Cum sa lasam deoparte grijile de zi cu zi si sa vedem si partea frumoasa a vietii! Ce mod mai frumos de a celebra viața pe care ai primit-o în dar decât să fii fericit și să molipsești și pe cei din jurul tău cu pozitivism, încredere și voie bună!?

Publicitate

Fii întotdeauna o persoană plăcută! Indiferent de împrejurare. Știu, este tare greu, însă e un sfat minunat pe care-l veți descoperi la un moment dat fiecare dintre voi. Eu l-am descoperit de curând și mi-a umplut viața de seninătate.

Este foarte important ca în orice moment să-ți păstrezi buna dispoziție și să încerci pe cât posibil să nu te lași distrasă sau enervată de mărunțișuri. Încearcă să găsești o modalitate prin care să vezi partea bună a lucrurilor și să-ți atragi și gândurile în aceeași direcție.

Mi se întâmpla în trecut să mă las afectată de dispoziția celor din jurul meu. Chiar dacă plecam de acasă bine dispusă și cu zâmbetul pe buze era suficient să mă întâlnesc cu cineva cunoscut care să arate abătut, trist sau supărat că starea se transmitea și mă transformam într-o persoană ursuză, plictisită sau enervată. Dar, cel mai ciudat lucru este că odată ce treceam la acea stare negativă nu mai puteam să-mi revin indiferent ce făceam.

O perioadă bună de timp am continuat să fiu influențată de cei din jurul meu, de mentalitatea lor, de gândurile și grijile lor, de modul în care percepeau ceea ce li se întâmplau.

Mi-am dat seama la un moment dat că procedez greșit și asta datorită mamei mele, care mi-a spus că mă îngrijorez fără motiv și că mă stresez din orice. Ea a fost „ mentorul ” meu, acea persoană care îți deschide calea spre ceva mai bun și te lasă pe tine să descoperi potențialul interior.

Publicitate

Acum, chiar dacă îi mai ascult și îi mai cert câteodată pentru gândurile lor negativiste, nu mai am probleme cu buna dispoziție. Am devenit un liant, atât pentru mine cât și pentru cei din jur, pentru că gândind și simțind speranță reușesc să ajung mai rapid la o soluție de compromis. Poate că nu este cea mai bună variantă cea găsită de mine, însă mie mi se potrivește și mărturisesc că sunt mult mai relaxată.

Buna dispoziție, glumele, zâmbetul, sinceritatea și credința în Dumnezeu nu ar trebui să lipsească din sufletele noastre. Oricum viața ne pune la încercare indiferent de starea noastră, așa că cel mai bine ar fi să privim cu seninătate tot ceea ce ni se întâmplă și să ne provocăm la identificat soluții.

Oamenii zâmbitori, încrezători în forțele proprii sunt văzuți și acceptați diferit față de cei care nu reușesc să treacă de propriile temeri.

În loc să-ți spui „ dacă mi s-ar întâmpla și mie la fel ce aș face? și să te îngrijorezi în mod absurd de ceva care poate nu o să ți se întâmple niciodată mai bine caută să fii fericită, să profiți de fiecare moment, să te bucuri de liniștea, pacea și extraordinarul din viața ta.

Ce mod mai frumos de a celebra viața pe care ai primit-o în dar decât să fii fericit și să molipsești și pe cei din jurul tău cu pozitivism, încredere și voie bună!?

Sursa: anasstassya.wordpress.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Nu te intrista atunci cand cineva pleaca, pentru ca altcineva trebuie sa ajunga, pregateste-te sa ii faci loc in viata ta

Publicitate

“Viata nu te lasa sa te odihnesti. Ranit, vanat, obosit, ingenuncheat, prafuit, murdar sau curat, oricum ar fi, trebuie sa inaintezi. De obicei singur. De obicei gol, flamand, insetat, strain. La scoala vietii se dau examene, se dau corijente, se repeta anul. Doar cine are limba fripta poate vorbi cu adevarat despre ciorba fierbinte.

Cand cineva pleaca inseamna ca altcineva trebuie sa ajunga. Lasa armele jos! Trece. Toate trec. Rabdare si timp. A fost nevoie sa treci prin atatea ca sa ajungi aici. Generam noi experiente pentru ca avem nevoie de ele. Fara acea experienta nu ai fi avut prilejul sa te cunosti atat de profund. Exista daruri pentru toata lumea. Deschide ochii, sufletul si mintea. Observa frumusetea care se afla la indemana ta. Fii recunoscator. Bucura-te de ceea ce ai. Nu astepta neasteptarea. Prin lectiile de viata primesti putere.

Toti suntem eroi ai povestilor noastre de viata. Oamenii se adapteaza in felul lor. Au libertatea de a crea orice cred despre ei. Nu e nevoie sa facem din dorinte obsesii. Dorintele sunt ale noastre sau ale celor din jur insusite prin mimetismul social? Dupa durere usa se deschide. Uneori usile se deschid, alteori ni se trantesc in fata. Ranile ne fac sa nu mai fim ca inainte si nici nu cred ca ne dorim. Niciun sistem nu functioneaza intamplator.

Parasirea unei realitati nu inseamna neaparat sfarsitul ei, ci prelungirea intr-una noua. Nu stii niciodata ce surprize iti ofera viata. Se inchide o usa, se deschide o poarta. Sentimentele ne domina sau nu. Oricat de dura ar fi realitatea ne putem crea alta. Nu se aplica retete comune. Fiecare are realitatea sa in subconstientul sau. Viata ne propune unele lucruri pana le impune. Exista atatea sensuri cati indivizi se apleaca asupra fiecaruia dintre ele. Realitatea este subiectiva. Din orice intamplare nu iesi la fel cum intri. Important e sa nu te blochezi intr-o poveste. Povestea creeaza asteptari…

Fiecare om umbla in viata cu o poza in buzunar. Si cand simte nevoia o asaza pe primul chip care-i iese in cale, convins ca acela este potrivit.

Fiecare om umbla in viata cu o poza in buzunar. Si cand simte nevoia o asaza pe primul chip care-i iese in cale, convins ca acela este potrivit. Dar, de cele mai multe ori, ne pacalim cum putem ca sa credem ca am gasit ce ne-a lipsit. Alteori ne scufundam ca un scafandru in adancimea fiintei celuilalt cautand binele, frumosul, lumina, ignorand malul ontologic. Uneori ne iese, alteori nu. Si ramanem blocati, ne ranim sau pierdem echilibrul. Dar cu o experienta fara de care nu am avea cum sa apreciem cu toata fiinta Dragostea. Ne lovim singuri la picioare si dam linistea mai tare…

Publicitate

Fotografiile raman la fel, chiar daca oamenii se mai stramba. Adeseori mintea si inima sunt blocate in fotografii. Alaturi de bataile inimii si ochii vorbesc cand ar trebui sa taca. Chiar daca in viata inima ti se rupe, trebuie sa ai grija sa nu pierzi vreo bucata. Am rucsacul in spate plin de vise… De ce iubim? De ce visam? De ce gresim? De ce iertam?…

Orice pasare isi ia zborul. E atata frumusete in jur incat mintea tace si se bucura! Nectarul iubirii indulceste amarul mintii. Cicatricile lasate de trecerea timpului si incercarile vietii se vindeca in iubire.

Am sa-i spun lui Dumnezeu totul.”

Atunci când oamenii pleacă, lasă-i să plece. Viața mereu elimină ce e nepotrivit. Nu înseamnă că acei oameni au fost buni sau răi, dar că rolul lor în viața ta deja a fost jucat

Nu toți oamenii vin în viața ta ca să rămână pentru totdeauna, așa cum nici tu nu vei fi în viața altor oameni mai mult decât e necesar. Unele momente pot fi trăite cu adevărat doar lângă cineva și apoi acel cineva pleacă. De asta și sunt momente, cât de intens nu le-ai trăi. Apoi vin alte emoții, apoi apar alți oameni. Apoi tu dispari din viața altora. Uneori tot ce contează e să-ți joci rolul și alții să joace același rol în lumea ta.

Atunci când el îți spune că nu te mai vrea alături și iese pe ușa din spate, lasă-l să plece. Înseamnă că nu a fost bun decât pentru niște săruturi și vorbe goale. Sau pur și simplu nu v-ați potrivit. În schimb poate te-a învățat ceva, poate ți-a oferit un moment de neuitat. Poate că tu nu vei mai fi la fel. Poate că el va regreta. Toate astea nu vor conta. Rolul lui va fi jucat. Atunci când între doi oameni ceva nu mai merge și unul dintre ei vrea să caute fericirea la brațul altcuiva, nu mai poți întoarce. Sau dacă întorci, mereu vei ști că el odată a fost gata să te schimbe. Tu pur și simplu lasă-l. Uneori există și dragoste de moment, cu lecții dure. Uneori există și fericire temporară, cu cicatrici.

Viața mereu le pune pe toate la locul potrivit. Ce nu merge bine, e experiență. Ce merge bine, e fercire. Așa și cu oamenii: cei alături de care te simți prost, îi lași să plece și cei lângă care ești fericită îi păstrezi. Dar niciodată să nu judeci un om pentru venirea sau plecarea lui. Așa a fost să fie. Așa a fost rolul lui.

Atunci când oamenii pleacă, lasă-i să plece. Viața mereu elimină ce e nepotrivit. Nu înseamnă că acei oameni au fost buni sau răi, dar că rolul lor în viața ta deja a fost jucat. – citat cu autor anonim

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet