Cum sa-ti dai seama daca cineva te ajuta cum un scop anume

Cum sa-ti dai seama daca cineva te ajuta cum un scop anume

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2019 in Dezvoltare Personala

“Atunci când renunțând la propria fericire, ne vom mulțumi să-i știm fericiți pe cei ce ne înconjoară, înseamnă, poate, că am început noi înșine să fim fericiți.” – Jacinto Benavente

Persoane noi apar în viața noastră în mod constant. Dar nu toate sunt atât de sincere cum vor să apară. Oamenii luminoși în toate privințele – sunt încă o raritate.

În spatele măștii unei persoane plăcute poate fi o persoană care are anumite motive ascunse. Te poate folosi sau poate lua ceva important de la tine. Când înțelegi acest lucru, ar putea fi prea târziu.

Cum să înțelegi că o persoană are un motiv ascuns pentru a comunica cu tine? Iată 5 semne pentru a te ajuta să identifici acest lucru:

1. Vorbește mereu despre sine

Oamenii care au un motiv ascuns, nu pot vorbi despre nimeni, cu excepția lor. Ei pot pretinde că sunt interesați de tine și de viața ta, dar… Oricum, orice conversație va fi redusă la ei și la dorințele lor.

Sună familiar? Data viitoare când vei comunica cu o astfel de persoană, spune-i despre acest lucru. Dacă se înfurie și începe să nege totul, nu mai vorbi cu ea. O excepție poate fi făcută dacă persoana își cere scuze.

2. Folosește diferite tactici pentru a te determina să faci ceva

Dacă o tactică nu funcționează, încearcă alta, apoi alta și iarăși alta. Scopul omului este să te manipuleze. El va încerca să o facă până când va primi ceea ce are nevoie de la tine.

Nu se va da bătut. Va merge la obiectivul tău. Este cineva care încearcă să te manipuleze? Fii atent la acest lucru. Dacă da, nu te da.

3. Limbajul corpului și refuzul de a te privi în ochi

A minți este un obicei al manipulatorilor. Chiar dacă o persoană știe să înșele foarte bine, limbajul corpului va spune întotdeauna adevărul.

Vei vedea că se simte inconfortabil. Ar putea fi dificil pentru ea să stea liniștită, poate să nu va uita în ochii tăi. Dacă o persoană clipește prea des – acesta este și un semn că ceva nu este în regulă.

Acordă o atenție deosebită acestor „simptome”. Ele spun că prietenul tău cu tine nu e sincer.

4. Vorbește în mod constant despre același lucru

Oamenii care au motive ascunse nu pot înceta să vorbească despre ceea ce au nevoie. Indiferent ce vor de la tine, vor vorbi cu siguranță despre asta la fiecare întâlnire.

Vor vorbi și vor vorbi. Ei te vor convinge de cât de mare este ideea lor; că dacă faci ceva pentru ei, vei face ceea ce trebuie.

Nu te lăsa convins. Încercă să schimbi subiectul. Dacă aceasta nu funcționează, rupeți conversația.

5. Intuiția ta sugerează că există ceva în neregulă

Nu ignora acest sentiment. Una dintre căile de identificare a unei persoane cu motive ascunse este de a acorda atenție sentimentelor pe care le ai în timpul comunicării. Dacă te simți neplăcut și incomod, acesta este un semn. Nu-l ignora.

Sursa: dozadesucces.ro

“Oamenii își trăiesc viața în anticipație, hotărând ca la un moment dat când vor avea timp vor fi foarte fericiți. Dar prezentul are un avantaj față de alte momente – ne aparține. Oportunitățile trecute sunt pierdute, iar cele din viitor încă nu au venit. Ne putem scălda într-o mare de plăceri, ca și cum am sta într-o mare de vin; dar dacă amânam degustarea din ele prea mult ne vom da seama că ambele au acrit din cauza vremii.” – Charles Caleb Colton

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!