Cum să recunoști blocajele energetice din centrele de energie – 1. Muladhara. 2. Svadhisthana. 3. Manipura. 4. Anahata. 5. Vishuddha. 6. Ajna. 7. SAHASRARA

Cum să recunoști blocajele energetice din centrele de energie – 1. Muladhara. 2. Svadhisthana. 3. Manipura. 4. Anahata. 5. Vishuddha. 6. Ajna. 7. SAHASRARA

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 March 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateSpiritualitate

Cu ceea ce este umplut omul, cu asta va radia în lume. Oamenii care știu să citească energia altora pot determina în doar câteva momente, prin câteva cuvinte sau doar din privirea unei persoane, ce se întâmplă cu aceasta la nivel energetic.

Suntem cu toții ca niște radiouri care transmit vibrațiile noastre energetice pe diferite unde. Și nu doar le transmitem, ci și atragem în viața noastră evenimente și oameni corespunzători acestor vibrații.

De ce ar trebui să acordăm o atenție deosebită propriei noastre energii acum? Pentru că aceasta este principalul indicator al tranziției pe care umanitatea o trăiește în prezent.

Fiecare poate să se verifice singur. Energie ta este mare și crește odată cu trecerea timpului? Excelent. Atunci ești pe drumul cel bun și ești menit să trăiești într-o nouă eră de aur.

Energie ta este puțină și scade mereu? Atunci ar trebui să ne ocupăm urgent de propria noastră lume interioară, de stările noastre emoționale și de nivelul de conștientizare. Aceste stări indică faptul că persoana a activat experiența sufletului, pe care dacă nu o trăiește și nu o conștientizează corect, va rămâne prinsă mereu în același cerc karmic de evenimente fără a avea posibilitatea de a ieși din ele.

Să discutăm despre CHAKRE – CENTRELE DE ENERGIE și blocajele acestora.

Majoritatea oamenilor din lumea noastră trăiesc viața doar cu ajutorul celor 3 chakre inferioare. Aceasta este o etapă animalică a dezvoltării umane. Viața unei astfel de persoane este similară cu cea din desene animate: “Mănânci, te pui la somn. Te trezești, mănânci”. Desigur, între cele două acțiuni, omul merge la muncă, plătește credite și ipoteci, își duce copiii la școală și la grădiniță…

Dar, în general, această viață este ca un carusel fără sfârșit. Așteptarea interminabilă a vinerii, a vacanțelor de două ori pe an și a pensiei. Oamenii cred că au totul “la fel ca ceilalți”, dar de fapt – nu au nimic… Prin urmare, trecem la chakre, de ce se întâmplă asta cu oamenii și unde sunt blocările lor de energie?

Muladhara, chakra rădăcinii – Este blocată de frică. Iar oamenii despre care vorbeam mai sus au o mulțime de frici. Se tem de tot și toate: de viață, de copii, de sănătate, de bani, se tem să nu devină inutili, se tem că ceilalți vor gândi despre ei și alte 100500 frici. Iar cine trăiește cu frică, este mereu controlat de la exterior, chiar dacă nu își dă seama. Fără a face față fricilor, nu poți să mergi mai departe.

Swadhisthana, chakra plăcerii – Este blocată de rușine și vinovăție. Astfel de oameni nu știu cum să se bucure de viață și de plăceri. Dorințele lor personale sunt undeva pe ultimul loc, dar “trebuie” și “ar trebui” pot fi scrise în liste nesfârșite.

Li este rușine și se simt incomod dacă nu reușesc să facă ceva. Astfel de oameni nu tolerează critica, iar în răspuns la comentarii îi supără și îi dezamăgesc mult timp, justificându-se uneori chiar și acolo unde nu ar trebui să o facă.

Cel care nu poate să se bucure de viață, nu poate avea o mare fericire. Viața în tensiune este mult mai obișnuită decât în relaxare.

Manipura, chakra voinței – Aici majoritatea oamenilor se frâng și nu ajung mai sus. Unii oameni au această chakră supraîncărcată, alții o au blocată. Primii se străduiesc și reușesc, fug și încearcă să învingă viața, fiind într-o luptă veșnică cu concurenții, dușmanii, circumstanțele sau cu ei înșiși.

În schimb, alții vor multe, dar nu fac nimic pentru asta. Uneori lenea îi atacă, alteori procrastinarea.

Cei care au prea multă forță și voință pot să nu observe viața lor, trăind-o ca și cum ar fi trecut pe lângă ei. Așteaptă ziua de mâine pentru a fi fericiți, uitând să trăiască pe deplin ziua de azi.

Cei care, dimpotrivă, nu au voință și activitate, se plâng de viață. Ei încearcă să fie ca toți ceilalți și mult mai buni, dar nu reușesc, pentru că lucrurile nu se întâmplă niciodată ușor pentru ei.

ANAHATA, chakra inimii – În general, întreaga umanitate încearcă să treacă acum la acest nivel. Aceasta este chakra alegerii. Este starea energetică în care omul își asumă responsabilitatea deplină pentru propria viață. Tot ceea ce ni se întâmplă – toate acestea le-am creat singuri: prin gânduri, sentimente și acțiuni. La acest nivel, înțelegerea acestor lucruri vine clar și limpede.

Chakra iubirii necondiționate presupune o atitudine egală față de toate și toți. Sentimentul de acceptare a lumii așa cum este, cu o alegere conștientă în viața ta a ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Nu există judecată, nu există luptă, există ALEGERE. Oamenii de la acest nivel împărtășesc căldura sufletească. Această chakră este blocată de depresie.

Vishuddha, chakra libertății cuvântului – Chakra karmică. Dacă ai noduri în gât, acest lucru înseamnă o karmă neîncheiată. În acest caz, persoana nu se poate manifestata în societate, nu poate să-și exprime deschis și curajos opinia. El se va simți stânjenit, nu va ști să spună “nu”, nu va îndrăzni să ceară ajutor de la alți oameni.

O persoană cu Vishuddha blocată pare să vrea să ocupe cât mai puțin spațiu în această lume. El se teme de aparițiile publice și de orice filmare pe cameră. Îi este rușine, se simte inconfortabil, vrea să se retragă “în căsuță” și să fie invizibil.

Și în astfel de cazuri există întotdeauna frica de a ofensa pe altcineva, frica de a spune ceva greșit. Poate că vrea să fie observat de ceilalți, dar o astfel de persoană nu poate face asta. În energia acestui centru, viața nu permite celor care nu sunt pregătiți să intre.

AJNA, centrul conștientizării

Aici ajung doar câțiva. Ieșirea din dualitate este cel mai dificil test, deoarece mai întâi trebuie să vă uitați în ochi toate manifestările întunecate ale sufletului vostru. Recunoașterea calităților voastre negative, a viciilor voastre și a propriilor voastre puncte slabe este la îndemâna doar celor mai curajoși.

Oprirea comparației cu alții este adesea și mai dificilă. La acest nivel, se produce eliberarea karmică. Prin urmare, pentru a ajunge aici, viața unei persoane îl stoarce ca în storcător.

Toate EGO-urile și mândria unei persoane vor fi eliminate prin experiențe dureroase și șocuri de la viață. Dar în schimb, persoana va obține o conexiune cu spiritul și o adevărată libertate de manifestare a sufletului său. La acest nivel, există o înțelegere clară: cine ești și de ce te-ai născut, care sunt valorile și semnificațiile tale adevărate și încotro te îndrepți în continuare. ”

SAHASRARA, unitatea cu întregul universului

Eu sunt tu, iar tu ești eu. Tot ceea ce întâlnesc în viața mea sunt eu însumi. Parcă o picătură într-un ocean imens și în același timp un ocean infinit în fiecare manifestare a sa. Chakra este blocată de atașamentele pământești. Și invers, extinde conștientizarea umană prin eliberarea de valori materiale în favoarea ceva mai mare, decât dorința veșnică a oamenilor de a parazita și a consuma.

A fi una cu întregul univers este o senzație inexprimabilă la nivel de cuvinte. Asta se poate doar trăit și simțit. Este ca și cum ai avea aripi pe spate. O senzație de susținere infinită a universului.

Tot ceea ce facem, tot ceea ce trăim, este doar o slujire, o acumulare de noi experiențe, iluminarea propriei suflete, care intenționează să se întoarcă la Sursă, umplută de noi semnificații, conștientizări valoroase și frecvența vibrațională care apropie umanitatea și mai mult de ceea ce este menționat în scripturi ca “în chip și asemănare cu Dumnezeu”.

Raiul pe Pământ nu va fi construit de altcineva venit din altă lume. Raiul pe Pământ începe din interiorul nostru înșine, prin eforturile sufletului și fiecare dintre noi este capabil să simtă și să manifeste asta în propria sa viață.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!