Artrita este o boală care atacă articulațiile, provocând inflamații, durere și rigiditate care pot afecta mobilitatea. Această boală este frecventă mai ales în rândul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani. Există diferite tipuri, cum ar fi osteoartrita și artrita reumatoidă.
Artrita afectează în principal articulațiile genunchilor, degetelor, coatelor și umerilor, împiedicând oamenii să își desfășoare cu ușurință activitățile zilnice. În acest articol, vă vom prezenta câteva remedii naturale care vă vor ajuta să luptați împotriva acestei boli.
Vă recomandăm să vizitați un medic atunci când observați simptome ale acestei tulburări, deoarece în majoritatea cazurilor provoacă dureri cumplite. De regulă, după o vizită la medic, vi se va prescrise un anumit tip de medicamente care vor ameliora durerile.
Prin urmare, aceste remedii vor funcționa ca un supliment care vă vor oferi rezultate mai bune și mai rapide, astfel încât să puteți reveni la o viață normală, fără dureri.
Iată câteva remedii naturale pentru tratarea artritei:
Curcumă
Curcuma are proprietăți analgezice care ajută la calmarea durerii și proprietăți antiinflamatorii care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în articulații.
Veți avea nevoie de o lingură turmeric (curcumă) măcinat (15 g) și un pahar de apă (250 ml). Fierbeți apa, apoi puneți-o într-o cană împreună cu pudra de curcumă. Amestecați foarte bine apoi lăsați la infuzat 3 minute. Beți acest remediu o dată pe zi pentru a scăpa de durerile artritei.
Arnica
Arnica, ca și curcuma, are proprietăți analgezice și antiinflamatorii care ajută la calmarea simptomelor artritei. Există două modalități de a profita de proprietățile acestei plante.
Ceai de arnica: aveți nevoie de 2 flori de arnica și un pahar de apă (250 ml). Fierbeți apa și florile de arnică timp de 3-4 minute, apoi luați ceaiul de pe foc și mai lăsați la infuzat încă 10 minute. Beți acest ceai o dată pe zi.
Atenție! Această plantă nu trebuie consumată mai mult de trei săptămâni la rând, deoarece poate fi toxică pentru organism. Vă recomandăm să beți ceaiul timp de două săptămâni și apoi să luați o pauză timp de două săptămâni.
Comprese cu arnică: înmuiați florile de arnica în apă caldă, astfel încât să-și elibereze proprietățile. De îndată ce se înmoaie, puneți-le pe articulațiile care vă dor, înfășurați-le cu un bandaj curat și țineți-le acolo timp de o oră. Aplicați acest tratament de două ori pe zi, dimineața și noaptea.
Oțet de mere
Acest remediu este foarte eficient pentru ameliorarea durerii cauzate de inflamațiile artritei. Puneți o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă și beți de două ori pe zi.
De asemenea, puteți utiliza proprietățile sale și local, folosind comprese pentru a îmbunătăți simptomele artritei. Se pun la fiert jumătate de cană de apă și jumătate de cană de oțet de mere, apoi se înmoaie o bucată de tifon în amestec și se pune pe locurile care vă dor. Repetați procedura de 2 ori pe zi până când simptomele se ameliorează.
Țelină
Țelina conține vitamine și substanțe nutritive importante pentru organism. Datorită proprietăților sale de vindecare, ajută la detoxifiere și este, de asemenea, excelentă pentru scăderea tensiunii arteriale. Prin îmbunătățirea circulației sângelui, țelina va ajuta la ameliorarea simptomelor artritei.
Cu ajutorul un blender sau storcător, faceți suc din 5 tulpini de țelină. Dacă doriți. puteți îndulci sucul cu miere după gust. Beți suc de țelină înainte de fiecare masă și veți începe să observați îmbunătățiri.
Alte recomandări
Încercați să mâncați în fiecare zi fructe proaspete precum pepene galben. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea unor procese din corp, cum ar fi digestia sau circulația sângelui. În plus, vă veți simți mai bine și mai plin de energie. De asemenea, încercați să faceți mișcare în fiecare zi. Mersul, în mod special, ajută la îmbunătățirea sistemului cardiovascular.
Țineți minte că aceste remedii sunt doar niște suplimente și nu ar trebui să înlocuiască complet tratamentul prescris de medic.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.