Cum să ne antrenăm creierul. Exercițiile japoneze vă pot ajuta să vă mențineți mintea limpede + un test rapid

Cum să ne antrenăm creierul. Exercițiile japoneze vă pot ajuta să vă mențineți mintea limpede + un test rapid

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 September 2021 in LifeStylePersonalitatePsihologieSanatateSfaturi

În Japonia, îngrijirea medicală pentru persoanele în vârstă este la un nivel ridicat. De fapt, nu doar că ajută, ci și prevenire apariția bolilor senile, cum ar fi dezvoltarea demenței și pierderea memoriei.

Programele guvernamentale japoneze vizează creșterea îmbătrânirii active.

Tehnicile inovatoare au crescut speranța de viață la o medie de 80 de ani pentru bărbați și 86 de ani pentru femei. Vârsta activă – 70 și, respectiv, 73 de ani.

Pe lângă metodele medicale, o persoană poate face anumite lucruri care să îi prelungească anii activi de viață. Aceasta poate însemna comunicarea cu prietenii, alimentația adecvată, învățarea unor lucruri noi cum ar fi o limbă străină sau folosirea unui dispozitiv.

Ce mai oferă medicii japonezi pentru a dezvolta memoria și a spori inteligența?

1. Numărarea cu voce tare, potrivit experților japonezi, este cea mai bună modalitate de antrenament. Viteza numărării verbale depinde în mod direct de activitatea creierului. Prin urmare, este mai bine să rezolvați exemple aritmetice simple decât să vă gândiți la o problemă matematică complexă pentru o perioadă lungă de timp. S-a dovedit că acest lucru ajută procesul de memorare.

Un experiment a fost realizat în rândul elevilor. Pentru prima probă, s-a cerut memorarea unui șir întâmplător de cuvinte. Iar a doua probă a fost în doi pași: mai întâi rezolvarea celor mai simple adunări și înmulțiri și apoi memorarea unor cuvinte întâmplătoare. Rezultatul a arătat că viteza memorării cuvintelor în al doilea caz s-a îmbunătățit.

Pe baza acestui experiment, au fost dezvoltate manuale pentru adulți cu exerciții simple de adunare, scădere, împărțire și înmulțire.

2. Pentru a îmbunătăți memoria, se recomandă memorarea unui șir de 30 de cuvinte alese aleatoriu. Pentru a face acest lucru, rugați pe cineva să le aleagă pentru dvs. În 2 minute, trebuie să vă amintiți cât mai multe cuvinte posibil. Repetați până veți ști și ordinea exactă!

3. Scrierea manuală și citirea cu voce tare vor contribui, de asemenea, la îmbunătățirea funcției creierului.

Experții japonezi au efectuat un experiment din rândul voluntarilor vârstnici care au fost diagnosticați cu demență. Unui grup de participanți i sa cerut să citească cu voce tare și să scrie cu mâna timp de 10 minute zilnic. Celălalt grup nu trebuia să facă nimic. După șase luni de experiment, sa dovedit că participanții din grupul 1 au reușit să încetinească dezvoltarea bolii, iar participanții din cel de-al doilea grup au arătat afectarea memoriei și o scădere a inteligenței.

Este bine să efectuați astfel de antrenamente dimineața, când creierul este cel mai activ și după o gustare.

Potrivit experților, îmbătrânirea creierului începe după vârsta de 30 de ani. Antrenarea creierului va încetini acest proces de îmbătrânire care va duce la încetinirea îmbătrânirii întregului corp.

Hai sa facem un test rapid, privește cu atenție imaginea de mai jos și spune câte animale ai văzut?

Răspunsul îl veți scrie și afla din comentarii!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!