Tinitusul este un simptom foarte inconfortabil pentru oameni. El se caracterizează prin percepția unui sunet înalt (țiuit) care provine din interiorul urechii. Sunetul vine dintr-o anumită parte a sistemului auditiv sau din cap. Acest lucru se datorează de obicei infecțiilor, rănilor sau acumulării de ceară în urechi.
De multe ori, tinitusul poate fi asociat și cu problemele de auz sau sistemul circulator. Cu toate acestea, această boală este de obicei de formă ușoară și se poate trata destul de repede. Drept urmare, puteți reduce intensitatea tinitusului cu ajutorul unor remedii naturiste.
În acest articol vă vom prezenta câteva dintre cauzele tinitusului și 5 remedii naturale care ajută la vindecarea acestuia.
Cauzele tinitusului
Există multe boli care pot fi asociate cu tinitusul, dar este aproape imposibil să stabilești cauza exactă. Una dintre cele mai frecvente cauze este deteriorarea celulelor urechii interne. Acest lucru este valabil mai ales atunci când aveți tinitus recurent. Această afecțiune determină celulele dumneavoastră să trimită un semnal electric prin nervul auditiv. Când acest semnal intră în creier, el este interpretat ca un sunet.
Alte motive:
- Acumularea de ceară de urechi
- Iritarea timpanului
- Modificări ale vaselor pielii din ureche
- Expunere prelungită la sunete puternice
- Pierderea relativă a auzului cu vârsta
- Leziuni ale urechii
- Lipsa de vitamine
- Boala de inima
Remedii naturale pentru tinitus
În cele mai multe cazuri, tinitusul este doar un inconvenient minor.
Cu toate acestea, uneori este necesar să se aplice tratament pentru a o reduce. Acest lucru se datorează faptului că începe să interfereze cu sarcinile zilnice.
Din fericire, ai opțiuni înainte de a recurge la medicamente. Puteți folosi câteva remedii naturale care vă pot face să vă simțiți mai bine.
1. Ceapa
Datorită proprietăților sale antibiotice, ceapa este recomandată pentru tratamentul tinitusului din infecțiile urechii. Sucul său natural curăță canalul urechii și reduce iritația.
Tăiați jumătate de ceapă în cubulețe mici și încălziți-le la cuptorul cu microunde timp de 2 minute pentru a ieși sucul din ea. Aplicați două sau trei picături de suc de ceapă pe urechea afectată și țineți capul înclinat timp de 3 minute. După 3 minute, înclinați capul în direcția opusă pentru a scurge sucul, apoi curățați urechea cu o cârpă. Repetați această procedură de până la 3 ori pe săptămână.
2. Usturoiul
Usturoiul are o compoziție asemănătoare cu ceapa. Este un antibiotic și antiinflamator care curăță canalul urechii în timpul leziunilor urechii. Îl poți amesteca cu puțin ulei de susan pentru a elimina blocajele cauzate de umiditatea urechii.
Tăiați un cățel de usturoi în cubulețe mici și încălziți-l în 2 linguri de ulei de susan. Scurgeți lichidul și lăsați-l să se răcească. Înclinați capul și aplicați 3 picături de ulei pe urechea afectată. Lăsați tratamentul să acționeze 3 minute, iar apoi ștergeți uleiul. Utilizați acest remediu timp de o săptămână până când vindecați tinitusul.
3. Ginkgo biloba
Ceaiul cu Ginkgo biloba este un bun tratament complementar. El ajută la tratarea afecțiunilor urechii cauzate de problemele circulatorii. Această plantă reduce inflamația în vasele de sânge și îmbunătățește circulația sângelui.
Puneți o linguriță de ginkgo biloba într-un pahar cu apă clocotită și acoperiți-l. Lăsați la infuzat timp de 10 minute și apoi strecurați. Beți o cană sau 2 din acest ceai pe zi.
4. Mentă
Proprietățile antiinflamatorii și relaxante ale mentei ajută la combaterea tinitusului, anxietății și palpitațiilor.
Adăugați o lingură de menta într-un pahar cu apă clocotită și acoperiți-l. Lăsați la infuzat timp de 10 minute și apoi strecurați. Beți o cană sau 2 din acest ceai pe zi, până te simți mai bine.
5. Busuioc
Sucul de frunze de busuioc este un agent antiinflamator care reduce tinitusul atunci când canalul urechii este iritat.
Aveți nevoie de 10 frunze proaspete de busuioc și 2 linguri de apă. Tocați frunzele de busuioc până începe să iasă zeama din ele, iar apoi adăugați lingurile de apă. Înmuiați o bucată de bumbac în suc și aplicați-o la intrarea în canalul urechii. Lăsați sucul sa acționeze câteva ore și repetați acest tratament de 2 ori pe zi.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.