„Cum să nu răciți și să nu luați gripa?”. Sfaturi valoroase pentru a rămâne sănătoși!

„Cum să nu răciți și să nu luați gripa?”. Sfaturi valoroase pentru a rămâne sănătoși!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Odată cu venirea sezonului rece, toată lumea este îngrijorată de întrebarea „Cum să nu răcim și să nu luăm gripă?”. Pentru început, este important să se identifice factorii cheie ai acestor boli. Acestea includ deficitul de vitamina D, lipsa somnului, stresul și multe altele.

Ce este recomandat să includeți în dietă și ce suplimente să luați pentru a rămâne sănătos?

Răceala este un lider printre motivele pentru vizitele la medic și pentru concediile medicale. Atunci când un pacient se confruntă cu frisoane, febră, tuse, secreție nazală, slăbiciune și alte simptome „asemănătoare gripei”, diagnosticul de „gripă” se va face doar în 3 – 17% din cazuri.

Cum să învingem gripa

Nu tot ce luăm pentru gripă ajută. Răceala și gripa sunt cauzate de viruși, iar tratamentul cu antibiotice nu funcționează în cazul infecțiilor virale. Virușii sunt de multe ori mai mici decât bacteriile, au o structură diferită, astfel încât antibioticele sunt inutile. Da, virusul dă simptome de răceală / gripă, dar nu este cauza bolii.

Care este cauza reală a răcelii și a gripei?

Aceasta reprezintă o slăbire a imunității. Răceala și gripa sunt, de asemenea, simptome ale deficitului de vitamina D.

Prin urmare, factorii unui sistem imunitar slab sunt:

  • deficit de vitamina D;
  • lipsa de somn;
  • stres;
  • abuz de zahăr și produse din făină;
  • stil de viață pasiv.

Vitamina D ajută împotriva răcelii și gripei

Sursa optimă de vitamina D – lumina soarelui. Un alt mod de a compensa acest deficit de vitamine D este cu un supliment oral. Pe perioada sezonului rece când soarele este mai puțin prezent în viața noastră este necesar să completăm necesarul de vitamina D prin alimente și suplimente!

Modul de viață

Răciți des? Este timpul să eliminați zahărul, îndulcitorii și alimentele procesate din dieta dumneavoastră. Zaharul este extrem de nociv pentru sistemul imunitar.

Meniul, somnul, exercițiile fizice și stresul sunt lucruri decisive pentru sănătatea sistemului imunitar.

Este benefic să includeți în dietă alimente organice (carne, ouă), legume și fructe proaspete, verdețuri, și să beți multă apă.

Exercițiile fizice întăresc și sistemul imunitar. Dacă nu sunteți un fan al „activităților sportive” – doar  mergeți pe jos.

Stresul poate provoca infecții. Încercați să vă controlați starea emoțională, dormiți mai mult.

Suplimente împotriva microorganismelor patogene:

  • vitamina C,
  • ulei de oregano,
  • propolis,
  • extract din frunze de măslin.
  • apa oxigenată (peroxidul de hidrogen – H2O2) ajută împotriva infecțiilor tractului respirator superior.

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!