Cum sa te eliberezi de dependentele de tot felul din viata ta! Singura fericire si libertate o gasiti in voi insiva si nu prin alte persoane sau prin lucruri.

Cum sa te eliberezi de dependentele de tot felul din viata ta! Singura fericire si libertate o gasiti in voi insiva si nu prin alte persoane sau prin lucruri.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 May 2019 in Dezvoltare Personala

“Întreaga apă din mare nu poate scufunda un vapor, dacă nu pătrunde în interiorul navei. În mod similar negativitatea din lume nu te poate pune jos, decât dacă îi permiți să ajungă în tine.” – Anonim

Societatea si institutiile de invatamant ne invata un singur lucru si anume te pregatesc pentru cariera, iti arata cum sa fii independent financiar si cum sa te integrezi in societate, iar de restul trebuie sa ne dam noi singuri seama: Cum e sa fii fericit? Care este scopul vietii?

Probabil fiecare din noi am intampinat momente in care ne adresam aceste intrebari.

Cu siguranta toti am facut greseala si am avut falsa impresie ca stim sa traim liber.

Subiectul pe care vreau sa il dezbat este cum sa te rupi de comportamentele adictive care ni se formeaza de-a lungul vietii noastre si care ne transforma mai degraba in niste sclavi decat in niste oameni liberi.

Cineva a spus: “Viata este un lant de martiri pe care omul il poarta incalcit in suflet”.

Fiecare este liber sa gandeasca cum vrea ; eu cred ca placerilor efemere ale unei clipe trecatoare le urmeaza intotdeauna dezamagirea si amaraciunea…

Precum orice dependenta duce la pierderea de sine si ajungem in punctul in care nu mai stim cine suntem cu adevarat.

Sunt o multime de dependente care ar fi de dezbatut, dar am sa le prezint pe cele mai des intalnite in viata de zi cu zi, care sunt atat de natura relationala, precum dependenta de oameni (nevoia constanta de a fi aprobat si acceptat de cineva s.a.m.d), de natura financiara (a depinde de munca si bani si ma refer la modul exagerat in care toata viata se invarte in jurul banilor si al muncii, practic o alta forma de sclavie…), de natura sentimentala (cand viata ta depinde de partener ca si majoritatea deciziilor, nevoia de atentie, faptul ca nu poti trai fara acea persoana etc.).

In ziua de azi mai este si dependenta de natura tehnologica care intra in categoria cea relationala si sentimentala (cum ar fi spre exemplu retelele de socializare) si care ne transforma in niste inadaptati social.

Primul lucru care-l putem face este sa le identificam, sa fim constienti de ele si sa evitam exagerarile de orice tip, pentru ca orice exagerare creeaza dependenta. Iar orice dependenta te inrobeste si iti fura libertatea.

Multi se tem de singuratate si nu o apreciaza la momentul ei potrivit, dar ganditi-va daca nu suportati sa stati singuri cu voi insiva, atunci cine ar face-o? Daca nu va acordati atentia cuvenita asupra propriei persoane, cine o va face? Daca nu va apreciati si nu va iubiti cu adevarat, cine o va face? Daca nu va acordati timp pentru a va cunoaste mai bine, nimeni nu o s-o faca. Scapati de orice persoana toxica si de orice v-ar opri din drumul vostru spre dezvoltare.

Singura fericire si libertate o gasiti in voi insiva si nu prin alte persoane sau prin lucruri.

Ci incepeti sa fiti persoane independente si nu dependente, ganditi singuri si reflectati in fiecare zi cum puteti fi o persoana mai buna si mai libera, iar circumstantele vor lucra in favoarea voastra.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!