Cum să îți dai seama dacă o persoană este “goală pe dinăuntru”? – A explicat foarte exact William Shakespeare.

Cum să îți dai seama dacă o persoană este “goală pe dinăuntru”? – A explicat foarte exact William Shakespeare.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 July 2023 in Articole

Se spune că emoțiile autentice sunt cele care se manifestă în timpul conflictelor. Când o persoană țipă, se ceartă, flutură nervoasă din mâini și chiar încearcă să facă scandal. Dar în realitate nu este așa. Iată care sunt semnele unei persoane goale pe dinăuntru, care poate să nu simtă emoții autentice.

1. Primul semn este crearea unei atmosfere tensionate. Persoana doar încearcă să convingă pe alții că s-a enervat dintr-un anumit motiv. Acest lucru face parte din jocul său, o încercare de a manipula pe cei din jur.

Este pur și simplu amuzant. Ei încearcă să-și exprime dragostea, sentimente pe care nu le-au simțit niciodată în viață, iar emoțiile lor par nefirești și amuzante. Chiar nu le poți crede.

În viața adultă, o persoană care încearcă să convingă pe alții că simte ceva, se poartă mai puțin teatral. Dar în discursurile și cuvintele unei persoane false se simte un ton pompos, nefiresc. Acesta este semnul principal că persoana nu simte acele emoții pe care încearcă să le arate.

2. Al doilea semn este emoționalitatea exagerată. Există oameni care nu pot fi rezervați și care exclamă sau dramatizează orice lucru, apoi, puțin mai târziu uită care a fost motivul pentru care au făcut atâta caz. Emoțiile lor apar rapid, dar apoi dispar la fel de repede.

De obicei, acești oameni nu au emoții puternice, deoarece trăiesc doar pentru ziua respectivă. În cea mai mare parte, această emoționalitate este fie un semn de lipsă de educație, fie o caracteristică a sistemului lor nervos și nimic mai mult.

Prin urmare, o persoană poate fi percepută ca fiind foarte emoțională, dar în același timp să rămână calmă și liniștită în interior. Pur și simplu, aceasta este personalitatea lor.

Adevărata durere și suferință sunt greu de arătat, atât în cinematografie, cât și în viața reală. Ele se văd din interior, prin mici detalii.

De exemplu, atunci când îți este frig, îți strângi pumnii ușor. Sau când plângi din suferință, îți acoperi doar fața cu mâinile. Nu vei țipa în acel moment, nu vei arunca farfurii prin cameră. Acesta este doar un joc pentru public sau o manipulare. Dacă emoția este intensă, nu este puternică. 

Rar se întâmplă ca cineva să exprime o mare durere ca în copilărie – cu țipete, scandal, bătăi din picioare. Doar în stări de stres foarte puternic sau nervi, astfel de oameni pot sparge vase sau să comită acțiuni anormale și care nu le sunt caracteristice.

Prin urmare, tăcerea nu este un semn de lipsă de suflet, indiferență. O persoană poate simți emoții foarte puternice, fără să spună un cuvânt, tăcută, suferindă și tremurând de frică. Poate fi îndrăgostită și să tacă pentru a nu se da de gol.

O persoană autentică se închide în interior din cauza supărărilor și a neînțelegerilor, dacă simte că există ceva de acest fel. Iar cei care încearcă să-și expună emoțiile în mod exagerat, de cele mai multe ori nu le simt deloc sau simt ceva diferit față de ceea ce încearcă să arate.

De exemplu, furia. Dacă o persoană falsă se enervează chiar chiar și din cel mai mic motiv, atunci o va exprima într-un mod agresiv, furios. Dar la o persoană normală, dacă furia este foarte puternică, atunci nu este vizibilă. Doar pumnii se strâng și nările se dilată.

William Shakespeare este un cunoscut dramaturg, autor al unor opere considerate clasice în teatru și cinematografie. Ele conțin gânduri inteligente și captivante care au devenit citate celebre în urmă cu mult timp. Shakespeare a reușit să dezvăluie în mod magistral sufletul uman, ceea ce se poate observa în operele sale.

„Tăcerea nu este deloc un semn de lipsă de suflet. Doar ceea ce este gol în interior răsună.” – Shakespeare



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!