Singura persoană cu care ne petrecem toată viața suntem noi înșine. Dacă nu ne cunoaștem pe noi înșine, cum îi vom cunoaște pe ceilalți din jurul nostru, nu? Paradoxul este că ne cunoaștem pe noi înșine cel mai puțin. Petrecem cel mai puțin timp să ne cunoaștem pe noi înșine, iar acest lucru este foarte important.
De ce petrecem atât de puțin timp să ne cunoaștem pe noi înșine? Poate pentru că nimeni nu ne-a învățat cum să o facem sau doar că ne grăbim și nu avem timp pentru așa ceva, așa cum s-ar putea scuza unii.
Fiecare este un puzzle cu multe piese. Cu toate acestea, pentru a începe să aranjați puzzle-ul, veți avea nevoie de pregătire. Cunoașterea de sine se face prin aranjarea puzzle-ului. Imaginați-vă că aveți o noapte grea, beți mult și, în cele din urmă, nu vă amintiți nimic. Începeți să întrebați lumea din jur ca să aflați ce s-a întâmplat și să aranjați puzzle-ul. Așa este și pentru om. Nu ne amintim nimic și începem să punem la îndoială împrejurimile.
Cu toate acestea, cel mai important lucru este să realizăm acest proces în mod conștient. Procesul este foarte simplu. O facem constant. Un proces de informare în care privim lumea exterioară pentru a ne îmbogăți lumea interioară.
Procesul se repetă și se face constant oriunde ne-am afla. Orice am face, schimbăm informații și primim informații. Trebuie să schimbăm și să procesăm în mod conștient aceste informații în acest proces pentru a vedea dacă acestea sunt compatibile cu cine suntem.
Încă ne căutăm pe noi înșine și putem găsi sinele doar acumulând informații și procesându-le. Cu cât înțelegem mai multe despre noi înșine, cu atât va fi mai ușor să finalizăm puzzle-ul. Nu trebuie să ne fie frică să încercăm ceva nou sau să învățăm ceva nou. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la completarea puzzle-ului.
De asemenea, trebuie să încercăm să ne depășim toate temerile. În spatele temerilor noastre poate fi noua noastră pasiune. Fricile ne schimbă Sinele Divin. Ele rescriu ceea ce suntem, impunând o barieră. Dincolo de barieră se află o altă lume. Știu că este ușor în cuvinte, dar trebuie să-ți depășești încet temerile în pași mici.
Frica ne face să facem lucruri contrare ei. Răspundem la frică și nu suntem chiar noi. Cu cât aflăm mai multe despre noi înșine, cu atât va fi mai ușor să finalizăm puzzle-ul. Nu trebuie să ne fie frică să încercăm ceva nou sau să învățăm ceva nou. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la completarea puzzle-ului.
Cred că unul dintre multele lucruri pentru care suntem aici pe acest Pământ este să ne redescoperim și să ne îmbogățim cunoștințele, în același timp devenind mai buni luptând spre imposibil, și anume perfecțiunea.