Cum să restabiliți sănătatea inimii și vaselor de sânge

Cum să restabiliți sănătatea inimii și vaselor de sânge

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2023 in SanatateSfaturi

Bolile cardiace au ocupă poziția de lider nu numai în ceea ce privește numărul persoanelor care suferă de ele, ci și în ceea ce privește numărul deceselor. Din păcate, bolile cardiovasculare au încetat de mult să fie apanajul persoanelor în vârstă: acum nimeni nu este surprins de pacienții de 30-40 de ani care suferă de probleme cardiace.

Mulți factori contribuie la întinerirea acestui tip de boală: un stil de viață inactiv, obiceiuri rele, stres nesfârșit, probleme la locul de muncă și acasă. Toate acestea duc la o creștere a bolilor sistemului cardiac și la o scădere a vârstei acestor pacienți.

Pe baza naturii globale a acestei probleme, oamenii de știință din întreaga lume continuă să lucreze din greu la dezvoltarea și implementarea de noi metode de tratament chirurgical, medicamentos și procedural în domeniul cardiologiei.

În acest sens, apariția medicinei regenerative a devenit o adevărată descoperire revoluționară, care afectează nu numai cardiologia, ci și alte domenii ale medicinei.

Ce este medicina regenerativă

Medicina regenerativă este un complex de tehnici care vizează restabilirea funcțiilor organelor interne prin „restaurarea” țesuturilor și vaselor de sânge. Aceasta a primit denumirea de „angiogeneză terapeutică” și este folosită pentru a trata insuficiența cardiacă și bolile coronariene, care anterior erau considerate incurabile.

Tipuri de angiogeneză terapeutică

Medicina israeliană a apreciat de mult beneficiile medicinei regenerative, aplicând cu succes cele mai noi tehnici de angiogeneză terapeutică în rezolvarea problemelor cardiace. Angiogeneza terapeutică se realizează în diferite moduri, de exemplu, introducerea de vaccinuri speciale cu un amestec de proteine ​​și alte substanțe care sunt stimulente de creștere.

Dar cel mai adesea, atunci când rezolvă problemele cardiace, medicii israelieni recurg la metode prin care se produce un efect fizic asupra inimii și a sistemului ei vascular.

Vorbim despre terapia cu unde de șoc și contrapulsarea sincronizată, bazată pe utilizarea unor dispozitive speciale.

Terapia cu unde de șoc este utilizată pe scară largă pentru a trata boala coronariană. Boala se dezvoltă din cauza scăderii aportului de sânge a miocardului (stratul muscular cardiac) cu sânge arterial.

În primul rând, înainte de a efectua terapia cu unde de șoc, se efectuează o scanare cu ultrasunete, cu ajutorul căreia se efectuează o căutare a unei zone cu probleme, unde aportul de sânge este redus din cauza ocluziei vasculare și numai acest loc este tratat cu un șoc electric – o undă generată de aparat.

Acest val este cel care creează tensiune în mușchiul inimii, care stimulează formarea de noi vase de sânge.

Tehnica contrapulsării sincronizate se bazează pe creșterea circulației sângelui în întregul corp.

În timpul acestei proceduri, manșetele speciale sunt puse pe brațele, coapsele, picioarele și fesele pacientului, care comprimă alternativ aceste părți ale corpului și apoi slăbesc simultan compresia.

Intensitatea presiunii și timpul de compresie pentru fiecare pacient sunt ajustate individual. Tratamentul complet este de 35 de sesiuni timp de 7 săptămâni. În lipsa rezultatelor, medicii israelieni recurg la intervenția chirurgicală.

Dezvoltările inovatoare în domeniul chirurgiei cardiologice permit refacerea circulatiei sangelui în muschiul inimii, prin metoda bypass-ului coronarian. Tehnica bypass-ului coronarian implică crearea unei noi surse de alimentare cu sânge prin suturarea unui vas sănătos care ocolește zona afectată.

Un vas sănătos este împrumutat dintr-un alt loc din organism, unde absența lui nu va afecta în niciun fel funcționarea întregului organism.

În prezent, în Israel, tehnica tradițională a făcut loc unor tehnici chirurgicale mai blânde: angioplastia cu balon și stentarea coronariană.

Stentul coronarian implică o creștere a circulației sanguine prin implantarea unui stent (tub metalic cu celule de sârmă) în vasul coronar. Implantarea stentului permite vasului să se extindă și, prin urmare, să crească volumul circulației sanguine.

Angioplastia venoasă cu balon este asemănătoare în principiu cu stentarea coronariană, doar că în locul unui stent, în vas este plasat un cateter cu balon special, care este umflat în regiunea îngustării vasului, extinzându-l cât mai mult posibil.

Există o altă metodă de tratare a bolilor de inimă prin introducerea de celule stem în organism (terapie celulară), care sunt capabile să se transforme în celule ale oricărui organ sau țesut al corpului, înlocuindu-le cu succes pe cele afectate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!