Cum sa-t dai seama daca ti-ai gasit alesul /aleasa ? „Alesul” nu înseamnă întotdeauna lapte şi miere. Dar câtă vreme ai sentimentul că eşti unde trebuie să fii şi faci ceea ce trebuie să faci, probabil că eşti pe drumul cel bun.

Publicitate

Acum ceva vreme, m-am nimerit în vizită la un cuplu de bătrânei simpatici. Trăiesc împreună de peste 50 de ani – poartă conştiincios cele două rânduri de verighete, una galbenă şi una albă. Au copii mari, care au plecat demult la casele lor.

Au nepoţi, mari şi ei. Nu mai au nevoie de babysitting la bunici, aşa că cei doi îşi duc zilele ca-ntr-un fel de vacanţă fără sfârşit. Se gospodăresc pe roluri – ea, face curăţenie în timp ce el merge la piaţă. Gătesc împreună, după care îşi fac siesta la televizor.

Seara, joacă table sau cărţi la bucătărie, sau merg la o plimbare prin parc. Înainte de culcare, îşi iau cuminţi medicamentele – pentru că totuşi, vârsta îşi spune cuvântul. Îşi mai fac unul altuia masaj cu alifie chinezească, atunci când durerile – de mâini, de picioare, de spate – depăşesc cotele în care pot fi trecute cu vederea.

Complicitatea dintre ei mă fascinează. În timp ce îmi povestesc toate micile detalii, râd mult şi am senzaţia că îşi spun lucruri din priviri. „Şi aţi rezistat atâta timp împreună fără niciun conflict? Cum aţi ajuns la o asemenea armonie?”.

Iar încep să râdă: „Când treci prin atâtea o viaţă-ntreagă, nu mai ai nici timp, nici putere de conflicte. Am avut şi noi certuri, ca toată lumea, dar de fiecare dată am avut altceva de făcut, mai important. Le-am trecut cu vederea, am mers mai departe.”.

Dacă n-au fost cuplul perfect de la început, dacă nu s-au născut suflete-pereche, sunt sigură că s-au iertat mult. „Şi aţi ştiut de la început că o să rămâneţi toată viaţa împreună? Adică – o-ntreb pe ea – aţi avut aşa… un sentiment că v-aţi găsit Alesul, cum se spune?”.

„N-ai cum să ştii…” – mă priveşte cu zâmbet cald. El nu zice nimic. Îşi amintesc amândoi începuturile lor zbuciumate. El şi-a părăsit prima soţie ca să fie cu ea. Asta după ce ea l-a respins în repetate rânduri pentru că el era însurat. „Nu vroiam să fiu amanta nimănui. Îmi plăcea de el, dar nu atât de tare încât să trec peste principiile mele”. Până la urmă, tot le-a fost dat să fie împreună. Fapt pe care, însă, l-au aflat pe parcurs.

Când eram mică, credeam că există suflete-pereche şi mă pregăteam în sinea mea să-l întâlnesc pe al meu. La scurtă vreme după ce am terminat liceul, m-am îndrăgostit la prima vedere de un băiat superb.

Cei care nu aţi avut această experienţă niciodată, credeţi-mă, ea există într-adevăr. Timpul se opreşte în loc. Spaţiul parcă se derulează frame by frame, decupând într-o zonă aureolată persoana pe care o descoperi chiar atunci.

Parcă nu-ţi mai trebuie nimic. Parcă ai găsit răspunsuri la toate întrebările. E în faţa ta şi, deodată, viaţa are sens aşa cum nici n-ai fi conceput. Cred că aş putea să mai spun multe cuvinte, fără să epuizez cu adevărat miracolul experienţei de a te îndrăgosti la prima vedere de cineva.

Publicitate

Clar, e o Întâlnire. O regăsire, de fapt. Viaţa mea a fost dată peste cap. Nici el n-a fost întru totul indiferent. Însă pentru el n-a fost nici pe departe atât de răscolitor. Ca dovadă că noi doi n-am fost niciodată împreună.

Pentru mine, el a fost atunci Alesul. Pentru el, eu nu am fost. Aşa că m-am gândit că, în afară de sentimentul respectiv că l-ai găsit, trebuie să mai existe încă ceva: reciprocitatea.

Peste câţiva ani, m-am îndrăgostit din nou. De data asta, pe nesimţite. Sentimentul s-a instalat tiptil, construit zi de zi din lucruri implicite. Niciodată nu aveam nevoie să ne spunem toate cuvintele. Gesturile – pe care le înţelegeam numai noi – plăsmuiseră o lume aparte, în care ne cufundam fermecaţi, uimiţi.

Mai reciproc de-atâta nu se putea. Eram împreună copleşiţi, recunoscători. Savuram clipele lungi în care nu vorbeam, cred că nici să respirăm nu îndrăzneam. Şi cu toate că era atunci „iubirea vieţii mele”, nici el nu avea să fie Alesul.

Mi-a luat încă o grămadă de ani şi câteva alte iubiri să înţeleg că nu poţi fi sigur niciodată că cineva îţi este Ales.

Ne place gândul de a găsi ce căutam, pentru că pare obositor să credem că această căutare nu se opreşte niciodată. Am vrea să fie ca şi cum am plecat într-o călătorie, am ajuns şi am parcat maşina.

Nu mai avem acum nimic de făcut. Putem să stăm şi să ne odihnim. Însă cât timp trăim, călătoria continuă. Avem nevoie să creştem interior. Să avem experienţe, să învăţăm cine suntem.

Omul de lângă noi ne arată asta în mare măsură. Însă el este o fiinţă diferită, cu lecţiile şi nevoile ei. Momentul întâlnirii e magic. Cele două euri au găsit ceva comun de învăţat. După care, fiecare continuă în ritmul său.

Probabilitatea ca două suflete să aibă fix aceleaşi lecţii în acelaşi timp mi se pare atât de mică! Nu am niciun suport ştiinţific când spun asta, pur şi simplu vorbesc din anii care au trecut peste mine.

Cred că singura şansă de supravieţuire longevivă a unui cuplu se bazează pe multă iubire, prietenie şi iertare. Şi nu cred că sufletele noastre încetează vreo clipă să caute în continuare, pentru că de fapt pe noi înşine ne căutăm, iar sentimentul de Ales îl trăim atunci când cel pe care l-am găsit ne completează pe deplin. Asta poate să ţină o clipă sau toată viaţa, n-ai cum să ştii.

Cunosc cazul unui cuplu în care cei doi s-au căsătorit în joacă, a doua zi după ce s-au întâlnit. Au rămas împreună zeci de ani, au copii şi nepoţi. La un moment dat, el a avut un accident vascular cerebral şi a rămas parţial paralizat. De vreo şapte ani nu poate articula niciun cuvânt şi nu se poate mişca fără ajutor.

Ea a rămas alături de el, îngrijindu-l zi de zi cu un devotament exemplar. „Alesul” nu înseamnă întotdeauna lapte şi miere. Dar câtă vreme ai sentimentul că eşti unde trebuie să fii şi faci ceea ce trebuie să faci, probabil că eşti pe drumul cel bun.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Tipul de persoana care poate forma o relatie puternica cu tine in functie de luna in care te-ai nascut

Publicitate

Te intrebi daca sufletul tau pereche exista si daca il vei intalni? Nu este niciodata usor sa iti gasesti perechea, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa iti pierzi speranta.

Luna in care te-ai nascut iti defineste personalitatea si iti imprima un anumit comportament. Astfel, este necesar sa te cunosti foarte bine pentru a-ti da seama ce fel de persoana sa cauti.

Iata, asadar, cine ar fi potrivit pentru tine, in functie de luna in care te-ai nascut:

Ianuarie – Esti o persoana puternica, independenta si mereu realista. Ai numeroase calitati pe care stii cum sa le pui in valoare si nimic nu poate fi prea dificil pentru tine. Ai nevoie de o persoana la fel de puternica, dar care sa stie cum sa comunice cu tine.

Februarie – Ai o intuitie foarte buna, esti sociabila si deschisa la nou, iti place sa-i ajuti pe cei din jurul tau, dar in acelasi timp esti foarte sensibila si ai nevoie de atentie. Ai nevoie de o persoana care sa iti inteleaga complexitatea, care sa te iubeasca profund si care sa comunice cu usurinta cu tine.

Martie – Esti o persoana modesta, deschisa la oportunitati si foarte visatoare. Te descurci foarte bine in viata, castigi bani usor si nu iti este greu sa-ti faci noi prieteni. Ai nevoie de o persoana la fel de sociabila ca tine, care sa te inteleaga si care sa te iubeasca neconditionat. O alta calitate pe care trebuie sa o cauti la cineva este sinceritatea.

Aprilie – Esti o persoana foarte creativa, curajoasa si inteligenta. Esti foarte ambitioasa, carismatica si sociabila, calitati care te ajuta sa te faci remarcata in orice mediu social si profesional. Atragi foarte multi admiratori si acest lucru te incanta. Persoana potrivita pentru tine trebuie sa fie puternica, sincera si sa nu insele. Ai nevoie de devotament.

Mai – Esti o persoana foarte talentata, cu un simt artistic foarte dezvoltat si extrem de devotata familiei si prietenilor. Crezi in casatorie si ai nevoie de un partener de viata cu principii sanatoase. Persoana potrivita pentru tine trebuie sa aiba grija de familie, sa fie puternica si sincera.

Iunie – Esti o persoana romantica, deschisa si foarte vesela. Iubesti viata si nimic nu este prea dificil pentru tine. Persoana potrivita pentru tine trebuie sa fie energica, ambitioasa si mereu atenta la detalii. Nu te potrivesti cu cineva lipsit de imaginatie sau sentimente.

Publicitate

Iulie – Esti o persoana sincera, onesta, care stie sa-si tina familia si prietenii aproape. Uneori, poti fi foarte sarcastica si le poti face foarte mult rau celor care te ranesc. Nu ierti minciuna si ipocrizia. Ai nevoie de o persoana sincera, puternica, loiala, nobila si cu principii sanatoase de viata.

August – Esti o persoana calda, iubitoare, temperamentala si foarte ambitioasa in acelasi timp. Te straduiesti sa ai o viata mai buna si esti atrasa de lumea mondena. Vrei sa mereu sa fii in lumina reflectoarelor! Ai nevoie de o persoana distractiva, sociabila si foarte sincera.

Septembrie – Esti o persoana foarte inteligenta, spirituala si atenta la detalii. Nimic nu iti scapa din vedere, ai o minte foarte agera si te pricepi la cuvinte. Poti pacali foarte usor pe oricine. Singura ta slabiciune este ca pui prea mult suflet in anumite situatii. Ai nevoie de o persoana de incredere, echilibrata si realista.

Octombrie – Esti o persoana foarte norocoasa, iti atingi mereu toate obiectivele si iubesti viata. Esti inteligenta, ai un farmec aparte si o frumusete care nu poate trece neobservata. Ai nevoie de o persoana care sa iti arate intelegere si care sa fie dispusa sa vorbeasca pe orice tema cu tine.

Noiembrie – Esti o persoana foarte optimista, pozitiva si frumoasa. Ai un farmec aparte si reusesti sa atragi foarte multe priviri asupra ta. Iti faci foarte multi prieteni de-a lungul vietii si consideri ca fiecare experienta are farmecul ei. Ai nevoie de o persoana credincioasa si intelegatoare.

Decembrie – Esti o persoana careia ii place sa filosofeze! Ai foarte multa energie, iti place sa te distrezi si faci tot posibilul pentru scapa de plictiseala. O viata banala nu te caracterizeaza. Ai nevoie de o persoana visatoare, deschisa si cu un simt al umorului foarte bine dezvoltat.

Sursa: ele.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii