Iata 10 lucruri care iti demonstreaza ca ai un prieten adevarat:
1. Te enerveaza cand are dreptate.
Prietenii adevărați te cunosc uneori mai bine decât te cunoști tu, iar când aceștia rostesc anumite adevăruri, te doare un pic așa în interior și te enervează că are dreptate. Totuși deseori accepți înțelepciunea lor și îi rogi frumos să te ajute să te îndrepți.
2. Nu te lasa sa te plafonezi.
Un prieten adevărat te va încuraja să crești. Nu te va lăsa să te plafonezi și să te mulțumești cu puțin. Un prieten adevărat chiar e dispus uneori să renunțe la prietenia ta, pentru că tu să te poți dezvolta. Am niște prieteni foarte buni cu care mă văd foarte rar. Mediul meu actual este extrem de diferit față de ceea ce îmi ofereau ei. Totuși nu au avut nicio reținere în a mă încuraja să îmi văd de drum și de dezvoltare. Acum când mă reîntâlnesc cu ei, sunt la fel. La fel de prieteni cum erau și înainte.
3. Te lasa sa gresesti.
Deși tendința lui este să te protejeze de belele, uneori te lasă să te dai cu capul de zid. E foarte important să înveți din greșeli, iar prietenii adevărați înțeleg importanța acestui fapt. Prietenii adevărați sunt dispuși să renunțe la instinctul de a te proteja, ca tu să câștigi lecții valoroase de viață.
4. Isi face timp pentru tine.
Un prieten adevărat este mereu disponibil sau cât poate el de des. Ştii că oricând, orice ar fi, poți să îl suni și să îi ceri să te asculte sau să te ajute. Pentruu că știi că îți este acolo, tu ești mult mai sigur pe tine, mult mai încrezător în propriile șanse.
5. Te asculta si nu cauta neaparat sa te psihanalizeze.
Mie unul nu îmi plac prietenii care încerce să te diagnosticheze tot timpul, de fapt psihanaliza a fost un curent de ei inventat. Prietenii adevărați te ascultă și te lasă să te descarci. De asemenea un prieten adevărat…
6. Iti pune intrebari incomode.
Te doare uneori când pune întrebările potrivite, dar incomode. Nu pentru că te deranjează, ci pentru că le aveai deja în mintea ta și acum ești nevoit să pui punctul pe “i”. Totuși, datorită prietenului tău adevărat deprinzi momente de claritate și în care judecata îți este la capacitate maximă. De fapt întrebările puse sunt doar niște butoni care activează logica cea mai bună de care dispui. Prietenii adevărați pot fi considerați uneori niște mentori sau niște coachi naturali.
7. Te cearta.
Întotdeauna am fost de părere că în multe dintre cazuri, cearta este un semn al afecțiunii emoționale. Nu neapărat față de o persoană, dar și față de un concept. Te cerți pentru că îți pasă și nu vrei să lași lucrurile așa. Ei bine, cearta vine ca o mănușă în relațiile dintre prietenii adevărați. Deși te ceartă, știi că este ca o ceartă maternă sau paternă, că binele tău este cel care este avut în vedere tot timpul. Uneori, dacă nu te cerți cu cineva, nu știi câtă influență emoțională ai tu asupra prietenului tău sau el asupra ta. Deci pot declara că uneori cearta este și un mecanism de verificare.
8. Lasa de la el.
Nicio relație nu poate reuși dacă ambele părți nu sunt dispuse să lase de la ele. Uneori o relație de prietenie este ca un proces de mediere. Partea X spune ce are nevoie ca să lase de la ea, iar partea Y declară ce anume consideră ea că este cel mai bun târg în interesul ei. Medierea asta în cadrul unei prietenii adevărate, creează puncte de vedere comune și leagă 2 persoane. Creează consens. Un prieten adevărat caută să vadă și perspectiva ta, cât poate el de des și când își dă seama că trebuie să facă asta. Totuși să nu profiți de asta. Win-win este cel mai bun raport, nu căuta să îl răstorni în favoarea ta. Nu profita de faptul că un om e dispus să lase de la el, ci mai degrabă răsplătește cu aceeași monedă.
9. Te invata lucruri noi si te face curios.
Un prieten adevărat este preocupat și de alte lucruri decât de tine. Totuși alege din când în când să împartă entuziasmul și descoperirile sale cu tine. Iar asta te face curios. Prietenul adevărat, fiind deja pornit pe ideea că nu te va lăsa să te plafonezi, va face tot posibilul ca să te ajute să înveți lucruri noi și să fii și tu cel puțin la fel de curios ca și el. Curiozitatea naște povești, iar poveștile nasc o relație de prietenie adevărată.
10. Este acolo si cand nu trebuie neaparat sa fie.
Tu decizi când ai nevoie de un prieten care să te ajute. Totuși un prieten merge dincolo de asta. Este este acolo și când tu nu ai neapărată nevoie. Poate te supraveghează sau este acolo doar ca tu să capeți încredere. Disponibilitatea lui merge dincolo de nevoile tale și uneori simți prezența unui prieten adevărat și atunci când nu te aștepți. Asta e magia de fapt a prieteniei adevărate. O simți chiar și atunci când nu trebuie. E ceva constant, e în mintea ta și îți oferă siguranță și inspirație.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!