Cum sa recunosti oamenii pe care te poti baza, sapte obiceiuri ale oamenilor care nu se dau dupa cum bate vantul…

Cum sa recunosti oamenii pe care te poti baza, sapte obiceiuri ale oamenilor care nu se dau dupa cum bate vantul…

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 October 2018 in Dezvoltare Personala

Obiceiuri ale oamenilor în care poti avea încredere

1. Oamenii autentici spun ceea ce gandesc

Acesta este de fapt un obicei in doi pasi pe care il au. Oamenii autentici isi iau intai timp sa isi dea seama, sa cantareasca care le este pozitia in legatura cu ceva si apoi isi exprima aceasta parere, fara teama. Felul in care fac acest lucru conteaza de asemenea, ei nu se asteapta sa convinga pe ceilalti ca au dreptate. Cel mai important le este sa se afle in contact cu propriile opinii si perspective, indiferent de ceea ce cred ceilalti.

2. Oamenii autentici raspund asteptarilor lor interne si nu externe

Oamenii autentici petrec timp ca sa se gandeasca si sa exploreze propriile pareri, valori, standarde, asteptari pentru ca raspunsul la aceste intrebari le ofera directie si scop in viata. De aceea, uneori a fi autentic este asociat si cu a fi curajos, fiindca uneori parerile tale nu se potrivesc asteptarilor exterioare si proiectiiloe familiei, societatii si culturii din care faci parte.

Si astfel…

3. Oamenii autentici isi creeaza propriile drumuri

Pentru ca a fi autentic nu este doar despre ceea ce spui sau esti ci si despre ceea ce faci in aceasta lume. Fiind sub ghidajul unei busole interne, inseamna sa nu iti urmezi conventionalul sau rutele obisnuite ci sa iti descoperi propriul rost si propriul drum prin viata, urmandu-ti pasiunile.

4. Oamenii autentici nu sunt amenintati de esec

Motivul pentru care majoritatea oamenilor urmeaza drumuri cunoscute si sigure este pentru ca ei cred ca in acest mod, vor atinge succesul mai sigur. Pe de alta parte, sa apuci pe drumuri neumblate sau ne descoperite este riscant si poate sa duca la esec.

Cu toate acestea, oamenii autentici nu sunt amenintati de ideea ca demersul lor s-ar solda cu un esec.De fapt, ei vor privi esecul ca pe o parte integranta a calatoriei, o sursa de invatare si o experienta de imbogatire din care ei sa creasca. Ei gasesc greselile mai degraba instructive decat distructive…

5. Oamenii autentici isi admit greselile

Iata de ce… oamenii autentici isi admit cu usurinta greselile. Sa te increzi in sentimentele tale, in opiniile tale, trebuie sa fii intai sincer in legatura cu tine insuti si sa confrunti in aceeasi maniera binele si raul. Astfel, oamenii autentici cel mai probabil isi reorganizeaza greselile si nereusitele, integrandu-le spre acceptare. Ei isi iau responsabilitatea pentru actiunile lor ca rezultat. Intr-adevar, capacitatea lor de a-si accepta partile negative si greselile ii face pe acesti oameni sa…

6. Ii accepte pe ceilalti exact asa cum sunt

Fiind onesti in legatura cu propriile defecte, imbratisand individualitatea, acesti oameni stiu sa ii accepte pe cei din jurul lor EXACT ASA CUM SUNT. 🙂 De aceea este o placere sa te afli in preajma lor, pentru ca fiindu-le alaturi, iti descoperi la randu-ti autenticitate. Principala credinta a oamenilor autentici este complexitatea fiintei umane si refuza sa vada indivizii prin lentile care sa ii reduca, ei au o perspectiva pura, care adesea ii face sa aiba relatii si interactiuni foarte sincere si solide cu ceilalti.

7. Oamenii autentici au o stima de sine solida

Avand o stima de sine solida, ei nu merg niciodata prea departe nici prea sus, nici prea jos. Ca rezultat, acesti oameni pot sa accepte si sa integereze critica si esecul si sa ii accepte pe ceilalti, pentru ca nu sunt amenintati de imperfectiune.

De asemenea, sa ai stima de sine inseamna sa poti sa absorbi in mod sanatos atat feed-backul pozitiv cat si cel negativ si sa fii constient de aspecte ale caracterului tau care poate ar trebui cizelat, fara a-ti diminua auto-respectul.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!