Cum să nu fim robii superstiției: câteva trucuri simple pentru a scăpa de negativitate

Cum să nu fim robii superstiției: câteva trucuri simple pentru a scăpa de negativitate

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2021 in SfaturiSpiritualitateSuperstitii

Indiferent cât de mult credem că ne aduc noroc și succes, există, fără îndoială, o pierdere uriașă de timp la superstiții. Dacă ții cont în mod constant la toate superstițiile, n-o să mai ai timp să-ți duci la bun sfârșit treburile.

Ca să nu mai vorbim că uneori versiunile oamenilor se contrazic și nu se mai știe dacă ceea ce ție îți aduce noroc, într-o altă zonă aduce ghinion. Dacă crezi că te-ai săturat să le respecți, încearcă să scapi de ele.

Urmați calea logică încercată și testată

Pentru început, trebuie să știți că superstițiile sunt un caz special de predicție. Conform unor definiții, superstiția este o predicție care este aceeași pentru toată lumea.

Să ne axăm pe cea mai comună superstiție despre pisicile negre care aduc ghinion. Dar gândiți-vă la ce se întâmplă cu cei care au o pisică neagră acasă. Sunt mai nefericiți decât restul populației lumii? Nu se poate spune acest lucru. Asta înseamnă doar un singur lucru: în sine, evenimentul pe care îl considerăm semnificativ nu aduce ghinion, noi înșine am inventat și credem în această superstiție.

Totuși, cel mai neplăcut lucru este că să scapi de superstiții nu este deloc ușor, deoarece acestea sunt implantate adânc în subconștientul nostru. Nu poți doar să spui „Nu voi mai crede în ele” și pur și simplu să dispară din capul tău. Potrivit psihologilor, există metode de a scăpa de ele și sunt destul de simple.

O modalitate este de a schimba superstiția de la negativ la pozitiv

De exemplu, când vezi o pisică neagră, trebuie să te gândești în mod deliberat că nu îți aduce ghinion, ci vești bune. Fii sigur că atunci vei primi veștile bune. Astfel îți poți schima percepția asupra unei situații.

Iată câteva sugestii: când auzi cântatul unei ciori – gândește-te că vei primi bani, pocnitul gâtului – vei avea noroc, dacă vezi un câine fără coadă – vei descoperi ceva nou etc.

Dacă totuși, în unele situații nu reușești să treci peste superstiții, învață să impui niște condiții. De exemplu, să ne imaginăm că ai avut un conflict cu o persoană și te-a blestemat să rămâi fără bani. În acest caz, impune o condiție mentală, dacă nu obții un milion de lei într-o oră, atunci predicția ei nu se va împlini. Deci, pe lângă faptul că te amuză situația, vei pierde obiceiul de a lua astfel de evenimente prea în serios.

Ia-ți viața în propriile mâini

Repetă că totul depinde de tine, nu de pisici, ciori, scări, oglinzi. Gândește-te la libertatea ta de a face tot ce crezi că este corect. Refuză să asculți despre superstițiile și predicțiile altora. Pe scurt, trăiește-ți viața și nu pierde timpul fiind atent la superstiții.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!