funcționeze.

1. Încetează să fii îngrijorat – Nu poți avea puteri mentale când ai temeri și îngrijorări. Grijile ne fac să ne gândim la trecut sau la viitor, nepermițându-ne să observăm ceea ce se petrece chiar în fața noastră. Nu putem cădea în capcana temerilor și grijilor care ne orbesc. Cei mai mulți oameni sunt atât de ocupați și de stresați încât par că trăiesc legați la ochi.

Aceasta este una dintre cele mai bune căi de a ne elibera puterile psihice. Pentru a putea influența lumea din jurul nostru nu trebuie să ne concentrăm prea puternic pe ceea ce se petrece în propria noastră minte. Un element important în această ecuație constă în a recunoaște că majoritatea oamenilor trăiește în propriile griji și temeri, neobservând ce se petrece cu adevărat în jur. Aceste persoane au nevoie de asistență pentru a fi protejate și a capăta puterea de a vedea lumea mult mai clar.

2. Calmează-ți mintea și oprește-te din a gândi – Secretul reușitei în a te opri din temeri și îngrijorări și a deveni puternic din punct de vedere mental nu constă neapărat în a nu mai gândi. Dacă mintea nu te poartă departe de starea prezentă atunci ești mai apt să observi ce se întâmplă în jurul tău și să acționezi ca atare. Asemenea Maestrului Yoda care îl sfătuiește pe Luke: „Limpezește-ți mintea!” Pentru că având mintea concentrată pe ceea ce avea să se întâmple cu prietenii săi, nu se putea concentra la antrenamentele sale pentru a deveni un Jedi. Gândurile proprii împiedică concentrarea și posibilitatea de a învăța repede și eficient.

3. Concentrează-te asupra clipei prezente – Cel mai puternic mod de a observa adevărul este acela de a fi bine ancorat în prezent, cu toate simțurile canalizate pe prezent. „Citirea” oamenilor și situațiilor cu acuratețe poate deveni o a doua natură, pe măsură ce înveți concentrarea asupra a ceea ce se întâmplă în clipa prezentă. Una dintre cele mai bune căi de a învăța să te concentrezi asupra prezentului este meditația.

Dacă nu ai timp să găsești un loc liniștit și adecvat meditației, există o tehnică pe care o poți folosi indiferent în ce loc te-ai afla. Această tehnică te ajută să-ți reglezi abilitățile psihice, astfel schimbându-ți vizibil întregul nivel de conștiență.

Ce este necesar pentru a avea puteri mentale?

1. Data viitoare când vei sta la o coadă sau la o ședință plictisitoare exersează-ți încetinirea gândurilor. Concentrează-te pe un obiect sau pe o persoană, astfel încât acesta să devină în acel moment singurul element existent. După ce reușești acest exercițiu de câteva ori îți va fi mult mai ușor să-ți oprești gândurile.

2. Acestea fiind realizate poți începe să observi adevărul. Privește în jurul tău și fă o trecere prin toate cele cinci simțuri. Ce vezi? Ce auzi? Cum îți miroase? Ce simți? Ce gust ai pe limbă? Până nu se ajunge la un reglaj senzorial de mare finețe nu se poate trece la un nivel avansat al simțurilor.

3. Odată ce scapi de ceea ce te împiedică să te concentrezi și să te canalizezi pe clipa prezentă, vei auzi ce gândește omul cu adevărat. Îți vei da seama când minte, când este speriat, când este sau nu este cinstit. Îți va fi clar ca lumina zilei, din limbajul trupului, vei auzi în inflexiunile vocii și, practic, vei putea mirosi nervozitatea acestuia.

Când această abilitate îți va fi reglată fin, lumea din jurul tău nu va mai fi capabilă să te manipuleze. Atunci vei putea acorda celor din jurul tău puterea de a fi sinceri cu ei înșiși și de a se manifesta la maxima lor valoare.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!