Cum sa scapi de o tuse uscata dureroasa, chiar si de una cronica… Cel mai puternic remediu natural

Cum sa scapi de o tuse uscata dureroasa, chiar si de una cronica… Cel mai puternic remediu natural

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Răcelile duc la complicații sub formă de tuse cronică, care nu durează foarte mult, dar epuizează organismul. Nici măcar siropurile și pastilele promovate intens pe la televizor nu ajută, boala nu vrea să se retragă. Însă este timpul să menționăm remediile populare dovedite pentru tusea uscată.

Cum să scapi de o tuse uscată

Tusea este unul dintre mecanismele de protecție ale corpului, prin care sistemul respirator este curățat de particulele care intră în el sau de mucusul acumulat. Scopul principal în tratamentul tusei cronice este schimbarea acesteia de la o stare uscată la una umedă, adică evacuarea sputei.

O tuse umedă este considerată mai productivă. După trecerea de la o tuse uscată la una umedă, tratamentul bolii nu este dificil. Astfel va fi posibil să scapi de diferite manifestări ale bolii cu ajutorul preparatelor medicinale sau remediilor populare.

Dacă tusea persistă mai mult de șapte zile și tratamentul pe care l-ați ales nu funcționează, asigurați-vă că consultați un specialist.

Rețetă din medicina tradițională pentru tuse cronică

Ingrediente:

Șase ingrediente în părți egale 1:1:1:1:1:1:

  • 1 parte de suc de morcovi
  • 1 parte de suc de ridiche neagră
  • 1 parte suc de sfeclă
  • 1 parte de suc de afine
  • 1 parte de miere
  • 1 parte alcool

Mod de preparare:

Toate cele șase ingrediente trebuiesc amestecate în părți egale.

Trebuie să luați doar câte o lingură de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese.

Dacă vă știți cu probleme la rinichi, cum ar fi pietre sau nisip, este mai bine să beți câte o linguriță pe zi.

Proprietățile medicinale ale ingredientelor

Proprietățile de vindecare ale remediului pentru tuse cronică se bazează pe puterea multiplicată a fiecărui ingredient.

Mierea naturală este cunoscută pentru efectele sale antibacteriene, antivirale și antifungice, fiind pe primul loc între toate produsele anti-răceală. Nu degeaba mamele și bunicile le spun copiilor într-un glas: “Mananca miere, e buna!”

Ridichea neagră este un antibiotic natural puternic. Pulpa ridichii conține minerale, vitamine, uleiuri esențiale și o componentă antibacteriană – lizozima. Complexul vitamino-mineral al ridichii negre este impresionant, contine beta-caroten , colina , vitaminele A , C , K , precum si minerale: potasiu , calciu , magneziu , zinc , fier , fosfor si sodiu.

Rădăcină este bogată în uleiuri esențiale și fitoncide, are efecte antimicrobiene și calorizator. Sucul de ridiche neagră cu miere este un remediu tradițional pentru tuse, chiar și pentru cele mai inveterate. Gustul ascuțit al ridichii stimulează secreția de suc gastric, stimulând apetitul.

Sucul proaspăt de morcovi este un excelent remediu natural pentru tusea uscată, care poate fi folosit fără restricții chiar și de către copii.

Sucul de morcovi îmbunătățește apetitul și digestia (de ajutor în caz de ulcere), întărește dinții, crește imunitatea, are un efect pozitiv asupra pielii și vederii.

Sucul de sfeclă roșie este un excelent antiseptic natural. Substanțele conținute de sfeclă acționează pozitiv în membrana mucoasă a laringelui și a bronhiilor, reducând umflarea acesteia și, de asemenea, distrugând bacteriile care provoacă acumularea și secreția de spută.

Sucul de sfeclă este la fel de sănătos precum sucul de morcovi. Este considerat cel mai valoros aliment pentru sânge: stimulează formarea eritrocitelor și crește nivelul de hemoglobină. Și este, de asemenea, un detoxifiant excelent pentru ficat, rinichi și vezica biliară.

Sucul de merișor amestecat cu miere nu numai că ajută la ameliorarea tusei și la combaterea bronșitei, dar și întărește imunitatea, salvându-te de o altă răceală sau gripă. Merișoarele conțin un număr mare de vitamine și flavonoide – compuși care au efect antimicrobian.

Lasă tusea să-i ocolească pe cei dragi, ai grijă de sănătatea ta și împărtășește informațiile cu prietenii tăi!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!