Cum sa ne descarcam de gandurile negative si sa atragem lucrurile pozitive care se intampla in jurul nostru

Cum sa ne descarcam de gandurile negative si sa atragem lucrurile pozitive care se intampla in jurul nostru

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2019 in Spiritualitate

“Dacă fiecare şi-ar vedea de treaba lui, lumea s-ar învârti mult mai repede decât se învârte.” — Lewis Carroll

Stresul, anxietatea, analizarea în detaliu a problemelor reprezintă unele dintre cele mai mari cauze ale nefericirii, creând probleme chiar și acolo unde nu există.

Există câteva moduri simple de a elimina toate gândurile negative din viața noastră astfel încât să ne găsim pacea interioară și fericirea sufletului:

1. Oprește-te din tot ce faci și concentrează-te pe lucrurile pozitive care se întâmplă chiar acum

Am devenit o societate care permite predominarea gândirii negative. Este timpul să punem accentul pe lucrurile care ne fac cu adevărat fericiți sau pe cele pentru care suntem recunoscători.

Amintiți-vă că la un moment dat este nevoie de doar o cărămidă pentru a construi o casă.

2. Spune-ți cuvinte liniștite în timpul zilei

Fii atentă la mintea ta… ce fel de gânduri observi?

Cel mai probabil, vei observa că în majoritatea momentelor de rătăcire ai gânduri despre ce ar trebui să faci astăzi sau despre ceva dureros spus de o altă persoană. De cele mai multe ori sunt gânduri negative.

Ori de câte ori te simți neliniștită, încearcă să schimbi macazul: introdu cuvinte calme în mintea ta: liniște, pace, încredere, seninătate, dragoste, iubire, relaxare, adiere de vânt, plajă. Ultimele două cuvinte descriu un peisaj pe care ți-l poți construi după bunul plac – important este să te ajute să te linișteșți. Cuvintele poartă multă semnificație și putere, așa că trebuie să înveți să le foloseșți în avantajul tău de fiecare dată când te simți stresată.

3. Trăiește AICI și ACUM

Uită de ce trebuie să faci mâine, uită de facturile pe care trebuie să le plăteșți săptămâna viitoare și uită de programul încărcat care te așteaptă în următoarele luni. Toate acestea sunt momente viitoare la care încă nu ai ajuns. De ce să te concentrezi asupra lor?

Permite-ți să trăieșți în momentul prezent. Acesta este singurul care contează cu adevărat.

4. Ieși în natură

Natura este modalitatea perfectă de a linișți o minte ocupată. Poți face acest lucru într-un weekend sau în pauza de prânz într-un parc din apropiere. Dacă ești într-adevăr stresată, poți alege să mergi undeva într-o vacanță.

Întărește legătura cu natura pentru că vei avea parte doar de beneficii; găsește un loc de armonie pură în care să te simți cel mai bine. Amintește-ți că natura nu luptă împotriva timpului și nici tu nu trebuie să o faci. Nu lăsa ca problemele să îți prindă aripile pentru că nu vei mai găsi pacea de care ai nevoie.

10 porunci de care sa tii cont:

1. Infrunta-ti frica! – “Fugi de ceea ce-ti este confortabil. Uita de siguranta. Traieste acolo unde te temi sa traiesti. Distruge-ti reputatia.”

2. Indrazneste! – “Sa nu fii multumit cu povestile celor de dinaintea ta. Creaza-ti propriul mit.”

3. Recunostinta – “Poarta recunostinta precum o mantie si aceasta-ti va hrani fiecare colt al vietii tale.”

4. Fii activ – “De ce ar trebui sa stau in partea de jos a unui bine, atunci cand o franghie puternica este in mana mea?”

5. Credinta – “Pe masura ce incepi sa-ti urmezi calea, aceasta apare.”

6. Imbratiseaza regresul – “Daca esti iritat de fiecare frecus, cum crezi ca vei fi lustruit?”

7. Priveste in interiorul tau – “Sarcina ta nu este sa cauti iubirea, ci doar sa cauti si sa gasesti toate barierele dinlauntrul tau pe care ti le-ai construit singur pentru a te feri de ea.”

8. Invata din suferinta – “Rana este locul prin care patrunde lumina.”

9. Nu te preocupa cu ceea ce cred ceilalti despre tine – “Vreau sa cant asemenea pasarilor, nu sa fiu ingrijorat de cei care ma aud sau daca ma aude cineva.”

10. Fa ceea ce-ti place! – “Lasati-va atrasi de atractia puternica a ceea ce va place cu adevarat.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!