Cum sa iti dai seama daca cineva incearca sa te manipuleze! 7 metode pe care sa le recunosti usor

Cum sa iti dai seama daca cineva incearca sa te manipuleze! 7 metode pe care sa le recunosti usor

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Cineva stă la umbra astăzi fiindcă altcineva a plantat un copac cu mult timp în urmă.” – Warren Buffett

Toată lumea cunoaşte câteva metode simple de manipulare, pe care să le aplice când e la o adică. Dar dacă le foloseşte excesiv, riscă să obţină efectul contrar.

Metodă de manipulare 1: Când ai de-a face cu o persoană care nu-şi poate controla mânia şi mai e şi supărată pe tine, nu sta în faţa ei şi în niciun caz n-o privi în ochi. Încearcă să te poziţionezi alături, aşa te va percepe mai puţin ca pe o ameninţare, şi are mai multe şanse să se calmeze.

Prin urmare, când vezi că cineva se aşează lângă tine exact când tu vrei să-i spui vreo două verzi în faţă, nu te lăsa intimidat. Ridică-te şi spune-i ce ai de spus.

Metodă de manipulare 2: Deschide discuţia cu “Te rog mult să mă ajuţi cu o treabă”. Pentru că în subconştientul colectiv există ideea că a ajuta pe ceilalţi e un lucru bun, şi tuturor ne place să credem despre noi că suntem oameni buni, există mult mai multe şanse să primeşti o favoare.

În regulă, ascultă ce fel de ajutor vrea. Dacă nu eşti de acord, nu te lăsa influenţat, cu riscul de a părea “om rău”.

etodă de manipulare 3: Reformulează fraza pe care o spune celălalt când îi răspunzi. Această repetiţie o să-l convingă că îl asculţi cu atenţie şi il face să simtă că îl aprobi.

Chestia asta poate să devină enervantă la un moment dat, mai ales dacă cel care vrea să câştige simpatia cuiva nu e suficient de inteligent şi reuşeşte doar să îl îngâne.

Metodă de manipulare 4: Dacă vrei ca cineva să fie de acord cu ceea ce spui, dă din cap în timp ce vorbeşti. E un gest molipsitor. Celălalt va începe şi el să dea din cap, gest care subconştient îl va face să te aprobe.

Îmi place să cred că eşti suficient de atent la tine însuţi încât să nu începi să dai din cap ca o oaie când cineva încearcă să te păcălească cu trucuri de-astea de 2 lei.

Metodă de manipulare 5: Dacă cineva dă semne că nu te place, cere-i să-ţi împrumute un pix. E o favoare minimă pe care nu o poate refuza, şi care îi deschide calea către o anumită simpatie.

Când cineva îţi cere un pix, cel mai bine e să devii circumspect. Sau mai bine să-l întrebi direct ce vrea.

Metodă de manipulare 6: Îndoaie braţele pentru a capta interesul. Orice gest pe care îl faci în timp ce vorbeşti, are potenţialul de a fi imitat. Când constaţi că celălalt te imită, poţi să fii sigur că l-ai câştigat.

Acelaşi lucru ca şi la datul din cap.

Metodă de manipulare 7: Când vorbeşti cu cineva, spune-i numele din când în când. Tuturor ne place să ne simţim importanţi,şi nimic nu reuşeşte să convingă mai bine decât repetarea numelui.

“rețuiește-ți viziunile și visurile ca și cum ar fi copiii tăi, copiii sufletului tău și amprenta vibrațională a realizărilor tale ulterioare.” – Napoleon Hill

Tocmai pentru că ştiu acest truc, intru la bănuieli când cineva – mai ales dacă nu suntem apropiaţi – îmi tot repetă numele. Nu-i nevoie să-i spui întruna pe nume cuiva dacă nu-l strigi sau dacă nu-l saluţi.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!