Cum sa primim cadourile pe care ni le trimite viata!

Cum sa primim cadourile pe care ni le trimite viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2019 in Dezvoltare Personala

Citat  – “Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta.”

Intalnim pe parcursul vietii tot felul de provocari. Pe unele le acceptam cu bucurie, chiar daca poate uneori cu mici emotii, in timp ce pe altele le respingem, le opunem rezistenta, pentru ca par generatoare de suferinta.

Cum ar fi, in schimb, daca am trata fiecare provocare ca pe un cadou surpriza ce urmeaza sa fie despachetat? Viata noastra s-ar petrece in acest mod si ne-am ocupa doar cu despachetatul cadourilor, ca si cum am trai perioada de Craciun fara sfarsit.

Revenim la provocarile din viata noastra. Unele dintre aceste provocari le tratam, de la bun inceput, ca pe niste oportunitati si ne bucuram de ele. Reusim sa facem asta pentru ca deja intrevedem un posibil rezultat care ne bucura. De exemplu, avem un proiect nou care ne place si fata de care manifestam increderea ca il vom finaliza cu succes.

Suntem poate doar nerabdatori, dar stim si simtim ca la final vom fi mandri de ce am realizat. Asa ca ne bucuram de intreg parcursul ce conduce la rezultatul mult dorit. Increderea ne da forta, ne ofera abilitatea de a fi mai convingatori si de a indeplini cu usurinta etapele necesare. E ca un generator de energie pozitiva ce ne propulseaza spre reusita. Ne bucuram si vom primi bucurie si mai mare.

Alte provocari, in schimb, ne sperie. Nu doar ca nu percepem nici un viitor rezultat pozitiv, ci, mai mult, vedem un dezastru. Ne opunem, ne indarjim si mai mult si ca o consecinta a acestei atitudini, suferim. Iar la final, suferinta genereaza si mai multa suferinta. Tot un generator, dar de aceasta data de un alt tip de energie.

Cum ar fi, in schimb, daca am trata aceasta suferinta ca pe ceva temporar, eliberator, constientizand ca in urma acestei experiente vom deveni mai constienti de noi insine, mai puternici si mai asezati? Mai abili in a parcurge anumite etape si in a ne face mai fericiti? Mai clari. Si, in plus, mai bucurosi.

De ce mai bucurosi? Pentru ca am experimentat aceasta provocare cu increderea si curiozitatea de a descoperi binele mai mare pe care aceasta ni-l aduce. Aceasta atitudine este cea care ne scuteste de multa suferinta si care aduce o alta intelegere asupra a ceea ce ni se intampla.

Astfel, la final vom putea vedea darul care ne asteapta. Lucrurile pe care le cautam, le asteptam, le intuim, le vom si vedea. Le vom observa si ne vom putea bucura de ele.

Asadar, tu dupa ce alegi sa te uiti? Ce daruri crezi ca-ti pot aduce provocarile care vin spre tine?

Doina Enache, Holistic Development Coach

Sunt momente in viata cand trebuie sa ne credem orbeste in intuitie. De aceea e asa important sa lasi anumite lucruri sa treaca. Sa le dai drumul. Sa te desprinzi de ele.Oamenii trebuie sa inteleaga ca nimeni nu triseaza, uneori castigam, alteori pierdem. Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful.Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma-te in cine esti.

“Tu esti responsabil pentru viata ta. Nu ii mai poti invinovati non stop pe altii pentru disfunctionalitatea ei. In viata trebuie sa stii cand e momentul sa mergi mai departe. ” – Oprah WinfreyDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!