Cum sa-ti dai seama cand o persoana este invidioasa pe tine si iti doreste raul

Cum sa-ti dai seama cand o persoana este invidioasa pe tine si iti doreste raul

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2019 in Dezvoltare Personala

Toată lumea a experimentat gelozia la un moment dat în viața lor. Nu este nimic rușinos, este o emoție naturală greu de ignorat, mai ales în situații dificile. Să luăm întâlnirile de exemplu; ești într-o relație și partenerul tău are mulți prieteni de sex opus. Se văd în mod regulat și asta vă tulbură pentru că vă este frică de faptul că unul dintre ei ți-l poate lua, aceasta este o formă de gelozie.

În termeni de bază, gelozia este descrisă ca un sentiment de teamă că veți pierde ceva sau pe cineva. Ceea ce fac oamenii este să încerce să se împiedice să piardă ceea ce au. Acest lucru poate duce la luarea unor măsuri de precauție deoarece această emoție poate cauza depresie și dezamăgire dacă rezultatul este negativ.

Deci, dacă cineva este gelos pe tine, ei ar putea încerca să vă intre în gânduri și să vă controleze emoțiile, deoarece nu le pot controla pe ale lor. Mai jos sunt 8 semne că cineva poate fi gelos pe tine.

Laude false: O persoană geloasă nu va avea probleme în a vă oferi complimente, dar odată ce le întoarceți spatele, nu vor avea probleme să vă bârfească la colegii lor. Probabil că nu le place confruntarea, așa că nu vă vor spune niciodată în față că sunt geloase, în schimb, se vor preface că sunt mândre de tine. Deci ține-ți urechile deschise!

Subestimarea succesului: În al doilea rând, indiferent de succesul pe care îl veți avea, cineva care este gelos va încerca mereu să-l subestimeze. El var face tot ce îi stă în putință pentru a încerca să dovedească că nu ai făcut cine știe ce. Motivul pentru care face acest lucru este că nu au acest tip de succes, astfel că nu au decât să îi convingă pe alții că nu este important.

Lauda lor: Cu toate acestea, atunci când ei au un succes, devin total opuși. Vor face tot ce le stă în putință pentru a-și arăta succesul, mai ales în timpul în care și tu te bucuri de al tău. Motivul din spate este că au un sentiment că ești mai important decât sunt ei, așa că trebuie să încerce să țină pasul.

Te imită: Ia acest lucru ca un semn de lingușire, cineva care este gelos pe tine va încerca adesea să facă tot ce faci și tu. Ei vor merge în același fel în care mergi tu, se vor îmbrăca în același stil sau chiar vor vorbi în același fel. Chiar dacă acest lucru poate fi extrem de enervant, nu trebuie decât să îl accepți.

Sunt foarte competitivi: Persoanele geloase vor fi fie arogante sau nesigure și vor dori să dovedească faptul că sunt superioare celorlalte. Deci, acest lucru îi va fac foarte competitivi. S-ar putea să te gândești că un spirit competitiv este sănătos și ai dreptate atunci când vorbim de confruntări prietenoase.

Sunt fericiți atunci când tu nu ești: Este normal ca oamenii geloși să fie încântați să te privească atunci când ești la pământ. Ei nu ți-o vor spune niciodată în față, dar în adâncul lor se bucură de eșecul tău.

Îi place să vorbească: După cum am menționat mai devreme, oamenii geloși se vor preface adesea că sunt mândri de tine, dar, în aceeași măsură vor vorbi despre tine cu oricine i-ar asculta. Vor încerca și să-și dea seama de care sunt oamenii cu care te înțelegi bine și care te respectă și vor vrea să primească același respect din partea lor. Ia în calcul și faptul că vor spune lucruri false despre tine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!