Cum să recunoști o persoană invidioasă care se dă drept prieten

Cum să recunoști o persoană invidioasă care se dă drept prieten

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Cel mai rău lucru este când îți dai seama prea târziu că nu un prieten îți este aproape, ci un dușman! De multe ori renunțăm la activitățile noastre pentru a ajuta așa zișii prieteni din viața noastră, dar, se întâmplă ca atunci când avem și noi nevoie de ajutor să realizăm că nimeni nu are timp pentru noi.

Cum să recunoști o persoană invidioasă ascunsă sub masca unui prieten

1. Un prieten fals vorbește doar despre el însuși. Și te ascultă în plictiseală atunci când vorbești despre problemele tale. Sau pur și simplu îți ignoră cuvintele, arătând din reflex simpatie. Nu-l interesează problemele și dificultățile tale. Și caută mereu să aducă problemele lui în discuție.

2. Un prieten fals este întotdeauna foarte ocupat atunci când ai nevoie de ajutorul lui. Lucruri urgente apar imediat în viața lui! Exact în acel moment când ai cerut ajutor el îți va explica câte probleme are și te va face să te simți rău că i-ai cerut ajutorul. Un prieten fals cere constant ajutor și participare, indiferent de problemele tale. Nu ține cont de nevoile tale și nici nu îți răsplătește ajutorul în vreun fel, măcar cu un simplu mulțumesc.

3. Un prieten fals își bate joc de tine în fața tuturor. – Te critică în fața tuturor, îți vorbește la mișto, nu te respectă. Și adaugă: „era o glumă!”. Un prieten fals îți povestește lucrurile urâte pe care alții le spun despre tine. Ba chiar le-a auzit personal! Dar, dintr-un anumit motiv, nu a obiectat și nu a oprit discuția … poate că chiar el a început bârfa, stârnind celelalte persoane.

4. Un prieten fals îți devalorizează progresul. Sau ridică din umeri, dând impresia că nu este o mare realizare, căutând să te descurajeze! Sau vor spune că acest succes nu este pentru mult timp, că mai târziu vei pierde totul. Iar dragostea este o iluzie care se va risipi … Sau că îți va fi greu să lucrezi ca șef, toată lumea te va urî! Vor căuta tot felul de motive ca să te demoralizeze în loc să te susțină și să te încurajeze.

5. Un prieten fals te vorbește la spate. Spune altora despre viața ta amoroasă. „Accidental” îți divulgă secretele pe care i le-ai împărtășit. Și apoi spune inocent: oh, am spus din greșeală! Nu trebuia să spun asta? Îmi pare rău! Când vezi că nu poți avea încredere în el, mai bine îl ții departe de secretele tale.

6. Un prieten fals folosește cunoștințele și conexiunile tale fără știrea ta. Și începe imediat să-și facă prieteni și să comunice cu vechii tăi prieteni. Se va folosi de prietenia voastră ca să obțină avantaje de la restul prietenilor tău.

7. Prietenul fals este gelos. Când ai un prieten fals, vei observa cum acesta se va schimba la voce, atitudine și comportament când va afla despre noile tale realizări, în loc să se bucure alături de tine, acesta va deveni mai gelos și te va invidia și mai mult.

Există multe alte semne ale unui prieten fals. Uită de datoriile mici și nu îți dă bani înapoi , iar dacă îi atragi atenția, spune că a uitat. Iar dacă va face ceva pentru tine, oricât de mărunt, se va lăuda la toată lumea, de parcă el este motivul pentru care ai de mâncare astăzi. Va încerca să îți seducă partenerul sau partenera de viață înjosindu-te mereu în fața lui/ei.

Stai departe de un prieten fals.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!