Cum să înveți să te apreciezi: 5 sfaturi de la un psiholog

Cum să înveți să te apreciezi: 5 sfaturi de la un psiholog

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

În prezent, problema lipsei aprecierii de sine este foarte actuală. Societatea încă din vremuri străvechi exercită presiune asupra femeilor în toate domeniile de activitate, impune obligații și restricții. Din copilărie, majoritatea fetelor au auzit de la părinți învățături despre cum ar trebui să fie, ce ar trebui să facă, cum să se comporte, ce rol să aibă în societate.

Din această educație rezultă femei care lucrează în locuri de muncă pe care nu le apreciază, intră în relații nesănătoase, nasc copii doar pentru că “a venit timpul”, “familia are nevoie de un moștenitor”.

1. Învață să-ți stabilești limitele personale

O femeie care se apreciază știe să-și impună limite personale acolo unde este necesar. Acest lucru înseamnă să-i faci pe cei din jur să înțeleagă zona ta de confort și să nu le permiți să o încalce. Să nu le permiți să se amestece în sferele tale personale de viață, cum ar fi relațiile. Să nu permiți să-ți țină lumea morală cu privire la munca sau studiile tale.

O astfel de femeie știe să spună “nu” oamenilor, ea decide întotdeauna despre ce să vorbească și despre ce să tacă. Cei din jur simt întotdeauna această limită, dacă este corect construită.

2. Fă doar ceea ce îți place

Când o femeie face ceea ce nu îi place, automat începe să-și reprime emoțiile, ceea ce are un impact negativ asupra stării sale. Acest lucru duce la agresivitate, iritabilitate, dezvoltarea anxietății și la riscul apariției unei nevroze.

Însă când o femeie începe să facă doar ceea ce îi place, ceea ce îi aduce plăcere, atunci conștiința ei începe să se transforme, iar odată cu asta se schimbă și realitatea sa. Tot ceea ce implică forțarea și necesitatea, creierul nu mai percepe, așa că astfel de lucruri încetează să se strecoare în realitate.

3. Învață să îți oferi plăcere

Alegeți zile în care să veți dedicați complet plăcerii voastre. Pentru femei, acest lucru funcționează doar după principiul de la interior la exterior. Este foarte important să vă bucurați de satisfacerea dorințelor voastre, chiar și de cele mici și nesemnificative. În timpul unei astfel de zile, când femeia nu permite nimănui să o perturbe, ea se umple de energie, intră într-o stare resursă, din care mai apoi trage putere pentru a merge înainte.

Chiar și dacă aveți o stare de spirit proastă, nu vă refuzați plăcerile. Mergeți la un centru spa, înotați, organizați-vă o zi de cumpărături – poate fi orice, principalul este să vă umpleți și să vă simțiți fericite.

4. Curățați-vă de tot ce este vechi și inutil

Desigur, sub termenul de vechi și inutil, în primul rând, se înțelege garderoba femeii, deoarece starea ei de spirit depinde direct de ceea ce poartă. Așa funcționează legea vieții – dacă vreți să aduceți ceva nou în viață, trebuie să renunțați la ceea ce este vechi. Prin urmare, hainele care au stat în dulap mai mult de un an trebuie aruncate sau donate.

Hainele noi nu trebuie să fie ultima modă și stil, cel mai important este să vă placă sincer. Ca atunci când le purtați să vă aducă plăcere. Adevărata valoare a femeii se manifestă atunci când ea alege pentru ea confortul, fără a încerca să pară mai înaltă sau mai subțire datorită pantofilor incomozi.

5. Alegeți întotdeauna voi înșivă

Pentru o femeie care știe întotdeauna și în orice circumstanță ce să aleagă, pe primul loc în importanță va fi întotdeauna ea însăși, iar apoi vor veni și ceilalți oameni: familie, prieteni, etc. Acestea sunt regulile unui egoism sănătos, foarte importante pentru a dobândi libertate interioară și, în consecință, o viață fericită.

Dacă ceva nu-i place în relații, o astfel de femeie va vorbi întotdeauna despre asta. Capacitatea de a te alege pe tine însuți este fundația pe care se construiește valoarea interioară și exterioară a femeii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!