Cum sa scapi de gandurile care te streseaza si iti tulbura mintea

Cum sa scapi de gandurile care te streseaza si iti tulbura mintea

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2018 in Dezvoltare Personala

Mintea noastră este întotdeauna plină de ganduri și îi place să ne țină tot timpul ocupați. Pare că este în permanență focusată pe ceva. De fapt, mintea seamănă cu un copil de 5 ani, plin de enrgie, care nu vrea niciodată să stea liniștit. Dacă vei permite minții tale să ruleze încontinuu, fără pauză și fără control, vei constata la un moment dat că mintea ta va deveni încet o închisoare, iar tu vei deveni prizonierul minții tale.

A învăța să-ți relaxezi mintea, fără să-i distragi atenția, poate fi una dintre cele mai sănătoase lucruri pe care le poți face.

Iată care sunt cele trei tehnici prin care putem stopa imediat excesul de ganduri care ne tulbură mintea.

1.Plimbă-te în mijlocul naturii.

În cazul în care nu locuiești sau nu lucrezi în natură, atunci cu atât mai mult ai nevoie să te plimbi cât mai mult în mijlocul naturii. Fă-ți timp să petreci cât mai mult timp în mijlocul naturii, ieși la o plimbare prin parc sau oriunde în altă parte. Încearcă să te concentrezi asupra frumuseții pe care o transmite natura, privind copacii, frunzele, un lac, o cascadă, munții, florile sau orice altceva. Atunci când vei face mai des acest lucru, vei constata că vei gândi mai limpede pe tot parcursul zilei, iar mintea ta va fi mai relaxată.

2. Repetă-ți în minte cuvinte care exprimă pace, liniște, relaxare

Fii atent chiar în acest moment la creierul tău. Ce fel de gânduri observi? Cel mai probabil, vei constata că majoritatea gândurilor care-ți trec prin minte se referă la ceea ce ai de făcut azi sau în perioada următoare, sau ce a spus cineva și te-a supărat sau chiar ganduri în care te blamezi singur. Încearcă să nu menții în minte ganduri negative sau ganduri distructive; deși, cu atât de mult negativism în jurul nostru nu este chiar ușor să menținem o stare pozitivă și armonioasă. Cu toate acestea, poți contracara aceste ganduri inutile din mintea ta, repetând în minte anumite cuvinte cum ar fi: pace, iubire, relaxare, lumină, liniște, succes.

De fiecare dată când constați că mintea ta devine agitată sau te simți anxios sau îngrijorat, oprește aceste ganduri, repetând în minte cuvintele pe care le consideri cele mai potrivite și cu care simți că rezonezi. La fel de bine poate funcționa și rugăciunea. atunci când te simți copleșit de ganduri care nu-ți dau pace, repetă o rugăciune până ce gândurile nedorite vor dispărea.

3. Practică atenția conștientă.

În cazul în care, repetând acele cuvinte sau rugăciuni, nu reușiți să vă liniștiți mintea și vă simțiți în continuare copleșit de ganduri pe care nu le puteți controla, atunci practicați atenția conștientă. Aceasta înseamnă să fiți mereu prezenți în ceea ce faceți, adică focusați pe ceea ce faceți în momentul respectiv. De fapt acest lucru înseamnă să trăiești cu adevărat. De foarte puține ori, suntem conștienți și perfect atenți la ceea ce facem întrucât de cele mai multe ori facem majoritatea lucrurilor în mod mecanic; suntem prezenți fizic într-un loc sau într-o activitate, însă mintea noastră este în altă parte. De aceea, este foarte important să practicăm atenția conștientă, adică să devenim atenți la ceea ce facem în fiecare moment.

Sursa: psub.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!